Ноември '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 20, 2007 5:36 pm

Morwen wrote:Да де, то ясно, че критиците трябва да ти казват как да мислиш.
Всъщност, не. Това е разпространена заблуда по тия ширини.

Работата на критиците е да излагат навременното си и информирано мнение, за да улеснят заинтересованите в преценката им дали да скипнат някоя боза или да не пропуснат някой добър филм. За което им се и плаща.

Или поне ги канят на фрий предпремиери. :roll:
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 20, 2007 5:39 pm

Ми филмът не е боза. Вероятно има хора, на които не им влиза в кръга на интересите, със сигурност има много по-добри филми, но по никакъв начин не е боза. И ако критиците викат така сигурно трябва да се замислиш дали да им вярваш :lol:
Бтва, не се ли водеше пак по критици, когато каза, че 300 ще промени киното необратимо? Или беше само по трейлъра това?
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 20, 2007 5:44 pm

Аз нищо конкретно не мога да кажа за филма, а щом те засяга мнението на критиците, ето: http://www.rottentomatoes.com/m/nanny_d ... 1&page=all

300 си има полагаемо 60%. Никой не се е счупил да го хвали. Ако е променил киното - а той е - е с революционната визия, която личи и от трейлъра, да.
Last edited by shayhiri on Tue Nov 20, 2007 5:47 pm, edited 1 time in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Tue Nov 20, 2007 5:45 pm

Мдам. Поредният случай на:

Алекс:
- Критиците не го харесват.
Хора, които са гледали филма:
- На мен лично ми хареса.

Ми... и двете страни са прави за себе си, всеки решава да даде на всяко от мненията толкова тежест, колкото сам реши :)

Добавено: Това за "нАни" де, което си е по темата за месеца :) И стига толкоз от мен :)
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue Nov 20, 2007 5:52 pm

И поредният случай, при който доматометърът се бута за последна инстанция, но нейсе...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Dec 12, 2007 1:17 am

Yan wrote:Гледахме Elizabeth: The Golden Age и като цяло останахме малко разочаровани. След това си пуснахме първата част и как да кажа, The Golden Age можеше да е толкова повече.

П. П. Аз и Гибли това. Да не си помислите, че ме е прихванало след филма да говоря за себе си в множествено число :D
Отново на едно киномнение с Ян и Гибли. Толкова не ме бе впечатлил филмът, че даже не бях пуснал мнение.

Иначе и него си го гледахме тримцата с Рол и Емо и на тях им хареса. Аз не съм гледал единицата, но въпреки това отчетох минуси от сорта на камерната постановка и незаинтригуващата сюжетна линия от типа "Ето кво се случи м/у 50-тата и 55-ата година на уважаваната ни кралица" - "И кво от тва?" :roll:

Освен тва Бланшет направо преиграва вече, сори. :?

Да не говорим за тесноекранния ТВ формат. :x

Съмнителни плюсове: актьорската игра като цяло, досадни операторски трикове, бомбастичен саундтрак, малкото ефекти около морската битка

Просто не ми задържа вниманието, сори. 6/10