Значи, дойде ми музата да пусна и аз някой топик из форума и се сетих за моя любимец Тери ....
Така де, то това "любимец" е малко относително. Разказвали са ми, че във книга на Достоевски имало случай един от героите да умре и по- късно да се появи жив и здрав. Авторът бързал да пише и пропуснал, че е отрепал човека...
Та за Гудкайнд: Определено един от най-"нескопосаните" автори, които съм чел. Някакси от книгите му лъха на недоизпипаност, има някакви доста неубедителни моменти ...
Изобщо, доста критики биха могли да се хвърлят... И все пак...
Все пак трябва да призная, че Гудкайнд е един от писателите, които най- силно са ми въздействали. Един вид ще стигнем до оная дискусия за Favourite vs Best. Като оценявам писанията на Гудкайнд чисто рационално мога да им намеря една камара кусури, но когато четох "Първото правило..." или особено "Вярата на прокудения" бях като блъсната катерица. Неща, които в други книги бих обявил за елементарна философия или за клишета тук ми въздействаха толкова силно...
Може би моментът беше такъв. Не съм сигурен, а и честно казано не искам да нищя такива лични моменти тука...
И все пак Гудкайнд си остана за мен Favourite, макар че не го оценявам като Best... Мътна работа. Не знам дали някой разбра нещо...
Но въпроса си е за Гудкайнд, а не за мен. Какво мислите за този писател? Дали трябва да го сложим до Джордан... или до Ериксон?

.....
По- скоро ми е любопитно къде вие го поставяте и дали случайно на някой не му е въздействал като на мен?