Супер М, майн пойнт екзактли. Толерантността е двустранен процес. Правенето на нещо, че не съществува не е форма на толерантност, а е навик, привичен на щрауса. Са, нали, застава дяда ти попа, и казва: "Дечица, речено е "да нямаш друг Бог освен Мене!", ако някой го престъпи това нещо, ще ври в казана." Айсиктир вече и глупости. Един час религия и вече олаквания "ама те ще се фанатизират". А останалите найсет часа, в които учат напълно материални нАуки, тях к'во ги правим? А пълният комплект дарвинизъм впоследствие? Опасността от ученето на религия в училище във всеки случай е далеч по-малка от пълната схема на ядрена бомба в учебниците по физика на седмокласниците, ще ме прощавате.
Жоро, Иисус не знам дали е дрънкал глупости, но ако човек намери за необходимо да седне и да прочете Новия завет, току-виж сам си съставил мнение. Вероятността да седне и да чете, за да си съставя мнение обаче рязко намалява, ако ще се правим, че такова нещо като религията не съществува. Амели много правилно каза: да ги видят тея десет Божи заповеди, да научат някоя и друга притча, да разберат каква е същността на християнството... Ми ше ме извинявате, ама рандъм взет от улицата човек в момента ще има много по-голяма представа от древногръцката митология и много по-лесно ще отговори коя е богинята на любовта, отколкото да ти каже как се поздравяваме на Коледа. Ей ся по Коледа един в блога си беше разтръбил "Христос воскресе!" разбираш ли. Нека да се учи, нека да се знае. Пак не щете да ми кажете що не щете да се учи. Вместо това айде да забраним религиите.
Бе хора, няма общност човешка по света, която да няма религия. Дори и атеизмът е вид религия. По времето пък на най-върлия комунизъм партия се пишеше с главна буква и се пееха песнички "Партийо любима, дай ни слънце в утринта, дай ни радост, дай ни сила, дай ни бла-бла-бла". Човек винаги намира обект на вярата си, а понякога този обект става неверието. Атеизмът е чиста проба религия и нищо друго, със свои правила, със свои закони, със свои забрани и табута. Започва се с Първата заповед
1. Бог въобще няма и да нямаш никакво съмнение в този факт
и се продължава нататък по списъка. Следващото е да се подсмихват саркастично при наличието на някой вярващ. И така нататък. Толерантост на талази. Толерантност е след като си получил достатъчно информация по дадена материя, да имаш смелостта да заявиш своето убеждение, а човекът/обществото да ти каже "ами добре, ОК, няма проблеми" вместо да речем саркастично да свива устни или да те убива с камъни за избора ти. Защото такова чудо като напълно антирелигиозно общество за няколко десетки хилядолетия човешка история не е проимало никъде, или поне не е просъществувало достатъчно дълго, че да остане поне предание за подобни индивиди. В нашата страна официалната религия е Православното християнство, а известното количество фанатизирани православни напоследък, които ми вадят очите, са продукт именно на пълното информационно затъмнение. Да го питаш що е православие никога не може да ти отговори, но получава арест при споменаването на католицизъм и се надява католиците да мрат в адски мъки един ден. Баси, такава простотия по нашите земи никога не е имало бе!
А, не, нямам думи. Просто доводите са "Иисус е дрънкал глупости, така че по-хубаво да не се учи", Божите заповеди виж кви са смотани, по-добре да не ги знаят" и най-готиното: "айде толерантно да забраним всички религии". Ми браво.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

<-
Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви 
Уук.