Салати и мезета
Moderator: Moridin
Дайте да отцепим кулинарните разговори в друга тема, а? За по-прегледно. А иначе патладжани рокс
, само дето били неподходящи за хора с проблеми с бъбреците, а и май не само за тях... Не знам защо. Някой да каже.

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Ако имате язва, обострен гастрит или склонност към разстройство на червата, по-добре ги изключете от менюто си. Причината е, че те съдържат много целулоза и трудни за преработване влакна и могат да предизвикат влошаване на състоянието при хора с болен стомах.
Патладжаните съдържат веществото соланин, с което се обяснява леко горчивият им вкус. В презрелите соланинът е в по-голямо количество и може да предизвика отравяне.
Както и картофите де.
ОТСЛАБВАЙТЕ С ПАТЛАДЖАНИ
Патладжаните съдържат веществото соланин, с което се обяснява леко горчивият им вкус. В презрелите соланинът е в по-голямо количество и може да предизвика отравяне.
Както и картофите де.
ОТСЛАБВАЙТЕ С ПАТЛАДЖАНИ

- Spoiler: show
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Абе, Жоро, кои са мурафетите, дето ги има в ресторанта, ма ги няма в пицариите, по които ходим ( в които съвсем спокойно можеш да ядеш съвсем ресторантско меню)? В смисъл на мен впечатленията са ми единствено, че сервитьорите са любезни над санитарния максимум и ти седят на главата, ма някак не ми е огромен плюс.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- BaYa
- Forsaken
Първо: Жоро, ти си кулинарен инвалид. Ама с предразсъдъци! Кажи какво изчанчено ястие мога да сготвя след 9 вечерта, и преди да запся над манджата, на крак! Само му дай да плюе чуждото, без дори да е опитал!!
Второ: Ако е нормален, ви препоръчвам остро ливанския. Кухнята е м/у наша и средиземноморска - т.е., много вкусна и с леко познати продукти и вкусове. Хубавото е, че тук са доста евтини. И ние сме абонирани за един до нас, направо. Много е вкусно, стига да са нормално заинтересовани от клиентелата си. Тук за двама излиза около 25 ?, с количеството баклава което мога да хапна за десерт.
Трето: Щом така или иначе ще се харчите за индийски, отидете непременно на някой който да има тандури - специална индийска фурна, чийто отвор се замазва. Вътре всичко се пече бавно, но на постоянна и силничка температура. Едно обикновено пиле, в тандури-то е направо фантазия.
Последно: Гаро благодаря за обяснението на аватарите. Моят си е направо испанският републикански флаг. Писнами от коронясани търтеи, брей!!
Ксели, сините домати винаги, ама винаги трябва да се накисват с малко сол. Точно заради соланина, който е вид танин май. И Ян, с неговите работливи бъбреци, по-добре да не яде, примерно.
ПП: Жоро, ако успея да се изръся за достатично време, ще ти направя едно пиле с гъби, или с маслини, ако ядеш. И ти сам ще си видиш, но после млъкваш с протестите по храни!!

Второ: Ако е нормален, ви препоръчвам остро ливанския. Кухнята е м/у наша и средиземноморска - т.е., много вкусна и с леко познати продукти и вкусове. Хубавото е, че тук са доста евтини. И ние сме абонирани за един до нас, направо. Много е вкусно, стига да са нормално заинтересовани от клиентелата си. Тук за двама излиза около 25 ?, с количеството баклава което мога да хапна за десерт.
Трето: Щом така или иначе ще се харчите за индийски, отидете непременно на някой който да има тандури - специална индийска фурна, чийто отвор се замазва. Вътре всичко се пече бавно, но на постоянна и силничка температура. Едно обикновено пиле, в тандури-то е направо фантазия.
Последно: Гаро благодаря за обяснението на аватарите. Моят си е направо испанският републикански флаг. Писнами от коронясани търтеи, брей!!

Ксели, сините домати винаги, ама винаги трябва да се накисват с малко сол. Точно заради соланина, който е вид танин май. И Ян, с неговите работливи бъбреци, по-добре да не яде, примерно.

ПП: Жоро, ако успея да се изръся за достатично време, ще ти направя едно пиле с гъби, или с маслини, ако ядеш. И ти сам ще си видиш, но после млъкваш с протестите по храни!!

Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!
Ама сте се изхърлили злостно в тая тема...
Жоро само мрънка
. Мойте кулинарни изстъпления досега ги е ял без протести. Даже и сладкия омлет
. И е прав за снежанката. Ако е направена качествено. Гадостите от магазина не струват. А основен недостатък на руската салата е, че има майонеза. Майонезата не я толерирам особено, ако не е качествена (т.е. хубава домашна примерно).
За ресторантите - втория път като ходих на индийски ресторант нещо бях силно разочарована. Сефтето беше добро обаче. Казвайте някой път да заформим информативно плюскане някъде. Аз съм за.
В "Дон Домат" манджата е добра, обаче пиенето не струва. Изветряла бира и прокиснал сок от грейпфрут - не мерси. Вече съм на минерална вода там.
Жоро само мрънка

За ресторантите - втория път като ходих на индийски ресторант нещо бях силно разочарована. Сефтето беше добро обаче. Казвайте някой път да заформим информативно плюскане някъде. Аз съм за.
В "Дон Домат" манджата е добра, обаче пиенето не струва. Изветряла бира и прокиснал сок от грейпфрут - не мерси. Вече съм на минерална вода там.
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Май тогава беше второто ходене на Кру на индийски ресторант, защото всички - ама всички до един - бяхме силно изненадани от това, което ни поднесоха. Нито беше люто, нито беше с вкуса, който аз поне очаквах от някои от ястията, нито... нищо.
Тия дни ще проверя дали още съществува един малък индийски ресторант в една пряка на Раковска, почти близо до Операта... или пък първо ще трябва да си спомня къде изобщо беше
От няколкото пъти, когато съм ходил по различни индийски ресторанти, там най-много ми хареса, но пък това беше преди четири години, та трябва може би малко да си поопресня информацията 
Тия дни ще проверя дали още съществува един малък индийски ресторант в една пряка на Раковска, почти близо до Операта... или пък първо ще трябва да си спомня къде изобщо беше

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Баш на Христо Ботев едно време имаше Рамаяна, който беше един от хубавите. Ма помня ли как го местиха... едно време имаше на Христо Белчев, едно време имаше на Христо Ботев, даже не си спомням кое беше първо, кое после. В крайна сметка май в момента и двата ги няма, а са го преместили на Арсеналски, точно срещу хотел Хемус, точно срещу City Center Sofia - и точно там беше онова ходене, за което и Кру, и Морви, и аз, и още четирима души имаме много такива едни никакви, средни спомени.
Добавено: така де, да изясня все пак. Ходил съм в Рамаяна веднъж, когато беше още на Христо Белчев, и ми хареса. Ходил съм в... онзи малък ресторант, за който споменах, че ще трябва да си спомня къде точно е и да видя дали още съществува, и много ми хареса. Ходил съм в Рамаяна на Арсеналски и нещо хич не беше както трябва. Ще видим
Добавено: така де, да изясня все пак. Ходил съм в Рамаяна веднъж, когато беше още на Христо Белчев, и ми хареса. Ходил съм в... онзи малък ресторант, за който споменах, че ще трябва да си спомня къде точно е и да видя дали още съществува, и много ми хареса. Ходил съм в Рамаяна на Арсеналски и нещо хич не беше както трябва. Ще видим

Eric: I use my sword to detect good on it.