Една страница от вестник...

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

JaimeLannister
Forsaken

Една страница от вестник...

Post by JaimeLannister » Wed Jun 16, 2004 9:33 pm

Днес докато си четях новия брой на "Стандарт", попаднах на една странна страница. Просто докато я преглеждах ми направи впечатление, че всичките заглавия си приличат... Накратко: "Четирима загиват на пътя за една нощ", "Вдовица изхвърли бебето си в тоалетната", "Безработен се запали от глад", "Алкохолик бутна жена от прозореца".....
Имаше и още все във същия дух.
Чудя се, да се смея ли, да плача ли?....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

raff
Scholar

Post by raff » Wed Jun 16, 2004 9:54 pm

az otdavna sym se otkazala da cheta vesnici tochno po tazi prichina. veche ne znam koe e smeshno i koe tragichno. ako tova e realnostta, nima ne trqbva da si zadadem vaprosa 'Na kyde otivame?' sred tolkova smyrt, bolesti, bolka, kyde ostanaha radostta i nadejdata?
moga samo da byda blagodarna che tova za men e samo vestnik, edna dalechna novina.... ako mojeshe da vsichki da e taka...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 16, 2004 10:03 pm

Има, колкото и зверски цинично да звучи, един трик да спре да ти пука от всякакви заглавия по вестниците. Представяш си под всяко заглавие снимка на двама мъже, правещи секс. Уверявам те, че тогава няма да се чудиш дали да се смееш. В общи линии заглавия като "Симеон се изказа пред медиите" или "Първанов и Путин се срещнаха на затворени врати" започват да добиват доста по-различни измерения.
And you can't dance with a devil on your back...

Dilvish the Damned
Paragon

Post by Dilvish the Damned » Wed Jun 16, 2004 10:03 pm

Джайм, плюй през рамо и после си плюй в пазвата - това е единственото смислено нещо (не много, признавам), което можеш да направиш.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Wed Jun 16, 2004 10:37 pm

В общи линии заглавия като "Симеон се изказа пред медиите" или "Първанов и Путин се срещнаха на затворени врати" започват да добиват доста по-различни измерения.
Ами който не се интересува от политика, няма да ги гледа, но не за това беше темата. Защото наситина има мног такива заглавия и всеки ден стават такива неща (баба би като се обадя понякога да я чуя не пропуска да ми изреди черната хроника :( ) - само че не може да ги игнорираме и да си кажем че това са двама мъже които правят секс, най-вече защото такива неща могат да се случат на всеки и не може човек да казва "Абе стига с тези убийства" след като това е реалноста - те тези неща не стават ей така да ни нагорчат на нас новините, те стават, това е реалноста в България. ( И аз знам че само след един месец ще се изправя пред нея)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Jun 16, 2004 10:47 pm

То да беше само в българия... :(
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 16, 2004 10:57 pm

А всъщност всичките зверства и гадости са в пъти по-малко от едно средновековие примерно, само дето им се дава гласност. Не знам, аз съм си изработил някаква черупка срещу тях. Просто не ги възприемам като нещо реално и свързано по какъвто и да било начин с мен и това е. Да, естествено, че така не мога нищо да променя и това не е начинът, но доколкото аз така или иначе нищо не мога да променя, ми стига.
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Jun 16, 2004 11:04 pm

Няма смисъл да се четат вестници. Писнало ми е от ужасно черногледия подход към новините. Най-големиоте новини са кой го убили, кой какво откраднал и т.н. Като стане нещо позитивно обаче я има ред-два, я не.
Пък и тия черни хроники отдавна не ми действат,просто като статистика ги възприемам повечето.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Dzvero
Sorcerer

Post by Dzvero » Wed Jun 16, 2004 11:10 pm

Това със сигурност не е най-подходящото място да го пост-на туй, ама не ми се прави нов топик. Вижте каква 'философия' предават на малките иракчанчета нашите рейнджъри там :wink: Много ме изкефи :lol: http://www.ryano.net/iraq/?1382457
Не мое да мъмриш, брат!

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Wed Jun 16, 2004 11:49 pm

Roland of Gilead wrote: Не знам, аз съм си изработил някаква черупка срещу тях. Просто не ги възприемам като нещо реално и свързано по какъвто и да било начин с мен и това е. Да, естествено, че така не мога нищо да променя и това не е начинът, но доколкото аз така или иначе нищо не мога да променя, ми стига.
И аз съм така, въобще не се вълнувам като видя заглавия от рода на " 15 убити в катастрофа на подводница със самолет". Всяка секунда толкова хора умират, че ако се сдухвах за всеки от тях досега да съм се самоубил.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Jun 16, 2004 11:49 pm

Мда, и аз не знам дали точно тук му е мястото...
Странното е, че на мен не ми пука! Това е странното. Просто като чете човек непрекъснато за това какви ужасии са станали еди къде си и свиква. Или се залъгвам? Може би съм си такъв, изрод някакъв...
Явно е, че гадости стават. Друг е въпроса дали някой прави пари като ги афишира, съвсем друг е въпроса, че истината не трябва да се крие... Дали?....
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

AND NOW IS FOREVER..."

Image

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Thu Jun 17, 2004 1:45 am

Matrim wrote:Всяка секунда толкова хора умират, че ако се сдухвах за всеки от тях досега да съм се самоубил.
Да, но доста от тях са българи. Имам предвид, процентът на такива слу4аи в страната ни е доста голям или поне би трябвало да е. Ами то н е само за убийствата, то по-скоро това коеот фрапира е самите случаи - "Вдовица изхвърли бебето си в тоалетната", "Безработен се запали от глад", "Алкохолик бутна жена от прозореца" - ей такива страхотии, които хем хвърлят светлина за безнадежното състояние в страната , хем са напълно анти-морални и нечовешки. :? Не би могло да се игнорира, поне аз не мога...
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jun 17, 2004 9:36 am

Не е въпроса до това, дали са българи, става дума все пак за хора, тъй мисля аз. И мисля освен това, че нашите медии са в някаква открита психологическа война срещу народа си - това е, честна дума, безобразие. Дявол ги взел, да си издават към вестниците един подлистник (или по-скоро многолистник) "ЧЕРНА ХРОНИКА", че поне човек да знае предварително кое да не гледа. То не бяха "Баща накълцва сина си и го замразява във фризера", не беше "психично болна баба изнасилва тригодишния си внук", ко не беше само! Колкото и човек да е отказал да възприема съзнателно подобни "новини", те се натрупват бавно и сигурно някъде из необятните дебри на съзнанието му. За мен лично има само едно лекарство - не чета вестници. Те, от своя страна, отдавна вече са на нивото на клозетните жълти папаращини, с които в Цивилизацията застилат котешките тоалетни.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu Jun 17, 2004 9:53 am

Почти съм съгласен със Марфа, само дето ще ви отбележа плюсовете на четенето на жълти вестници :
- поне като пишат глупости, не е нищо важно и съответно не само не би пука особено, ами и дори може да ви е забавно, което не може да се каже за нормалните весници
- дори и да пишат за убийства, извращения и тн, в минимум 95 % от случаите става въпрос за неща станали доста назад в миналото, а не за Баба бе убита и изнасилена заради 10 лева и тн, а лично на мен именно заради такива неща спрях да чета вестници. Айде катастрофите ги преживях, ама как да преглътна фактите че в България баби са убити (и изнасилени) заради суми от по 10 - 20 лева?
- Във всички жълт вестници има рубрика на щатната гледачка, това пък какъв fun е, думи нямам

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Thu Jun 17, 2004 10:19 am

Не знам...
Аз съм си свикнал всеки ден да преглеждам по някой не- жълт вестник. Просто ей така, за да се държа в крак с нещата. Ама всъщност ако някой друг не носи вестник вкъщи, аз едва ли бих си купил...
Абе к'во да кажа. Предпочитам истината, ама не някой да прави пари от това, че еди си къде, еди си кой, заклал еди си кой...
А в България явно такива новини са интересни :(..

AND NOW IS FOREVER..."

Image