Haibane Renmei OST

Ми то името като че подсказва... търнокопи, хидродинамика и всякакви ортопедични приспособления...
Post Reply
Elayne
Elder God

Haibane Renmei OST

Post by Elayne » Sat Dec 25, 2004 1:43 pm

Снощи догледах и последния 13-ти епизод на Haibane Renmei и дълго се двоумях дали да пусна топик за анимето в Movies forum или тема за sountrack-a в Music forum. Като че ли музиката заслужава повече внимание :D , та ей го и топика.

Може би тази музика няма да ви направи кой знае какво впечатление ако я слушате без да сте гледали поне няколко епизода от сериала. Аз например я оцених едва към 8-ми, 9-ти епизод, когато беше станала част от деня ми и еквивалент за приятно-спокойно прекарване на няколко часа. Истината е, че мелодиите са много красиви, семпли по същността си, но се сливат по невероятен начин с картината на екрана и пресъздават перфектно много особената атмосфера на Haibane Renmei.

Самото аниме е много особено. Анимацията напомня за Лейн, а първоначално историята ми се видя интересна. НО... е ужасяващо недовършена, неразвита и на йота, оставена е да си плува в simplicity. Страшно много ме израдваха последните два епизода, които сами за себе си са невероятно силни и красиви, но в общ план не казват нищо, абсолюбно нищо съществено...

Ето линк за OST-to
http://rack6.free.evro.net/rupture1/Ani ... mei%20OST/
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Feb 23, 2005 2:26 pm

Изгледах го и аз и съм съгласна за саундтрака - създава атмосферата и го прави много добре. Освен това самата музика е красива, оцених я като й свикнах. В началото не разбирах защо е толкова студено и тъжно всичко, а после си дойде на мястото.

Edit: сега като слушам музиката отделно, ми се струва доста интересна и сама по себе си. Но може би причината е, че вече съм я чувала покрай сериала? Не знам, предпочитам да не е така :) Във всеки случай третото парче - Тога - направо ме възхити. Опънингът и Wndering също ми харесват особено много...

Разтърсих се за информация и намерих един сайт с много симпатично изложени теории. Но! Наистина първо трябва да се гледат всички епизоди, защото е невъзможно да се обсъжда реалността в сериала без спойлери. Така че предполагам линкът е основно за Елейн (и който друг реши да гледа :р):
http://sweet-akari.net/haibane/
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.