Batman Begins

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 18, 2007 12:53 am

меткаш и тръшкаш като примадона в менопауза
Толкова дълго изречение за да опишеш думата "безразличие", все още успяваш да ме изумиш. :lol: Ама и аз какъвто съм неук може и да съм се объркал...Пък и съм малък още. :wink:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 18, 2007 1:02 am

И геймърче... от малък. :) Така че наистина не е редно да изисквам много от теб.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 18, 2007 1:11 am

Да, извинявай, аз съм виновен. Мама винаги ми е казвала да не се заяждам с възрастни хора, виж тя каква стана сега.

"Геймърче от малък!" >>> "бройката на 10левките който си изхабил на околовръстното" ЕНИ ДЕЙ :lol: .

Предварително се извинявам на модератори, че започвам да ставам брутален по онзи граничещ с незабавното начин, ама господин Султанов ме предизвиква. :roll:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 18, 2007 1:18 am

Ни най-малко. :) Просто те помолих ето това:
shayhiri wrote:ами се стягай и просто кажи кво точно ти е харесало във филма. Както многократно и добронамерено помолих.
И след като ти сметна, че не ти е по силите, се съгласих кротко да оттегля дори това си изискване, позовавайки се на собствения ти кастъм тайтъл. Вярвам вече съм разбран правилно? :)
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 18, 2007 1:24 am

след като ти сметна, че не ти е по силите
Не виждам къде съм написал подобно нещо, сигурно проблемът пак е само в моя монитор. За разлика от всички други тук, които ти дразниш умишлено за собствено удоволствие с изсипване на купища безмислици - аз съм ти отявлен фен и просто естетическото удоволствие от това да си говорим ми е достатъчно. Един вид досега с едно друго поколение, поучавам се от него.

Има разлика между искам и мога, Алекс. Ако например някой, който е сериозен прояви интерес към мнението ми като например Симо - ще го споделя аргументирано и подробно, защото знам, че ще получа същото в замяна. Но да пиша половин страница и ти после да ми пишеш двуредово поинтлес флеймене courtesy of Alexworld, за да ми отиде поста по дяволите - не мерси.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Thu Oct 18, 2007 1:36 am

ОКс, съвсем правилна тактика, ако ставаше въпрос за такъв спор - или за спор изобщо. Обаче виждаш по-нагоре, че изобщо не сме спорили. Всички оценяваме специфичните качества на Нолановия Батман - просто на едни им допадат повече, а на други по-малко. Пределно наясно съм защо се е харесал на хората, на които е - просто ми се искаше да чуя още нещо по темата. Както и да е, де.

П.П.: А и вече бях дал моето "подробно и аргументирано" леко субективно мнение.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Thu Oct 18, 2007 9:08 am

Стига с кофти тона.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 18, 2007 9:32 am

Muad_Dib wrote:
след като ти сметна, че не ти е по силите
Не виждам къде съм написал подобно нещо, сигурно проблемът пак е само в моя монитор. За разлика от всички други тук, които ти дразниш умишлено за собствено удоволствие с изсипване на купища безмислици - аз съм ти отявлен фен и просто естетическото удоволствие от това да си говорим ми е достатъчно. Един вид досега с едно друго поколение, поучавам се от него.

Има разлика между искам и мога, Алекс. Ако например някой, който е сериозен прояви интерес към мнението ми като например Симо - ще го споделя аргументирано и подробно, защото знам, че ще получа същото в замяна. Но да пиша половин страница и ти после да ми пишеш двуредово поинтлес флеймене courtesy of Alexworld, за да ми отиде поста по дяволите - не мерси.
С удоволствие бих, ма мненията ни за филма са идентични и няма да е забавно :lol:

Алекс, време ти е да се скриеш, наистина :)

Бтв, първият Батман е скапан. Много. Само дето има един от най-гениалните злодеи ЕВЪР, но всичко друго си му остава скапано :)
And you can't dance with a devil on your back...

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Thu Oct 18, 2007 9:53 am

Морви, е точно изкуствата де: диалог, история, арт, танц, музика, архитектура, скулптура, 3Д, CGI, актьорско майсторство и какво ли не още - и то в идеален синхрон. Опитай се да се сетиш за едно-единствено предимство на друго изкуство пред филма и ще разбереш кво имам предвид. Или пък ще докажеш, че греша.
Алекс, това, че киното е манджа с грозде от различни изразни техники не го прави по-висше изкуство. Мисля, че това вече го казах веднъж. (Освен това говориш леко наизуст. Диалогът и историята не са изкуства (а именно изразни средства), арт е другото име за изкуство, скулптурата и архитектурата са толкова незадължителни, че няма накъде, 3D-то и CGI-а са видове анимация.) Отново правиш грешката да бъркаш количество с качество. Все едно да кажеш, че симфоничната музика е по-висше изкуство, отколкото пиесите за цигулка и пиано, защото има повече инструменти. Или че оперетата е по-висше изкуство от концертната музика. Изкуство не се оценява така.
Роум вече спомена за статичността на киното, аз искам да спомена и още нещо. Именно бидейки такава смесица от какво ли не, често киното разчита именно на повърхностни елементи - в един филм може най-впечатляващото да са костюмите или взривовете, а останалото да е посредствено. Това го прави прекрасно модно или пиротехническо зрелище, но не и висше изкуство. Освен това това, фактът че едно изкуство като литературата не ти дава всичко сдъвкано и изплюто като киното, а изисква и ти да проявиш фантазия по никакъв начин не го прави нисше.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 18, 2007 10:09 am

Roland wrote:
С удоволствие бих, ма мненията ни за филма са идентични и няма да е забавно :lol:

Алекс, време ти е да се скриеш, наистина :)

Бтв, първият Батман е скапан. Много. Само дето има един от най-гениалните злодеи ЕВЪР, но всичко друго си му остава скапано :)
Не съм съгласен за първия Батман. Просто той е най-добрият от поредицата досега за мен. Никълсън е правилният Джокер (Леджър ще го стигне ама друг път :mrgreen: ), Кийтън се спавя прилично и готическия Готъм на Бъртън. Няма какво повече да искам от филма.
С това не казвам че Батман на Нолън е лош. На мен ми хареса много. Имаше ебаси и каста (Бел, Ниилсън, Олдман, Мърфи). Перфектен и като замисъл и като изпълнение. Но му липсваше онази щипка магия, която Бъртън добави към франчайза и която Шумахер се опитваше неуспешно да наподоби.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 18, 2007 10:18 am

Но му липсваше онази щипка магия, която Бъртън добави към франчайза и която Шумахер се опитваше неуспешно да наподоби.
Омг наистина не можеш да звучиш по-клиширано или бъркам...??? Първият Батман е просто редовният Тим Бъртън Филм, на мен лично не ми е достатъчно. И да, Симеон е прав, има си един Джак Никълсън и толкоз.

Иначе - спорът за мен е леко безмислен, несъгласни сме с видните разбирачи на някакви основни положения - Градът беше едно от най-хубавите неща в новия Батман, именно за това, че изглеждаше нечовешки мрачен, макар и нормален....

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 18, 2007 11:03 am

Въпрос на вкус. Просто „редовния Тим Бъртън Филм” е малко прекалено според мен. От постовете по-горе и в други теми наоколо разбрах, че има доста хора които явно не харесват филмите на Бъртън. Всеки има право на мнение разбира се. На мен лично Бъртън ми е в топ 3 на любимите режисьори . Почти всеки негов филм ме разбива. Просто този човек има невероятно въображение и начин за заснимане на филмите си. Може би на повечето вече им е писнало да гледат визуалното пиршество което той преексплоатира по възможно най-перфектния начин (въпреки че не го прави във всеки филм – например Ед Уд ). Имам чуството че никога няма да се наситя на гениалността му при заснимането на филмите и на възможността да се забавлявам най-искрено на поредната му твобра. Имам чуството че винаги ще очаквам с нетърпение следващия му филм (както в момента чакам Суийни Тод), просто досега не съм се разочарован нито веднъж гледайки Бъртън.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Thu Oct 18, 2007 11:05 am

Да, защото си рожба на дивия комерс като мен, просто аз съм така с Нолън.

Иначе - Ед Ууд точно му е за мен поне може би най-добрият филм.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Oct 18, 2007 11:09 am

Ми аз просто не се кефя на хора, които могат да правят само едно нещо :) Затова се нервя на Кевин Спейси, щото при все, че е адски талантлив актьор, играе горе-долу ЕДНА роля във всеки филм. Затова се кефя на Кейт Бланшет, щото е хамелеон. Затова се нервя на Бъртън също - щото в един момент детските хорчета и приказната готика омръзват МНОГО.
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Thu Oct 18, 2007 11:17 am

На мен и Нолън ми е любим режисьор. Няма такъв филм като Мементо просто. :mrgreen:
Просто ми липсваше Бъртъновия Готъм в неговото виждане за Батман. Но може би е по-добре да си прави филмите както само той си може (а той че може вече е показал :wink: ), а не да се опитва да копира Бъртън, защото всички видяхме какви ги надроби Шумахер. :evil: