мали много опасни работи са си говорили с твойто приятел
божке колко мъка има по този свят божееееееее...
Как си комуникра ICQ между потребителите? Ами пускаш си го начи кю-то, после то се връзва със сървъра и сървъра праща на всичките ти познати - "опа тука съм!" съобщение. Ти съответно получаваш - опа тези твои познати са тука сега, р'зб'р'ш ли. После какво става, когато искаме да си говорим с някого? Пращаме му директно съобщение направо на него, вместо да товарим сървъра. Естествено можем да си пращаме всичко и през сървъра, а не директно, стига да искаме. Все пак дори FBI да чете всичко минаващо през сървъра и там да има достатъчно полиглоти, които да го отсяват това, пак да се говорят такива неща е смешно... да не говорим, че много от клиентите могат да криптират съобщенията. Ако си международен терорист можеш спокойно да им го таковаш на ФБР по толкова много начини, за да не могат да ти четат ICQ-то, че просто инвестицията не си заслужава
ICQ протокола е известен, има достатъчно много icq клиенти, които да го докажат това. По-печените програмисти могат да си изтеглят сорса и да си го променят както си искат, даже да си напишат собствен клиент - щяха да са изпищяли ако там някъде имаше "хей аз съм ФБР" някъде нали? Така че и версията в самия клиент да има нещо малко издъхва...
Параноици достатъчно ще се намерят

Балъци също

Ама трябва ли да вярвам на всичко, което го има написано някъде?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!