Beowulf

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Nov 25, 2007 12:52 pm

Roland wrote:Щото за момента, Алекс, на всички ни се налага да си представяме, че ти оформяш чийто и да било вкус с каквото и да е.
+100 :) Затва и неприятната нужда да обяснявам що ровя всякви специализирани сайтове и форуми.

Минувач, всичко написано от мен е в отговор на твоя пост, така че не знам кой не чете (или не мисли). :wink: Не се вземам насериозно. Отбелязвам консистентно странните ти избори, което е толкова мое право, колкото изборът - твой. Нататък.

* Не, Мор, не можем
най-малкото официално да твърдим с най-големи букви, че най-после се доказа как Алекс нищо не разбира от CGI и въпреки явната грозотия на трейлърите на ниво по-некадърно Близзардско интро (казвам го като човек, изгледал съвършенства, произведени от компютърната графика) продължаваше упорито да твърди, че това ще е едва ли не най-визуално зашеметяващият филм евър
Защото известният с прецизния си изказ Алекс твърдеше ето тва:
най-реалистичната анимация евър
И вече няма нужда да го твърди, шот е факт. Какъвто си беше и още в трейлъра, ма явно вие разбирате по-добре от визуални изкуства от мен и мнозинството критици:
MOVIE CONSENSUS
Beowulf's groundbreaking animation, stunning visuals, and talented cast make for an extremely entertaining time at the movies.
И изобщо, кво съм виновен, че не можа да дойдеш на общата прожекция? :) Кажи кога само - и съм на линия. Препоръчвам дигитално в Арена - точно с оглед визията.

TBC
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 25, 2007 12:56 pm

Освен дето филмът не беше реалистичен на ниво визия? Беше ДЕТАЙЛЕН, но не и реалистичен.
And you can't dance with a devil on your back...

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 25, 2007 12:58 pm

Ами това, че е "най-реалистичната анимация евър" е абсолютно също толкова невярно. Няколко шота стигат да го докажат. Виждал съм значително по-реалистична анимация и като си свършва работата, ще ти изровя специално, за да си завреш "прецизния израз" където пожелаеш :P

Никъде в приложения цитат не става ясно, че това е "най-реалистичната анимация евър", та изобщо не знам за какво го даваш. Groundbreaking значи че технологията е революционна, това не я прави нито добра, нито нищо. Да не говорим, че не е революционна след полярния експрес (+ един милион знайни и незнайни интрота на игри, в общия случай изглеждащи по-добре в наши дни от Беоулф). Stunning visuals съм виждал да казват и за Пиратите. Нали се сещаш, че е доста далеч от "най-реалистичната анимация евър". И изобщо защо на краставичар краставици, това ми е работата и науката един вид :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Nov 25, 2007 1:09 pm

Радвам се. Не знаех. Като се видим - надявам се точно за Буулф - ше разказваш.

Дотогава, моля ти се, спри да говориш наизуст! :shock: :) Най-малкото разбиращ човек като теб би трябвало да е наясно кви са техническите изисквания за кинофилм.

Цитатът го пуснах само като общ отговор на всички мрънкала относно визията.

С теб значи спирам да говоря по въпроса докато не видиш филма, а на Рол ще кажа, че: няколкото работни проблема, все още разделящи моушън кепчъра от Истинския живот, с какво, SWEET ZOMBIE JESUS!!, правят другите анимационни филми по-близки до Реалността? :shock: :shock: :shock:

Все едно да кажеш: "Хеърспрей" страшно ми хареса, но не беше толкова добър мюзикъл, колкото можеше да е, така че излиза, че "Дриймгърлз" ми харесва повече. :roll:
Last edited by shayhiri on Sun Nov 25, 2007 1:11 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Nov 25, 2007 1:11 pm

Боя се, че именно ти говориш наизуст, причината за което е, че си зяпал само кино и следователно общата ти култура в постиженията на графиката не е ужасно напред, НО съм съгласен, че преди да навлезем в конкретните сравнения, ще изгледам филма :) Не че трейлърът не е достатъчен, но...
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 25, 2007 1:12 pm

shayhiri wrote:няколкото работни проблема, все още разделящи моушън кепчъра от Истинския живот, с какво, SWEET ZOMBIE JESUS!!, правят другите анимационни филми по-близки до Реалността? :shock: :shock: :shock:

Все едно да кажеш: "Хеърспрей" страшно ми хареса, но не беше толкова добър мюзикъл, колкото можеше да е, така че излиза, че "Дриймгърлз" ми харесва повече. :roll:
Мне, не е така, щото Хеърспрей е супер добър мюзикъл, докато визията на Бооалф не беше супер добра визия. Беше много подробна и с много джвръчки в нея, но беше грозна и като такава - разочароваща. Дори само от един трейлър се вижда, че Рататуи има в пъти по-красива визия, да не говорим за FF: The Spirits Within примерно, който, за бога, е на шест години.

Тъй че мое да е колкото си иска граундбрейкинг, но не си изпълнява ОСНОВНАТА функция - да радва окото. Оттам нататък мое да ми го лигави.

Бтв, ще поентя, че "близо до реалността" ми е безкрайно нелепо като цел. При положение, че реалността прави всичко възможно да ИЗБЯГА от себе си чрез компютърните ефекти, е меко казано смешно компюърните ефекти да се блъскат да го докарват на реалност...

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Sun Nov 25, 2007 1:18 pm

shayhiri wrote: * Gunslinger
нещото,което ме издразни беше малоумния ексибиционистки бой с Грендел,но явно Беоулф трябваше да покаже колко метросексуален позьор е
Анджък, схванал си. А къде го имаше тва в 300? Там всички вземаха п*дерастиите насериозно - и не само героите, а и актьорите, сценаристът и режисьорът.
Каквото и да искаш да кажеш не е верно!
tigermaster wrote:В крайна сметка обаче работата по "300" е започнала май след работата по "Беоулф", така че за плагиатство от този филм не би трябвало да може да се говори.
В крайна сметка обикновенните хора дето ще кажат,че прилича на 300 не ги интересува кога е сниман!
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Nov 25, 2007 1:35 pm

Алекс, анимацията извън битките беше зверски далеч от реалистична.
Да, Рататуи и останалите Пиксарски произведения нямат особена реалистичност като визия, но имат изключително естествени движения, за разлика от пинокиовците втора употреба тук.
Лицевите анимации бяха безумно зле, въпреки, че са имали модели, които не им е трябвало да променят много, да не говорим за стъклените очи - повтарям това е нивото на Файнъл Фентъзи от преди 6 години, от тогава технологиите са буквално епоха напред.

Пак казвам - аз харесах доста филма ВЪПРЕКИ визията.

И още нещо - той според мен не се мореше толкова, че си е постигнал незаслужено успехите, а по-скоро знаеше, че е създал чудовище и това му тежеше...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sun Nov 25, 2007 1:38 pm

Gunslinger wrote:Каквото и да искаш да кажеш не е верно!
Майката на всички антидоводи. :lol: Да не забравяме удивителната.
Gunslinger wrote:В крайна сметка обикновенните хора дето ще кажат,че прилича на 300 не ги интересува кога е сниман!
Айде още малко удивителни, за всеки случай. :wink: Значи, Стрелецо, те затва са и обикновени хора. Които са си точно на нивото на "300". Така че не виждам къв проблем може да им е, че получават още от същото?

След като не виждаш цялата дебело подчертана саркастична линия със самохвалствата, преувеличенията и лъжите на Б., значи или не ти е необходима, или ти е недостъпна (засега). И в двата случая няма кво да се оплакваш. Искаш 300 - получаваш 300.

Затва истинските хубави истории трябва задължително да са на много нива. Колкото и да е трудно да се направи. За да може всеки от зрителите/читателите да се кефи на свойто си ниво, без да му пречат другите.
Last edited by shayhiri on Sun Nov 25, 2007 1:41 pm, edited 1 time in total.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Nov 25, 2007 1:40 pm

shayhiri wrote:Не, наистина не разбирам. След като не виждаш цялата дебело подчертана саркастична линия със самохвалствата, преувеличенията и лъжите на Б., значи или не ти е необходима, или ти е недостъпна (засега). И в двата случая няма кво да се оплакваш. Искаш 300 - получаваш 300.

Затва истинските хубави истории трябва задължително да са на много нива. Колкото и да е трудно да се направи. За да може всеки от зрителите/читателите да се кефи на свойто си ниво, без да му пречат другите.
И аз не я виждам дебело подчертаната саркастична линия. Изобщо. И на йота. И не виждам различните нива във филма. Кажи ми и на мен, че съм елементарно 300-типче. Нямам търпение просто :lol:

Scourge
Mistborn

Post by Scourge » Sun Nov 25, 2007 4:58 pm

саркастична линия не мисля, че има в тоя филм. има хумор и ирония. освен ако анти-епичната линия не минава за пародия или сарказъм, което ме съмнява.
между другото, филмът е по сценарий на авари и геймън. като идеята е на авари. тва по повод преекспонирането на геймън тука. (но да, песента на гитите е на геймън и оунва : D)
технологично не е кой знае какво, но не е и толкова зле, колкото се мъчат да го докарат някои тук. всъщност е над средното. жалко че вероятността да го видим 3D, как си требе, не е много голяма. финалната битка сигурно управлява в такъв вариант. :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Sun Nov 25, 2007 5:18 pm

Мен си ме кефеше старата версия с Кристоф Ламбер и "Притури се планината" като саундтрак (кой знае защо). Просто си казвам де, вие си продължавайте... :popcorn:
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sun Nov 25, 2007 9:02 pm

Добре де защо продължавате да сравнявате филма с 300? :shock: Нямаше почти нищо общо. :mrgreen:

thunder
Forsaken

Post by thunder » Sun Nov 25, 2007 10:22 pm

Филмите се мерят по дължината на темата тук, която са произвели за единица време. Аз лично не разбирам защо е така, но това е факт. На мен филма ми хареса. Не виждам смисъл да се заяждам за анимацията - беше добра. Не беше teh animated movie that pwned all animated movies, но аз и не очаквах такъв :) И стига сте се дърлили на дребно един с друг, как не ви писна :)
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Nov 26, 2007 12:28 am

Marfa wrote:Мен си ме кефеше старата версия с Кристоф Ламбер и "Притури се планината" като саундтрак (кой знае защо). Просто си казвам де, вие си продължавайте... :popcorn:
Съвсем ядивна си беше мда.

Е ше спорят я, нали трее докажат максимата че сека секунда се ражда по един балък. Тука такива дет се връзват на весели, леко евтинки лафчета с лопата да ги ринеш :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”