Умеем ли да се четем?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Когато ми се случи да прочета пост в този форум и да не съм сигурен какво значи:

задавам директен въпрос към автора на поста
12
40%
казвам на автора, че не умее да се изразява, или го атакувам другояче - на ЛС
0
No votes
казвам на автора, че не умее да се изразява, или го атакувам другояче - направо във форума
3
10%
игнорирам поста, но продължавам да следя какво пише авторът му
9
30%
игнорирам и поста, и автора му - прескачам следващи постове от него
1
3%
депресирам се от собственото си малоумие и спирам да чета форума
1
3%
правя нещо съвсем различно - моля пишете какво, да го включим като опция
4
13%

Total votes: 30

kalein
Arcanist

Post by kalein » Thu Dec 20, 2007 8:43 pm

Морви, аз чакам отговори от Жоро - а това тук вече не е диалог, а... триалог. И за да се получи истинско, трябва първо да се убедя, че ти разбираш Жоро, както Жоро разбира себе си. Иначе почваме да говорим на три гласа - тогава объркването е много по-голямо.

Засега няма да ти отговарям (още повече, че темата пак залита към Алекс... пък аз съм наплашен от такива кривки<лека ирония>).

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Dec 20, 2007 9:28 pm

Мняя, след известен размисъл реших, че е загуба на ресурси да пиша в темата. Повечето ме познават, за останалите има още живот ;) Сори Калине, диаметрално противоположни сме като начин на мислене и изобщо вселените, който ни се въртят удобно около главите немат пресечни точки и предпочитам да не задълбавам в разбирателство, което ми е крайно ненужно. Просто инфантилен идеализъм и кървав цинизъм не си пасват. Съдба.

И стига с тоя Алекс, че знаете как винаги съм готов да се впусна в модераторски безчинства!
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Dec 21, 2007 9:24 am

Съжалявам Калине, има въпроси на които наистина само Мор може да ти отговори. Аз не се опитвам да давам отговор на тях, само да ти прекъсна потока на мисълта там където смятам, че тръгва в посока неотговаряща на ситуацията.
И всъщност не искам отговор. Само да се замислиш дали няма някаква рационалност и в това, което казвам аз.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 21, 2007 9:48 am

Xellos wrote: Сори Калине, диаметрално противоположни сме като начин на мислене и изобщо вселените, който ни се въртят удобно около главите немат пресечни точки и предпочитам да не задълбавам в разбирателство, което ми е крайно ненужно. Просто инфантилен идеализъм и кървав цинизъм не си пасват. Съдба.
Кселът успя да ме подразни до степен да си изтупам три стари неща от праха.

Behold.

И виж къде си ти.

...А вие, дето още си мълчите, не се разсейвайте. Темата пита за това как реагирате при неразбиране - не за пресечните ви точки с kalein, комплексите ви към Шайхири или нещо друго частно.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Dec 21, 2007 10:03 am

Калине, войнствен си :) Излишно е.
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 21, 2007 10:25 am

А и не е речено, че си прав (прочетох трите стари неща, щото). Психологът в гимназията имаше навика да казва, че това, че ти разсъждаваш и чувстваш нещо по даден начин, изобщо не значи, че другите го правят и те така или че ТРЯБВА да го правят и те така. И че най-първото нещо, което един психолог трябва да научи е да не очаква от хората да реагират така както той би реагирал на дадена ситуация. Щото те не са длъжни в крайна сметка.

Между другото запитвал ли си се колко пъти на ден казваш "Аз"?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 21, 2007 10:46 am

Явно с лични съобщения няма да секна привичния фллуд-спам, та да питам тука:

Тия размишления, Амелия, кво общо имат с темата?

Ако някой друг иска да ме пита нещо лично - пощата ми е kalin.nenov в гмейла. И от ЛС-тата ми писна.

(Не, аз не съм се питал аз. Види ми се - на мене. мене, мене- загуба на умствен ресурс. Моят умствен ресурс. Мой.)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 21, 2007 10:58 am

kalein wrote: Тия размишления, Амелия, кво общо имат с темата?
Имат толкова общо, колкото и трите стари неща, които пусна в предишния си пост. Ако не си искал да ги обсъждаме в ТАЗИ тема, да не си ги пускал.

А за "Аз"-а се запитай. Интересно е.

Oui. Je suis garbage.

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 21, 2007 11:09 am

Оки, ясно.

Вие ще си карате както знаете. Няма значение какво ви молят и колко пъти.

Шейхът - също. (То и как да си кара другояче, като никой не очаква от него да е способен на другояче. То и как да очакват, като никой не е способен на другояче.)

Добре. Значи и аз ще си карам както зная. (Аз. Аз. Аз.) Без да ми пука кой кво разбрал. Без да унижавам многократно доказаната си гениалност, като я принизявам до някакво жалко подобие на диалог с хора, които тепърва имат да се доказват.
Spoiler: show
...Ммм. Яко се получи. Едно такова... драматично. Горчиво-ощипано, като благородна девица. Мегаломанско. И съвсем в духа на жалкото подобие на диалог.

;) (само заради Трип го добавих, точно така)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Dec 21, 2007 11:15 am

kalein wrote: Добре. Значи и аз ще си карам както зная. (Аз. Аз. Аз.) Без да ми пука кой кво разбрал. Без да унижавам многократно доказаната си гениалност, като я принизявам до някакво жалко подобие на диалог с хора, които тепърва имат да се доказват.
:rofl:
Гениалността ти явно не е в областта на полемиката. Но нищо, никой не е идеален. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Dec 21, 2007 11:31 am

Хм... Изобщо не искам да оспорвам значимостта на Аз-а. То ако ще се води спор, има нужда от Аз, дето да участва в него - т.е. поне два. Но като пуснеш една тема за "общо ползване", т.е. дискусия, трябва да си подготвен за това, че всеки "Аз" ще оставя своя си отпечатък върху нея, а не да се тръшнеш като недоволно дете, че другите оставят следи от пръсти върху любимото ти камионче. Пуснал си тема, искаш резултат - води я. Гениалността би трябвало да ти го позволи. Ако изобщо има значение за теб.

А ако "не те четат", запитай се в крайна сметка и ти "как се описваш". Иначе започва да изглежда малко театрално това "мен никой не ме разбира и не иска да ме разбере". Нищо лошо - всеки го прави повече и ли по-малко. :P
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 21, 2007 12:43 pm

Току-що доказахте какв...

*внезапно млъквам насред думата и се ухилвам. И чакам. Чакам още*

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Fri Dec 21, 2007 12:54 pm

Ама много е било сладко да си водиш моно-спектакъл в spoilers. :D Хайде сега всеки да пусне по един такъв пост, да видим кой ще е най-драматичен :P
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

kalein
Arcanist

Post by kalein » Fri Dec 21, 2007 12:56 pm

Lannis wrote:Хайде сега всеки да пусне по един такъв пост,
Да има късмета всеки да пусне по един такъв пост... *многозначително прокашляне. Чиста заплаха този път... Рол :P*

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Fri Dec 21, 2007 1:03 pm

Xellos wrote:Пий Гинкго Билоба освен биричка ;)
http://zdrave.rozali.com/hrani-dobavki/p847.html
През 1998 година Бари С. Окен – учен от Университета за научни изследвания, засягащи здравето в Орегон провежда повече от 50 изследвания, включващи пациенти с диагноза деменция или начална фаза на Алцхаймер. Всяко от тези изследвания показало подобрение при пациентите, приели стандартизирания екстракт от Гинко Билоба.
Медикаментът, който тъй горещо ми препоръча Ксела, явно е подходящ за всички възрасти :mrgreen:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"