Умеем ли да се четем?
Moderator: Moridin
Морви, аз чакам отговори от Жоро - а това тук вече не е диалог, а... триалог. И за да се получи истинско, трябва първо да се убедя, че ти разбираш Жоро, както Жоро разбира себе си. Иначе почваме да говорим на три гласа - тогава объркването е много по-голямо.
Засега няма да ти отговарям (още повече, че темата пак залита към Алекс... пък аз съм наплашен от такива кривки<лека ирония>).
Засега няма да ти отговарям (още повече, че темата пак залита към Алекс... пък аз съм наплашен от такива кривки<лека ирония>).
Мняя, след известен размисъл реших, че е загуба на ресурси да пиша в темата. Повечето ме познават, за останалите има още живот
Сори Калине, диаметрално противоположни сме като начин на мислене и изобщо вселените, който ни се въртят удобно около главите немат пресечни точки и предпочитам да не задълбавам в разбирателство, което ми е крайно ненужно. Просто инфантилен идеализъм и кървав цинизъм не си пасват. Съдба.
И стига с тоя Алекс, че знаете как винаги съм готов да се впусна в модераторски безчинства!

И стига с тоя Алекс, че знаете как винаги съм готов да се впусна в модераторски безчинства!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
Съжалявам Калине, има въпроси на които наистина само Мор може да ти отговори. Аз не се опитвам да давам отговор на тях, само да ти прекъсна потока на мисълта там където смятам, че тръгва в посока неотговаряща на ситуацията.
И всъщност не искам отговор. Само да се замислиш дали няма някаква рационалност и в това, което казвам аз.
И всъщност не искам отговор. Само да се замислиш дали няма някаква рационалност и в това, което казвам аз.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Кселът успя да ме подразни до степен да си изтупам три стари неща от праха.Xellos wrote: Сори Калине, диаметрално противоположни сме като начин на мислене и изобщо вселените, който ни се въртят удобно около главите немат пресечни точки и предпочитам да не задълбавам в разбирателство, което ми е крайно ненужно. Просто инфантилен идеализъм и кървав цинизъм не си пасват. Съдба.
Behold.
И виж къде си ти.
...А вие, дето още си мълчите, не се разсейвайте. Темата пита за това как реагирате при неразбиране - не за пресечните ви точки с kalein, комплексите ви към Шайхири или нещо друго частно.
А и не е речено, че си прав (прочетох трите стари неща, щото). Психологът в гимназията имаше навика да казва, че това, че ти разсъждаваш и чувстваш нещо по даден начин, изобщо не значи, че другите го правят и те така или че ТРЯБВА да го правят и те така. И че най-първото нещо, което един психолог трябва да научи е да не очаква от хората да реагират така както той би реагирал на дадена ситуация. Щото те не са длъжни в крайна сметка.
Между другото запитвал ли си се колко пъти на ден казваш "Аз"?
Между другото запитвал ли си се колко пъти на ден казваш "Аз"?
Явно с лични съобщения няма да секна привичния фллуд-спам, та да питам тука:
Тия размишления, Амелия, кво общо имат с темата?
Ако някой друг иска да ме пита нещо лично - пощата ми е kalin.nenov в гмейла. И от ЛС-тата ми писна.
(Не, аз не съм се питал аз. Види ми се - на мене. мене, мене- загуба на умствен ресурс. Моят умствен ресурс. Мой.)
Тия размишления, Амелия, кво общо имат с темата?
Ако някой друг иска да ме пита нещо лично - пощата ми е kalin.nenov в гмейла. И от ЛС-тата ми писна.
(Не, аз не съм се питал аз. Види ми се - на мене. мене, мене- загуба на умствен ресурс. Моят умствен ресурс. Мой.)
Оки, ясно.
Вие ще си карате както знаете. Няма значение какво ви молят и колко пъти.
Шейхът - също. (То и как да си кара другояче, като никой не очаква от него да е способен на другояче. То и как да очакват, като никой не е способен на другояче.)
Добре. Значи и аз ще си карам както зная. (Аз. Аз. Аз.) Без да ми пука кой кво разбрал. Без да унижавам многократно доказаната си гениалност, като я принизявам до някакво жалко подобие на диалог с хора, които тепърва имат да се доказват.
Вие ще си карате както знаете. Няма значение какво ви молят и колко пъти.
Шейхът - също. (То и как да си кара другояче, като никой не очаква от него да е способен на другояче. То и как да очакват, като никой не е способен на другояче.)
Добре. Значи и аз ще си карам както зная. (Аз. Аз. Аз.) Без да ми пука кой кво разбрал. Без да унижавам многократно доказаната си гениалност, като я принизявам до някакво жалко подобие на диалог с хора, които тепърва имат да се доказват.
- Spoiler: show
kalein wrote: Добре. Значи и аз ще си карам както зная. (Аз. Аз. Аз.) Без да ми пука кой кво разбрал. Без да унижавам многократно доказаната си гениалност, като я принизявам до някакво жалко подобие на диалог с хора, които тепърва имат да се доказват.

Гениалността ти явно не е в областта на полемиката. Но нищо, никой не е идеален.

Хм... Изобщо не искам да оспорвам значимостта на Аз-а. То ако ще се води спор, има нужда от Аз, дето да участва в него - т.е. поне два. Но като пуснеш една тема за "общо ползване", т.е. дискусия, трябва да си подготвен за това, че всеки "Аз" ще оставя своя си отпечатък върху нея, а не да се тръшнеш като недоволно дете, че другите оставят следи от пръсти върху любимото ти камионче. Пуснал си тема, искаш резултат - води я. Гениалността би трябвало да ти го позволи. Ако изобщо има значение за теб.
А ако "не те четат", запитай се в крайна сметка и ти "как се описваш". Иначе започва да изглежда малко театрално това "мен никой не ме разбира и не иска да ме разбере". Нищо лошо - всеки го прави повече и ли по-малко.
А ако "не те четат", запитай се в крайна сметка и ти "как се описваш". Иначе започва да изглежда малко театрално това "мен никой не ме разбира и не иска да ме разбере". Нищо лошо - всеки го прави повече и ли по-малко.

Юда, егоист, луда и wow-холик 

- Interpreter
- Forsaken
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"