Случи ми се нещо интересно...

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
thunder
Forsaken

Post by thunder » Wed Nov 21, 2007 3:30 pm

shayhiri wrote:...
Пестим от закуски а? :) Един бъдещ политик подушвам :wink:
Scalpel. Sponge. Magic Wand!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 3:46 pm

разправяте за три стотинки-в казармата даваш 10 лева и ти ги връщат след 3 месеца ,и трябва да се радваш ако си ги получиш.Имаше хора да дават по 70-80 лева и така си останаха.Ако пък не даваш назаем те искарват скрънза,че цепиш косъма и се делиш от колектива :D Хората си крадат парите взаимно и пак са си най-добри приятели.Имаше един пич хранеше цялата рота и не си искаше парите обратно. :D

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 21, 2007 4:05 pm

Ехее то в казармата цигарите вървеха кат валута повече. Иаче всичко е общо. Ма аз нали честен, та чак ми дадоха ключа от артелната началството. Носиш си евтинии и с малко късмет остаат при тебе известно време. Стига да не са цигари и одеколон :roll:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 4:23 pm

Аз бях с ключа от склада на старшината и раздавах бойните готовности на кадроваците на войниците от ротата-5-6 месеца не сме си купували пяна за бръснене и сапуни :D .Надявам се да има строеви преглед скоро-сърцето ми пее като си помисля какви ще извадят кадроваците от мешките :D.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Nov 21, 2007 5:29 pm

Аре отнесохте се. :) Аз пък 20 от 30-те си дни в казармата се угоявах в лазарета и ходех по екскурзии до Варна и София на държавни разноски. :mrgreen:

Изобщо много благи спомени имам (макар и малко като обем) от цялата си военна кариера. :lol:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 5:49 pm

shayhiri wrote:Аре отнесохте се. :) Аз пък 20 от 30-те си дни в казармата се угоявах в лазарета и ходех по екскурзии до Варна и София на държавни разноски. :mrgreen:

Изобщо много благи спомени имам (макар и малко като обем) от цялата си военна кариера. :lol:
Извадил си късмет брат :D При нас беше точно обратното- висшистите прослужиха 9 месеца като пичове поради поредния тъп закон, здрав-болен никой не признаха за негоден :( Да не говорим че ме взеха незаконно в казармата въпреки че имаш бележка че съм студент.За д а си покрият набира вземаха студенти и ученици.Началника на военния отдел го уволниха за неспазване на закона обаче влязъл ли си веднъж-няма оправия.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 21, 2007 5:54 pm

Тъй тъй, че кой ше пази родината. Ма интересно беше, са квото и да стане некво ти е "Ее тва е малка простотия, карай да върви аз кво сам видел." :mrgreen:
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Nov 21, 2007 6:03 pm

Добре, че я отмениха...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 6:06 pm

Пак ще я върнат-слушайте какво ви казвам. Кадровите напускат масово.Когато се уволнихме вече нямаше хора за караул -жените почнаха да дават през ден наряд за по 400 лева заплата.При тея условия ако няма наборни няма кой да прави каквото и да е в казармата.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Nov 21, 2007 6:08 pm

Ще дойдем ние резервистите и ще опрайм нещата :wink:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 6:13 pm

Дано да ни викнат- едно че за запас скатаваш от работа и ти тече заплата второ че ти плащат по 50 лева на ден и нищо не правиш по цял ден :D

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Wed Nov 21, 2007 8:17 pm

50 кинта на ден :shock: Готов съм за толкова пари да браня териториалната неприкосновеност на интелектуалните си опоненти в ШД до края на дните си :shock:

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Nov 21, 2007 9:22 pm

50 лева дават само ако те извикат запас.През службата ми викнаха веднъж 50 човека за по една седмица.Иначе кадровите войници вземат по 400 лева заплата.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Nov 22, 2007 1:13 am

На мойта улица са отсекли дърветата. Искам полуавтоматичен пистолет и да вляза в районното кметство с : ДИС ИС ПАВЛОВО!!!!!!

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Nov 22, 2007 3:55 am

Можеш и в петък след прожекцията да се съблечеш по грендел, да причакаш кметя, да му оттръгнеш ръката с голи ръце и да почнеш да го налагаш с нея, ревейки "Аз... Съм... НИКОЛА!!".

Заслужава го. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.