На мен ми е извратен фактът, че можеш да се окажеш в състояние, в което да нямаш достатъчно пари за да оживееш. Имам предвид, правото на живот, да му се не види! Онова, изначалното и седящото в началото на сума ти конституции. За което се плащат данъци, осигуровки и какво ли не. И би трябвало човек да е сигурен, че ако му се наложи, ще има достъп до всякаква медицинска помощ. В крайна сметка случаите, в които е необходима скъпа операция достъпна единствено в чужбина не са чак толкова чести.
Друг е въпросът, че и тук може да се окаже, че въпреки покритите от здравната каса услуги (оказа, че доскоро нямали клинична пътека за недоносени бебета... тези луди ли са?), пак можеш да попаднеш на такова лекарско безразличие, че да те унищожи.
Другото извратено нещо в българската здравна система е, че с всички сили се създават условия, в които да ходиш на лекар само като си пред умиране. Ако отидеш за някакви профилактични изследвания ти се отговаря или че направленията са свършили, или че той по принцип е платен. Съответно на теб не ти се занимава и си тръгваш, защото всъщност нищо чак пък толкова ти няма. И се връщаш чак когато състоянието ти се обостри до непоносимо.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either