Само да уточня-ползата описана по горе се отнася за 18 годишни които ще влизат тепърва в живота.Ако си 25 годишен вишист няма никаква полза тъй всичко полезно си го прихванал от студенският живот.
Кратка справка за социалния състав на наборът от 5 януари 2007 г.
наборни в учебен център Белене(за специалисти)-300 човека
висшисти-5 човека
средно-30-35 човека
основно 100-120 човека
всичко останало беше без ОСНОВНО образование
българи-200 човека
цигани-20 тина човека
турци-80 човека
средна възраст на набора - около 23-24 години(повечето бяха скатавали дълго време)
хора с работа преди да влезнат-20-30 човека
хора лежали на родители- останалите 250 човека.
хора с условни присъди-около 30 човека
хора привиквани в полицията- около 50 човека.
нагли копелета с много пари ,велик татко и голямо самочувствие-около 30 човека.
хора от голям град- 50-60 човека
хора от малък град- 70-80 човека
диви селяни- около 150 човека
Тази статистика е показателна за социалния състав на населението в България! Запази се почти същата като проценти и в бойното поделение в Стара Загора където имаше над 800 наборни.Прави сметка дали на тея хора не им беше полезна казармата?
Това със строителните войски показва голямо заблуждение,ето примери за дейност извършвана в казармата:
1.Най-често -метене,чистене и други санитарни дейности.
2.Поддръжка на мшини-ЗИЛ,МТЛБЕ(верижен транспортьор)-много хора се научиха да боравят с инструменти покрай автопарка и разбраха какво е двигател.
3.Медицинска помощ-всички минаха като санитари-помощници в стационара.
4.Някои се научиха да четат и да пишат в казармата.
5.Някои хора станаха готвачи-един дори взе препоръка и след казармата започна да работи като готвач!
6.Всякакви останали физически дейсности за които се сетиш-товарене на сандъци,боядисване,копаене на дупки,косене и др.
7.Аз лично се научих да карам камион (впредвид че нямам книжка за кола и това е постижение)

.
8.Електротехника-много хора станаха майстори техници покрай нелегалните ни стаички в които прекарвахме жици за телефоните

Аз също си взех препоръка от генерала и като се явих на конкурс за работа взеха мен защото се оказа че от всички кандидати аз единствен съм управлявал много хора.(В казармата орговарях за личния състав на ротата-документация,заплати,няряди,отпуски-всичко минаваше през мене)