Рол, мнението ти за рекламата на Хари Потър много се е променило от двадесетиброй насам. На какво всъщност се дължи това? Последният Потър ли промени отношението ти към поредицата?
Moderator: Moridin
Това й е проблема, не е детска, поне не цялата. Първите 3 - супер детски книжки, ама Роулинг схвана, че аудиторията й расте и "порастна" и книгите. Та сега си имаме 3 детски, 1 наивно фентъзи и 3 наивни фентъзита, в които умират главни герои. И ако за 10те години, в които излиза, направи бум, ми е интересно как след 10-20 години едно 10 годишно дете ще ги глътне всичките една след друга и ще ги хареса.Roland wrote:Иначе аз и сега не смятам, че Хари Потър е велико изкуство, но определено намирам, че е великолепна детска поредица.
Еми според мен историята си се градираше постепенно. Проблемите станаха по-сериозни, но по естествен път, а не насила, заради "аудиторията". А след 10-20 години на тая възраст децата ще трябва сигурно легализирано да убиват родителите си с голи ръце, така че едва ли ще им е проблем...Ash wrote:Това й е проблема, не е детска, поне не цялата. Първите 3 - супер детски книжки, ама Роулинг схвана, че аудиторията й расте и "порастна" и книгите. Та сега си имаме 3 детски, 1 наивно фентъзи и 3 наивни фентъзита, в които умират главни герои. И ако за 10те години, в които излиза, направи бум, ми е интересно как след 10-20 години едно 10 годишно дете ще ги глътне всичките една след друга и ще ги хареса.Roland wrote:Иначе аз и сега не смятам, че Хари Потър е велико изкуство, но определено намирам, че е великолепна детска поредица.
Това беше по-скоро в отговор на това, че ХП просто излезе и стана хит, за разлика от Стар Уорс и ЛОТР. Поредицата Е хит, но в момента на излизането си, ще бъде хит още малко, докато излязат филмите и докато малките, които са засекли хайпа, израстат. После просто няма да става за четене от аудиторията си, понеже тя дали за печелене на пари, дали просто за целите на историята, е омешана невероятно. С това нищо не се различава от Лу Бега и Айфел 69, просто излиза 10 години, не еднократноRoland wrote: Еми според мен историята си се градираше постепенно. Проблемите станаха по-сериозни, но по естествен път, а не насила, заради "аудиторията". А след 10-20 години на тая възраст децата ще трябва сигурно легализирано да убиват родителите си с голи ръце, така че едва ли ще им е проблем...
Определено не схващам защо да не става за четене от деца. Почват с по-леките книги и докато историята се "смрачи", вече са зарибени достатъчно, за да продължат да четат и да им е интересно. Разбирам да ЗАПОЧВАШЕ така, нали, ама...Ash wrote:Това беше по-скоро в отговор на това, че ХП просто излезе и стана хит, за разлика от Стар Уорс и ЛОТР. Поредицата Е хит, но в момента на излизането си, ще бъде хит още малко, докато излязат филмите и докато малките, които са засекли хайпа, израстат. После просто няма да става за четене от аудиторията си, понеже тя дали за печелене на пари, дали просто за целите на историята, е омешана невероятно. С това нищо не се различава от Лу Бега и Айфел 69, просто излиза 10 години, не еднократноRoland wrote: Еми според мен историята си се градираше постепенно. Проблемите станаха по-сериозни, но по естествен път, а не насила, заради "аудиторията". А след 10-20 години на тая възраст децата ще трябва сигурно легализирано да убиват родителите си с голи ръце, така че едва ли ще им е проблем...
И, бтв, Мордин, момиче съм
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests