Ноември '07

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 02, 2007 11:16 pm

Виж кво, имам чаровно русо момче на аватара и НЕ СЕ СТРАХУВАМ ДА ГО ИЗПОЛЗВАМ! :mrgreen:
And you can't dance with a devil on your back...

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Nov 02, 2007 11:28 pm

Чекай и аз да се куотна.
Corwin wrote:И от моето мнение за Resident Evil 3.
Яка музика. Нелоша атмосфера. Сценарий, логика и подобни али-бали изобщо не съм гледал, не се и очаква да са смислени.
Лошото беше, че екшъна за мен беше твърде малко. Два малки трийсетина секундни кютека в началото и края, и един по-дългичък в средата. След "Стреляй смело" си беше като венецуелска сапунка.
И ужаса им се губеше. Разчитаха основно на изненадващто излизащи от неочаквани места зомбита и скачащи върху теб зайци.
Лошия и той не струваше. Изглеждаше твърде уродлив. А си имаше пауър в него и можеше да си спретнат един въргал с кака Мила да сринат град-два.
С две думи е точно това, което се очакваше. Който не се кефи на такива филми да не ходи. Който смята, че ще му хареса да ходи. Ще му хареса. :)
Spoiler: show
Това с гаргите беше добро и идейно, но за мен го бяха оакали. Просто можеше да направят истинската нечовешка сцена, ако бяха хвърлили повечко пари. Можеше да стане къде къде по-брутално. Особено като се има предвид, че точно заради този момент и бяха насадили псионичните сили.
Мен лично ме изкефи кадъра със Статуята на Свободата във Вегас. С разбитото лице приличаше на зомби и определено въздействаше.
А да отбележа, че последните петнадесет минути филма е едно към едно с 3D екшън. С все пистолета с фенерчето, атмосферата, брифинга преди мисията, затварящата се врата зад гърба и... Куул. :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Nov 02, 2007 11:34 pm

Roland wrote:Виж кво, имам чаровно русо момче на аватара и НЕ СЕ СТРАХУВАМ ДА ГО ИЗПОЛЗВАМ! :mrgreen:
ОК, IQ-то наистина звучи доста надменно, което си е характерно за мен, но в случая по-добре да се избегне. Кво ше кажете за "история" и "зрелище"? В същия най-общ смисъл: интелектуален и визуален.

Примери:

Трансформърс
история:5
зрелище:8

Престиж
история:9
зрелище:6
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 02, 2007 11:37 pm

Знаех си, че тая заплаха ше подейства 8-)

Да, така звучи приемливо :)

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Nov 02, 2007 11:57 pm

Resident Evil 3 - приличен филм и даже се изненадах че ми хареса. Имаше няколко особено култови сцени само заради които си заслужаваше гледането - зомби със слънчеви очила, зомбясали гарги и сцената която ме изкефи най-много - култов пич, който се жертва за да спаси останалите и си пали едно джойнтче преди зомбезите да го нападнат. :lol: Като цяло имаше доста клишета и липса на достатъчно екшън (въпреки че където го имаше екшъна беше на ниво) и въпреки всичко филма не е лош. Даже сега си търся из нета предните две части че да навържа историята отначало. :roll:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 03, 2007 12:36 am

Бтв току-що осъзнах, че в деня, в който излиза Американски Гангстер вие отидохте на Резидънт Ивил 3, като единственият извинен в моите очи е Симеон (и може би Алекс, защото той така и така и хал хабер си няма от кино). Ноу мор комент уотсоуевър :lol:

И не, оправданието, че не е филм за компания, не е оправдание да дадеш 7 лева за рандъм боза, а не за истински филм. :lol:

Ама всеки с предпочитанията си...предполагам:).

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Sat Nov 03, 2007 12:41 am

Алекс ще го гледа още утре рано, мойто момче :wink: , а точно защото Резидънта е по за компания, почнахме с него тая вечер.

Бтв, ако има желаещи за Гангстера, мога да изчакам удобен за повече хора ден/час, но нещо не виждам много такива, а Симеон и Никола вече са го гледали.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Nov 03, 2007 12:42 am

Гангстера изглежда маса як от трейлъра, но се боя, че няма да ми остане време за него.
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 03, 2007 12:43 am

БТв дълъг е, но не е 3 часа така че спокойно, не би трябвало да ги усетите ениуей.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Nov 03, 2007 8:36 am

Muad_Dib wrote:Бтв току-що осъзнах, че в деня, в който излиза Американски Гангстер вие отидохте на Резидънт Ивил 3, като единственият извинен в моите очи е Симеон (и може би Алекс, защото той така и така и хал хабер си няма от кино). Ноу мор комент уотсоуевър :lol:

И не, оправданието, че не е филм за компания, не е оправдание да дадеш 7 лева за рандъм боза, а не за истински филм. :lol:

Ама всеки с предпочитанията си...предполагам:).
Е и Гангстера ще се гледа - все пак се предполага че той ще грабне Оскарите тая година. Просто вчера имаше хора за рандъм филм с зомбези. А аз гледам да не пропускам такива на голям екран - то те и не са се скъсали да правят много - по 2, 3 годишно. :cry:

И дам и това не е оправдание. :mrgreen:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Nov 03, 2007 9:48 am

Е аз съм аут за Гангстера, не ме грабна толкова, че да го гледам втори път :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sat Nov 03, 2007 2:47 pm

Просто не е твой тип филм. Той и мой не е много, защото е крайно неконвенционален за гангстерски филм, но ми хареса доста.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Nov 03, 2007 3:50 pm

DELgado wrote:Skinwalkers = Вълча кожа - въпреки предупрежденията вчера на Рол и Шайхири. Сценаристите са крали с голямата лопата от Подземен Свят - пак има двама братя (този път и двамата са върколаци) един срещу друг. Историята като цяло ми беше интересна, но филмът е прекалено евтин - върколаците изглеждаха толкова зле горките . С малко повече пари щеше да достигне нивото на Подземен Свят. Сега за съжаление си остава просто по-лошо негово копие. Не ходете на кино. Просто не си заслужава седемте лева. Иначе за комп или ДВД става. Ако се кефите на такъв тип филми ще ви хареса.
А имаше и бая отворен финал. Дано не дочакаме продължение.
Преместих го тука, понеже филма го дават по кината. 8-)

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Nov 06, 2007 7:46 pm

Гангстера действително си го гледах още в събота, но оттогава ме занимаваха в други подфоруми, та не можах да пусна по-рано едно 8/10. Много добър, единственото което ме подразни беше тесноекранният формат. :shock: :evil: Лайк, втф?!! Ква полза от легендарните кинематография и усет към детайла на Ридли, като ше се простират в двойно по-малко място. :roll:

Но колкото и добър да е на всички нива от продукцията, си остава "нищо кой знае колко особено или ново". Сравненията с Дипартид са неизбежни, но неравностойни и неблагоприятни. Гангстерът никога няма да спечели Оскара, колкото и всички да залагат на него. Героите му са твърде питомни, за да направят всеобщо впечатление.

Иначе бива, но не очаквайте гангстерски филм, а "period piece" с невероятно пресъздадена атмосфера и страхотни актьори.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Nov 12, 2007 10:48 am

Гледах Lions for Lambs.
Имаше доста интересни разсъждения, но нищо потресаващо ново. Впрочем в различни моменти се съгласявах с различни гледни точки - и в спора между журналистката (Мерил Стрийп) и сенатора (Том Круз), и в спора между университетския преподавател (Робърт Редфорд) и студента му.
Все пак на мен лично ми беше интересен. Сценаристът май е този на "Кралството". Имайте предвид обаче, че не е екшън, напротив. Много спокойно темпо и добър баланс между трите сюжетни линии - журналистката/сенаторът, преподавателят/студентът и двамата американски войници, озовали се посред нощ в заснежена планина в Афганистан след като са се записали в армията по свое желание. По този повод впрочем персонажът на Редфорд казва, че не е съгласен с решението им, но уважава мотивите им за него (Никола, тази част не е като стандартния американски филм за супервойници или сълзлива и адски опасна спасителна операция, по-реалистично е - и придава смисъл на заглавието).
Приятен филм, особено за интересуващи се малко или много от световна политика и гражданското поведение на всеки един от нас (това по повод поведението на Валери по време на изборите, когато не отиде да гласува, защото реши, че гласът му бил "мизерен" :spank: ). Все пак, ако не ви се дават пари, става и за компютър.