Вечната тема за казармата

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Nov 26, 2007 4:41 pm

Пардон, как съм могъл да изпусна 8-) - сапунката е много оригинален начин на почистване на подовете. За целта в кофа с вода се настъргва сапун (при липса на ренде, железните легла вършат идеална работа), прибавя се вода, и сместта се излива в приготвен за целта леген, и обратно, докато се получи достатъчно количество пяна. Пяната се излива внимателно върху пода, след което се простира един сравнително голям парцал, с който пяната се събира. Процедурата се повтаря до минаване на всички подови пространства и получаване на задоволителен резултат.

Въпреки че противоречат на традицията, препарати от типа на CIF са много ценни в този случай, защото генерират внушително количество пяна, и то за много кратко време :)
This signature is not yet rated

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 26, 2007 4:45 pm

Обяснение за сапунка-вземаш една кофа вода и в нея настъргваш няколко сапуна, хвърляш вътре одеколон, шампоан и каквото се сетиш. После го разбъркваш здраво- да се разпени хубаво и лисваш на пода в коридора или спалното. Става голяма пяна която се бърше дълго и многократно от войниците с парцал на дръжка. Резултата е нулев тъй като сапуна нищо не чисти за сметка на това е обирането на пяната продължава часове.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 26, 2007 4:46 pm

Сапунката е древен метод за изтезания на новобранци основно. Настъргва се сапун в кофа топла вода, ако старото е на кеф може и малко пяна за бръснене или разни други съставки като яйце правещи кремообразна маса, която се ползва вместо перилен препарат отгоре на балатума/мозайакта и се събира с парцалчета. Дълго време. Икономично и Смислено като повечето неща в казармата. Виж за бензинка по-добре не питай.
Last edited by Xellos on Mon Nov 26, 2007 4:48 pm, edited 1 time in total.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 26, 2007 4:47 pm

муахахахахаххаа
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

zhivik
Archmage

Post by zhivik » Mon Nov 26, 2007 4:48 pm

Ох, човече каква дръжка - коленичиш на пода и събираш с парцала, какви са тия глезотии 8-)

Ма верно се е променила казармата в последните години, ще прощаваш, ама все още ми е трудно да повярвам в прогреса точно там :)
This signature is not yet rated

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 4:50 pm

Xellos wrote:Виж за бензинка по-добре не питай.
Питам обаче! :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 26, 2007 4:56 pm

Тва ако е казарма верно :) Но пък поне се научих да цепа дърва, тва си е другото полезно умение, след скатаването :) По принцип за мен термина е вързан с нивото на безумна простотия, колкото е по-високо сиреч казармено толкоз повече влиза в образа си "казармата".

Тебе любопитството некой ден... Ми името си казва, са имам няколко приятели, който си имат белези по ръцете доживот.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Nov 26, 2007 5:08 pm

Amelia wrote:
Xellos wrote:Виж за бензинка по-добре не питай.
Питам обаче! :lol:
Е те извращенията край нямат, по-невинните бяха "плуване по делфински" и "водица за старото" - второто като тичаш физзарядка 15 обиколки на казармата сутрин в 5 гол до кръста с 10 кила кубинки на краката, пътьом да донесеш на старото от чешмата пълен с вода буркан със счупено дъно, първия - в спалното 100 м с двуетажни кревати през единия ред се гмуркаш, под втория изпълзяваш и т. н., но това бяха по-невинните, де.
Чувствам как ще се сберем тука резервисти да спретнем една многотиражка за невежите :wink:
"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Mon Nov 26, 2007 5:12 pm

Е, то и в Правец в общежитието имаше такива хавички.
По-невинни, ама пак имаше идейни - четиритактов двигател с водно охлаждане - четирима човека клякат и стават, един се върти за колянов валт, и един плюе отстрани за водното охлаждане. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Nov 26, 2007 5:16 pm

Corwin wrote:Е, то и в Правец в общежитието имаше такива хавички.
По-невинни, ама пак имаше идейни - четиритактов двигател с водно охлаждане - четирима човека клякат и стават, един се върти за колянов валт, и един плюе отстрани за водното охлаждане. :)
ХАХАХАХАХАХАХА :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Nov 26, 2007 5:18 pm

Двигателя с водно охлаждане кърти просто. :mrgreen:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Nov 26, 2007 5:29 pm

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аз кат казвам, че казармата прилича на комсомолска бригада...

Та, Алекс, няма ли да ни осветлиш все пак за подвига, благодарение на който са ти върнали (цивилния) живота. Са, не може така в неведение да ни държиш и да се дуеш като пуяк пред нас, очаквайки да ти повярваме. Знаеш че в този форум всичко се подлага на проверка, нали? :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Nov 26, 2007 5:50 pm

А вие знаете кво следва след проверката. 8-)

Точно както и в предишния случай, щом ти е интересно (има за кво), можеш да помолиш Морви да ти преразкаже на лично - или да получиш ексклузивен достъп до оригинала следващия път като се видим.

Въпросната оригинална история си заслужава и сама по себе си, извън контекста на изконния стремеж към свобода - и както подчертах още отначало, не е за публичен форум, а за на маса. :P

Тоз петък, в тая връзка, би трябвало да ходим на Елизабет и да се свиним после - както миналия след Буулфа, кефец.
Last edited by shayhiri on Mon Nov 26, 2007 6:14 pm, edited 3 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Mon Nov 26, 2007 5:50 pm

:thumbsup:
Баси фантастиката се получава от това. Наскоро четох един руски СФ разказ, казваше се "Ротапринт" - новобранците по невнимание счупили компа на старшината и ротата, за да не ги застреля на плаца, прави жив компютър с всичките му части :mrgreen:
Дискурсът Морвен - Шейха понякога е свръхестествено антагонистичен.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Nov 26, 2007 6:17 pm

При нас гърчрха само кадровите щото се скатаваха от работа.Виждали ли сте жена с противогаз и облечена в пълно защитно облекло да бяга
:twisted: За съжаление не мога да ви пусна снимка макар че имам такива.Един лейтенант генерала го беше натоварил с 20 противогаза и 15 автомата задето беше гърчил войници и те се оплкаха :D