dictionary
Moderator: Moridin
- Couatl
- Sorcerer
dictionary
Знам, че не му е тука мястото, ама може ли да ви помоля за някакъв хубав и пълен компютърен английски речник и евентуално линк към него??? 

...
Аз ползвам този включен в електронната версия на Енциклопедия Британика(а именно някакво издание на Merriam-Webster dictionary), колко е пълен и точен не съм много сигурен, но пък досега винаги ми е вършел работа.
Encyclopaedia Britannica 2004 Deluxe Edition/ - линк за цялата Енциклопедия Британика 2004.
Merriam_Webster/ -това не съм го пробвал, някаква версия само на речника е, и е по-малка, може да ти свърши работа.
Ян: Аре да няма линкове към пиратски софтуер, става ли? Пиши му само името и къде да си го потърси, но без директни линкове...
Encyclopaedia Britannica 2004 Deluxe Edition/ - линк за цялата Енциклопедия Британика 2004.
Merriam_Webster/ -това не съм го пробвал, някаква версия само на речника е, и е по-малка, може да ти свърши работа.
Ян: Аре да няма линкове към пиратски софтуер, става ли? Пиши му само името и къде да си го потърси, но без директни линкове...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- Jaar
- Mistborn
Аз ползвам SA Dictionary, доволен съм като цяло. Е, има някои думи (безумни в повечето случаи), които липсват, но така или иначе съм успявал да ги открия само в специализирани или в тълковни речници.
Дано някой друг може да ти даде линк, защото аз не съм в състояние.
Дано някой друг може да ти даде линк, защото аз не съм в състояние.
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them
Once you find them
- Moridin
- Global Moderator
Ако търсиш българско-английски, по-добро от SA/Electra не се намира. Ако търсиш истински английски тълковен, аз бих препоръчал http://www.dictionary.com, той рови по други речници и обикновено намира почти всичко, ако не е специализирано.
This is it. Ground zero.
- Jaar
- Mistborn
Би трябвало да е комбиниран т.е. англо-български и българо-английски.
Немският ми речник е на Корал и съм сравнително доволен, като изключим, че често ми се сбъгясва. А има и няколко неща, които ме дразнят в използването на програмата, но това вече са си лични предпочитания.
Та немският речник е доста пълен и ако приемем, че правят речниците си на един принцип...

Немският ми речник е на Корал и съм сравнително доволен, като изключим, че често ми се сбъгясва. А има и няколко неща, които ме дразнят в използването на програмата, но това вече са си лични предпочитания.

Та немският речник е доста пълен и ако приемем, че правят речниците си на един принцип...
But there never seems to be enough time
Once you find them
Once you find them
- Ambartanen
- Arcanist
Ми аз си свалих по-голям SA Distionary и ми върши работа. Много рядко се случва да липсва някоя дума, която ми трябва. Не, че търся някакви невероятни сложни думи, но пък и хич не са кой знае колко често срещани повечето. Та рядко се случва да липсва някоя дума, но моята версия е с околон 250,000 думи от английски и 200,000 български думи. Или нещо подобно, не съм сигурен дали беше чак толкова голям.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
Има, човек се нарича.
Иначе, както се знае съществуват програми-преводачки, ама след това можеш само да се посмееш на това, което са стъкмили.

Иначе, както се знае съществуват програми-преводачки, ама след това можеш само да се посмееш на това, което са стъкмили.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
еми досетих се за един такъв превод който бях чел след като пуснах поста си. Иначе аз горе-долу се оправям при преводите и с помощта на обикновен речник, обаче ме питаха дали съществува такова джевотно и реших да се допитам до вас 

-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..