Една страница от вестник...
Moderator: Moridin
- JaimeLannister
- Forsaken
Една страница от вестник...
Днес докато си четях новия брой на "Стандарт", попаднах на една странна страница. Просто докато я преглеждах ми направи впечатление, че всичките заглавия си приличат... Накратко: "Четирима загиват на пътя за една нощ", "Вдовица изхвърли бебето си в тоалетната", "Безработен се запали от глад", "Алкохолик бутна жена от прозореца".....
Имаше и още все във същия дух.
Чудя се, да се смея ли, да плача ли?....
Имаше и още все във същия дух.
Чудя се, да се смея ли, да плача ли?....
az otdavna sym se otkazala da cheta vesnici tochno po tazi prichina. veche ne znam koe e smeshno i koe tragichno. ako tova e realnostta, nima ne trqbva da si zadadem vaprosa 'Na kyde otivame?' sred tolkova smyrt, bolesti, bolka, kyde ostanaha radostta i nadejdata?
moga samo da byda blagodarna che tova za men e samo vestnik, edna dalechna novina.... ako mojeshe da vsichki da e taka...
moga samo da byda blagodarna che tova za men e samo vestnik, edna dalechna novina.... ako mojeshe da vsichki da e taka...
All we have to decide is what to do with the time that is given to us
Има, колкото и зверски цинично да звучи, един трик да спре да ти пука от всякакви заглавия по вестниците. Представяш си под всяко заглавие снимка на двама мъже, правещи секс. Уверявам те, че тогава няма да се чудиш дали да се смееш. В общи линии заглавия като "Симеон се изказа пред медиите" или "Първанов и Путин се срещнаха на затворени врати" започват да добиват доста по-различни измерения.
And you can't dance with a devil on your back...
-
- Paragon
Ами който не се интересува от политика, няма да ги гледа, но не за това беше темата. Защото наситина има мног такива заглавия и всеки ден стават такива неща (баба би като се обадя понякога да я чуя не пропуска да ми изреди черната хроникаВ общи линии заглавия като "Симеон се изказа пред медиите" или "Първанов и Путин се срещнаха на затворени врати" започват да добиват доста по-различни измерения.

"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
А всъщност всичките зверства и гадости са в пъти по-малко от едно средновековие примерно, само дето им се дава гласност. Не знам, аз съм си изработил някаква черупка срещу тях. Просто не ги възприемам като нещо реално и свързано по какъвто и да било начин с мен и това е. Да, естествено, че така не мога нищо да променя и това не е начинът, но доколкото аз така или иначе нищо не мога да променя, ми стига.
And you can't dance with a devil on your back...
Няма смисъл да се четат вестници. Писнало ми е от ужасно черногледия подход към новините. Най-големиоте новини са кой го убили, кой какво откраднал и т.н. Като стане нещо позитивно обаче я има ред-два, я не.
Пък и тия черни хроники отдавна не ми действат,просто като статистика ги възприемам повечето.
Пък и тия черни хроники отдавна не ми действат,просто като статистика ги възприемам повечето.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Това със сигурност не е най-подходящото място да го пост-на туй, ама не ми се прави нов топик. Вижте каква 'философия' предават на малките иракчанчета нашите рейнджъри там
Много ме изкефи
http://www.ryano.net/iraq/?1382457

Не мое да мъмриш, брат!
И аз съм така, въобще не се вълнувам като видя заглавия от рода на " 15 убити в катастрофа на подводница със самолет". Всяка секунда толкова хора умират, че ако се сдухвах за всеки от тях досега да съм се самоубил.Roland of Gilead wrote: Не знам, аз съм си изработил някаква черупка срещу тях. Просто не ги възприемам като нещо реално и свързано по какъвто и да било начин с мен и това е. Да, естествено, че така не мога нищо да променя и това не е начинът, но доколкото аз така или иначе нищо не мога да променя, ми стига.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
- JaimeLannister
- Forsaken
Мда, и аз не знам дали точно тук му е мястото...
Странното е, че на мен не ми пука! Това е странното. Просто като чете човек непрекъснато за това какви ужасии са станали еди къде си и свиква. Или се залъгвам? Може би съм си такъв, изрод някакъв...
Явно е, че гадости стават. Друг е въпроса дали някой прави пари като ги афишира, съвсем друг е въпроса, че истината не трябва да се крие... Дали?....
Странното е, че на мен не ми пука! Това е странното. Просто като чете човек непрекъснато за това какви ужасии са станали еди къде си и свиква. Или се залъгвам? Може би съм си такъв, изрод някакъв...
Явно е, че гадости стават. Друг е въпроса дали някой прави пари като ги афишира, съвсем друг е въпроса, че истината не трябва да се крие... Дали?....
Да, но доста от тях са българи. Имам предвид, процентът на такива слу4аи в страната ни е доста голям или поне би трябвало да е. Ами то н е само за убийствата, то по-скоро това коеот фрапира е самите случаи - "Вдовица изхвърли бебето си в тоалетната", "Безработен се запали от глад", "Алкохолик бутна жена от прозореца" - ей такива страхотии, които хем хвърлят светлина за безнадежното състояние в страната , хем са напълно анти-морални и нечовешки.Matrim wrote:Всяка секунда толкова хора умират, че ако се сдухвах за всеки от тях досега да съм се самоубил.

"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
Не е въпроса до това, дали са българи, става дума все пак за хора, тъй мисля аз. И мисля освен това, че нашите медии са в някаква открита психологическа война срещу народа си - това е, честна дума, безобразие. Дявол ги взел, да си издават към вестниците един подлистник (или по-скоро многолистник) "ЧЕРНА ХРОНИКА", че поне човек да знае предварително кое да не гледа. То не бяха "Баща накълцва сина си и го замразява във фризера", не беше "психично болна баба изнасилва тригодишния си внук", ко не беше само! Колкото и човек да е отказал да възприема съзнателно подобни "новини", те се натрупват бавно и сигурно някъде из необятните дебри на съзнанието му. За мен лично има само едно лекарство - не чета вестници. Те, от своя страна, отдавна вече са на нивото на клозетните жълти папаращини, с които в Цивилизацията застилат котешките тоалетни.
- armageddon
- Forsaken
Почти съм съгласен със Марфа, само дето ще ви отбележа плюсовете на четенето на жълти вестници :
- поне като пишат глупости, не е нищо важно и съответно не само не би пука особено, ами и дори може да ви е забавно, което не може да се каже за нормалните весници
- дори и да пишат за убийства, извращения и тн, в минимум 95 % от случаите става въпрос за неща станали доста назад в миналото, а не за Баба бе убита и изнасилена заради 10 лева и тн, а лично на мен именно заради такива неща спрях да чета вестници. Айде катастрофите ги преживях, ама как да преглътна фактите че в България баби са убити (и изнасилени) заради суми от по 10 - 20 лева?
- Във всички жълт вестници има рубрика на щатната гледачка, това пък какъв fun е, думи нямам
- поне като пишат глупости, не е нищо важно и съответно не само не би пука особено, ами и дори може да ви е забавно, което не може да се каже за нормалните весници
- дори и да пишат за убийства, извращения и тн, в минимум 95 % от случаите става въпрос за неща станали доста назад в миналото, а не за Баба бе убита и изнасилена заради 10 лева и тн, а лично на мен именно заради такива неща спрях да чета вестници. Айде катастрофите ги преживях, ама как да преглътна фактите че в България баби са убити (и изнасилени) заради суми от по 10 - 20 лева?
- Във всички жълт вестници има рубрика на щатната гледачка, това пък какъв fun е, думи нямам
- JaimeLannister
- Forsaken
Не знам...
Аз съм си свикнал всеки ден да преглеждам по някой не- жълт вестник. Просто ей така, за да се държа в крак с нещата. Ама всъщност ако някой друг не носи вестник вкъщи, аз едва ли бих си купил...
Абе к'во да кажа. Предпочитам истината, ама не някой да прави пари от това, че еди си къде, еди си кой, заклал еди си кой...
А в България явно такива новини са интересни
..
Аз съм си свикнал всеки ден да преглеждам по някой не- жълт вестник. Просто ей така, за да се държа в крак с нещата. Ама всъщност ако някой друг не носи вестник вкъщи, аз едва ли бих си купил...
Абе к'во да кажа. Предпочитам истината, ама не някой да прави пари от това, че еди си къде, еди си кой, заклал еди си кой...
А в България явно такива новини са интересни