Ноември '07
Чекай и аз да се куотна.
Corwin wrote:И от моето мнение за Resident Evil 3.
Яка музика. Нелоша атмосфера. Сценарий, логика и подобни али-бали изобщо не съм гледал, не се и очаква да са смислени.
Лошото беше, че екшъна за мен беше твърде малко. Два малки трийсетина секундни кютека в началото и края, и един по-дългичък в средата. След "Стреляй смело" си беше като венецуелска сапунка.
И ужаса им се губеше. Разчитаха основно на изненадващто излизащи от неочаквани места зомбита и скачащи върху теб зайци.
Лошия и той не струваше. Изглеждаше твърде уродлив. А си имаше пауър в него и можеше да си спретнат един въргал с кака Мила да сринат град-два.
С две думи е точно това, което се очакваше. Който не се кефи на такива филми да не ходи. Който смята, че ще му хареса да ходи. Ще му хареса.![]()
А да отбележа, че последните петнадесет минути филма е едно към едно с 3D екшън. С все пистолета с фенерчето, атмосферата, брифинга преди мисията, затварящата се врата зад гърба и... Куул.
- Spoiler: show
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
I like to touch them...
It's almost orgasmic...
ОК, IQ-то наистина звучи доста надменно, което си е характерно за мен, но в случая по-добре да се избегне. Кво ше кажете за "история" и "зрелище"? В същия най-общ смисъл: интелектуален и визуален.Roland wrote:Виж кво, имам чаровно русо момче на аватара и НЕ СЕ СТРАХУВАМ ДА ГО ИЗПОЛЗВАМ!
Примери:
Трансформърс
история:5
зрелище:8
Престиж
история:9
зрелище:6
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Resident Evil 3 - приличен филм и даже се изненадах че ми хареса. Имаше няколко особено култови сцени само заради които си заслужаваше гледането - зомби със слънчеви очила, зомбясали гарги и сцената която ме изкефи най-много - култов пич, който се жертва за да спаси останалите и си пали едно джойнтче преди зомбезите да го нападнат.
Като цяло имаше доста клишета и липса на достатъчно екшън (въпреки че където го имаше екшъна беше на ниво) и въпреки всичко филма не е лош. Даже сега си търся из нета предните две части че да навържа историята отначало. 

Бтв току-що осъзнах, че в деня, в който излиза Американски Гангстер вие отидохте на Резидънт Ивил 3, като единственият извинен в моите очи е Симеон (и може би Алекс, защото той така и така и хал хабер си няма от кино). Ноу мор комент уотсоуевър
И не, оправданието, че не е филм за компания, не е оправдание да дадеш 7 лева за рандъм боза, а не за истински филм.
Ама всеки с предпочитанията си...предполагам:).

И не, оправданието, че не е филм за компания, не е оправдание да дадеш 7 лева за рандъм боза, а не за истински филм.

Алекс ще го гледа още утре рано, мойто момче
, а точно защото Резидънта е по за компания, почнахме с него тая вечер.
Бтв, ако има желаещи за Гангстера, мога да изчакам удобен за повече хора ден/час, но нещо не виждам много такива, а Симеон и Никола вече са го гледали.

Бтв, ако има желаещи за Гангстера, мога да изчакам удобен за повече хора ден/час, но нещо не виждам много такива, а Симеон и Никола вече са го гледали.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Е и Гангстера ще се гледа - все пак се предполага че той ще грабне Оскарите тая година. Просто вчера имаше хора за рандъм филм с зомбези. А аз гледам да не пропускам такива на голям екран - то те и не са се скъсали да правят много - по 2, 3 годишно.Muad_Dib wrote:Бтв току-що осъзнах, че в деня, в който излиза Американски Гангстер вие отидохте на Резидънт Ивил 3, като единственият извинен в моите очи е Симеон (и може би Алекс, защото той така и така и хал хабер си няма от кино). Ноу мор комент уотсоуевър![]()
И не, оправданието, че не е филм за компания, не е оправдание да дадеш 7 лева за рандъм боза, а не за истински филм.![]()

И дам и това не е оправдание.

Преместих го тука, понеже филма го дават по кината.DELgado wrote:Skinwalkers = Вълча кожа - въпреки предупрежденията вчера на Рол и Шайхири. Сценаристите са крали с голямата лопата от Подземен Свят - пак има двама братя (този път и двамата са върколаци) един срещу друг. Историята като цяло ми беше интересна, но филмът е прекалено евтин - върколаците изглеждаха толкова зле горките . С малко повече пари щеше да достигне нивото на Подземен Свят. Сега за съжаление си остава просто по-лошо негово копие. Не ходете на кино. Просто не си заслужава седемте лева. Иначе за комп или ДВД става. Ако се кефите на такъв тип филми ще ви хареса.
А имаше и бая отворен финал. Дано не дочакаме продължение.

Гангстера действително си го гледах още в събота, но оттогава ме занимаваха в други подфоруми, та не можах да пусна по-рано едно 8/10. Много добър, единственото което ме подразни беше тесноекранният формат.
Лайк, втф?!! Ква полза от легендарните кинематография и усет към детайла на Ридли, като ше се простират в двойно по-малко място. 
Но колкото и добър да е на всички нива от продукцията, си остава "нищо кой знае колко особено или ново". Сравненията с Дипартид са неизбежни, но неравностойни и неблагоприятни. Гангстерът никога няма да спечели Оскара, колкото и всички да залагат на него. Героите му са твърде питомни, за да направят всеобщо впечатление.
Иначе бива, но не очаквайте гангстерски филм, а "period piece" с невероятно пресъздадена атмосфера и страхотни актьори.

Но колкото и добър да е на всички нива от продукцията, си остава "нищо кой знае колко особено или ново". Сравненията с Дипартид са неизбежни, но неравностойни и неблагоприятни. Гангстерът никога няма да спечели Оскара, колкото и всички да залагат на него. Героите му са твърде питомни, за да направят всеобщо впечатление.
Иначе бива, но не очаквайте гангстерски филм, а "period piece" с невероятно пресъздадена атмосфера и страхотни актьори.
Гледах Lions for Lambs.
Имаше доста интересни разсъждения, но нищо потресаващо ново. Впрочем в различни моменти се съгласявах с различни гледни точки - и в спора между журналистката (Мерил Стрийп) и сенатора (Том Круз), и в спора между университетския преподавател (Робърт Редфорд) и студента му.
Все пак на мен лично ми беше интересен. Сценаристът май е този на "Кралството". Имайте предвид обаче, че не е екшън, напротив. Много спокойно темпо и добър баланс между трите сюжетни линии - журналистката/сенаторът, преподавателят/студентът и двамата американски войници, озовали се посред нощ в заснежена планина в Афганистан след като са се записали в армията по свое желание. По този повод впрочем персонажът на Редфорд казва, че не е съгласен с решението им, но уважава мотивите им за него (Никола, тази част не е като стандартния американски филм за супервойници или сълзлива и адски опасна спасителна операция, по-реалистично е - и придава смисъл на заглавието).
Приятен филм, особено за интересуващи се малко или много от световна политика и гражданското поведение на всеки един от нас (това по повод поведението на Валери по време на изборите, когато не отиде да гласува, защото реши, че гласът му бил "мизерен"
). Все пак, ако не ви се дават пари, става и за компютър.
Имаше доста интересни разсъждения, но нищо потресаващо ново. Впрочем в различни моменти се съгласявах с различни гледни точки - и в спора между журналистката (Мерил Стрийп) и сенатора (Том Круз), и в спора между университетския преподавател (Робърт Редфорд) и студента му.
Все пак на мен лично ми беше интересен. Сценаристът май е този на "Кралството". Имайте предвид обаче, че не е екшън, напротив. Много спокойно темпо и добър баланс между трите сюжетни линии - журналистката/сенаторът, преподавателят/студентът и двамата американски войници, озовали се посред нощ в заснежена планина в Афганистан след като са се записали в армията по свое желание. По този повод впрочем персонажът на Редфорд казва, че не е съгласен с решението им, но уважава мотивите им за него (Никола, тази част не е като стандартния американски филм за супервойници или сълзлива и адски опасна спасителна операция, по-реалистично е - и придава смисъл на заглавието).
Приятен филм, особено за интересуващи се малко или много от световна политика и гражданското поведение на всеки един от нас (това по повод поведението на Валери по време на изборите, когато не отиде да гласува, защото реши, че гласът му бил "мизерен"