Една дебела Скръб и аз

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Една дебела Скръб и аз

Post by Lubimetz13 » Tue Dec 07, 2004 9:40 pm

Знаете ли, лесно мога да се преборя с тъпите филми. Те не ми пречат, защото моят простомер е стар и очукан, отдавна вече не хваща нищо в долната част на скалата. Но да се боря с невъобразимо тъпите филми, виж, това е друго нещо. Те са подигравка с чувствителността и таланта ми. Ама ха. За пореден път ми се наложи да преглътна тази тъжна истина преди има-няма две седмици, когато едно същество, таящо необяснима омраза към крехката ми личност ме заведе(или по-точно ме повлече, срещайки яростен физически и вербален отпор от моя страна) на кино. Ще се запитате, вероятно, какво ще да е това чудо на кинематографията, успяло да ме облее в топли вълни на ужас и потрес, след като наскоро не е излизал никакъв филм с Орландо Блуум. Е, ще ви го опиша кратко. Името – “Бели мадами”; въздействието – унищожително. Беше много по-ужасно от най-песимистичните ми очаквания, а те, повярвайте ми, бяха едни от най-бесните шедьоври на песимизма, акумулирани от мен във връзка с каквато и да е кинопродукция, които мога да си спомня. За близо сто минути екранно време зверовете, отговорни за тази гавра с моите три лева, са успели да наблъскат десетминутна сцена с пръдни, петминутна сцена, озаглавена от мен “Как не бива да го правите”, десетминутна сцена, озаглавена от мен “Ще ви извия врата, ако понечите да го направите”, седемдесет и осем гладки като ледена пързалка скеча, които биха били срам дори и за “Сам в къщи” и един от най-отвратителните сценарии, които ми се е налагало да гледам реализирани. Освен това присъстваше и неизменното усещане за американска комедия, направена да забавлява американци. Да обира американци по-точно, но не като третата Матрица например, защото за това все пак се изискват някакви спорни и закърнели качества, а само с простичката и открита претенция да спечелим малко пари. Гаси, третата Матрица поне имаше специални ефекти и "Матрица" в заглавието.
Но имате ли представа кое беше най-съкрушителното? Че цялата зала се заливаше от смях, ето това беше най-съкрушителното. От стотина зейнали от хилеж усти се пръскаха предъвкани пуканки и ме целеха по носа, скърцащи хрипове, минаващи за смях, заглушаваха отчаяните ми вопли за спасение, а за капак на всичко човекът, който отговаряше за този пропилян в безсмислена агония следобед, оцеля въпреки всичките ми опити за справедливо възмездие.
Може би ви изглежда префърцунено и преувеличено и вероятно имате основание – в крайна сметка изпод клавиатурата ми се изплъзват думи като “вопли”, обаче, моля ви, не гледайте този филм, каквито и мрачни пътеки на неволята да ви отведат пред вратите на киносалона с това намерение. Ей на, аз за пореден път през абсолютно цялото време, че и отгоре, зяпах тавана или часовника си. Което, очевидно, не ми помогна, защото иначе нямаше да имам впечатленията, които изложих. Уви.

Тъй като щеше да е прекалено егоцентрично от моя страна да посветя цяла тема само на дребнавите си трагедии, реших да я замаскирам с някаква малко по-смислена идея. А именно – излейте тук на воля мъката и гнева си по извратените американски комедии, които извратените американци ни принуждават да гледаме. Или поне мен, като най-наивна жертва явно…Та както и да е, идеята беше, че отворих топик за ядно мрънкане свещу Системата, на ваше разположение е ;)

User avatar
Demandred
Moderator
Posts: 6266
Joined: Sun Jan 11, 2004 8:42 am
Contact:

Post by Demandred » Tue Dec 07, 2004 9:54 pm

Не получаваш съчувствие от мен. :)
Заслужаваш си всичко, щом си отишъл на този филм. Аз само от плаката му бях напълно сигурен, че ще е един от най, най, най-тъpите филми ever.

Аз обаче също имам с какво да се похваля. Гледах Catwoman.:) И даже се забавлявах умерено, най-вече от това докъде може да стигне малоумието и некадърността на някои холивудци.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Dec 07, 2004 10:20 pm

Мух-хах-аххахах- аз пък си пуснах гореспоменатите мадами и на 2-та минута превъртях до края... :Р
Любимец- ПРЕЦАКАЛ си се :)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
Gunslinger
Warmage
Posts: 1201
Joined: Sat Nov 06, 2004 6:24 pm
Location: Midworld in the Middle

Post by Gunslinger » Tue Dec 07, 2004 10:46 pm

Lubimetz13,единственото нещо,кооето мога да ти кажа е,че много съжалявам за теб и се надявам този,който те е завел на филма да си полъжи заслуженото(може да го накараш да гледа някои филм с Леонардо ДиКаприо например). :twisted: :twisted:
За българската простотия и тва,че учудващо много хора с кефят на такива идиотски умопомрачителни филми си нямам ни най малка представа.Може би такива филми като тези са помогнали на деградацията на българската младеж.Макар винаги съм си мислел,че телевизията и киното са виновни за всичко,никога не съм смятал,че ще се стигне дотам.
Аз лично вече не ходя на такива филми за да запазя разъдака си(или това което е останало от него,заради такива филми като Американски пай или Страшен филм)

За финал ще кажа:ЗАБРАНЕТЕ АМЕРИКАНСКИТЕ КОМЕДИИ СЪС ЗАКОН!!!!!!!!!!
:twisted: :twisted:
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

User avatar
Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant
Posts: 1829
Joined: Thu Jan 15, 2004 1:33 pm

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Dec 07, 2004 10:49 pm

Ади ся пък, на мене Американски Пай ми хареса!
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Tue Dec 07, 2004 11:12 pm

Ми аз просто не ходя на такива филми, нито ги гледам при квито и да било обстоятелства :) Подобна мъка бих излял само за Крал Артур, ма нямам ни време, ни нерви, ни муза. Обаче не всички американски комедии са тъпи. В смисъл, дори не всички американски тийн-комедии са тъпи. Ей на, примерно този тип "пърдящи" филми (филми с негър в главна роля или с Бен Стилър или Адам Сандлър) са негледаеми и гнусни. Обаче пък "The Girl Next Door", преведен просташки тук като "Съседка за секс", беше адси сладко и симпатично филмче, което на момент-два дори ме разчувства :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Wed Dec 08, 2004 10:14 am

"Остин Пауърс". След като установих, че съжителствам в едно и също измерение с хора, които умират от смях на сцената, в която главният герой пие ...ъъъъъ... пасирани лайна, мислейки ги за кафе, се превърнах в това, което съм, а именно - опасен за обществото индивид, който в свободното си време си уплътнява мозъка с логически задачи от типа "да убия Путин"; "да пречукам Буш"; "да отровя с рядкосрещана отрова Сакса"; "да пусна стадо гладно бои и една средноголяма анаконда в къщата на Биг Брадър" и прочие подобни подвизи. Но един ден ще успея и тогава светът ще стане едно по-добро място за живеене, септември ще бъде май, а земята ще бъде рай, ще бъде...
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Wed Dec 08, 2004 10:45 am

долу ръцете от сакса :))))
адам сандлър е пич. никога няма да забравя една сцена с пингвин...
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Wed Dec 08, 2004 10:47 am

Адъм Сандлър, наред с Мартин Лорънс и прежденебезоснованиеспоменатия Бен Стилър са най-гнусните недоразумения в т.нар. американско комедийно кино. Е, от по-новите светила се откроява Аштън Къчър разбира се, пък и Крис Рок след Смъртоносното оръжие се излага, но Адъм Сандлър има специално място в сърцето ми...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Icy Dawn
Merchant
Posts: 81
Joined: Wed Feb 18, 2004 8:17 pm
Location: lost in space

Post by Icy Dawn » Wed Dec 08, 2004 11:26 am

Lubimetz, много, ама много добре мога да си представя какво ти е в момента в душата, за което искрено ти съчувствам. Такова нещо не пожелавам и на най-страшния враг, който някога бих могла да имам. Въпросът се състои в това, че мене веднъж (така да се каже насилствено) ме помъкнаха да "гледам" (пфууу) Американски пай... never again!!! :evil: няма да се доверявам на другарчета, пък дори и верни дружки от години да ме водят на кино без да ме застрелят преди това...
"Във физиката броенето е като при дивите племена - едно, две, много..."

User avatar
Lubimetz13
Mistborn
Posts: 1307
Joined: Sun Feb 01, 2004 1:37 pm
Location: Sofia, BUL / Baltimore, MD

Post by Lubimetz13 » Wed Dec 08, 2004 8:58 pm

Сега, като нещо средно между оправдание и обяснение на всички разярени или разстроени от слабохарактерното ми поведение, ще опиша вкратце ситуацията - Аз, от една страна, и един месец врънкане, изнудване, подкокоросване, умоляване, заплашване и разправии от друга. И при все че в продължение на три седмици отстоявах твърдо позицията "Никога, на никаква цена, не и аз, твар проклета!!!", рано или късно и за най-големия враг на плиткоумните филми с подхлъзвания и ритане с крака във въздуха(и такива моменти имаше, животът ми направо почерня) идва време за капитулация пред толкова ожесточен щурм. Но не се предадох просто ей така, не е справедливо да ме обвинявате - до последно забивах зъби в уличните стълбове и драсках с нокти по бравите на вратите. Защото поначало аз на такива филми не ходя. И си обещах, че втори път това ще се случи само през трупа ми.
Освен това Бен Стилър трябва да бъде поставен в пантеона на Кошмарите™, наред с Илайджа Ууд, Дейвид Бекъм, Хю Грант и Кристен Дънст, заслужил си го е.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Dec 09, 2004 12:09 pm

Мне, Хю Грант има и попадения...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Moridin
Global Moderator
Posts: 19287
Joined: Fri Dec 19, 2003 10:21 pm
Location: On the other side
Contact:

Post by Moridin » Thu Dec 09, 2004 12:16 pm

И Бекъм си е фен :Р
This is it. Ground zero.

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Thu Dec 09, 2004 12:24 pm

Не, той не...
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
armageddon
Forsaken
Posts: 2936
Joined: Tue Jan 13, 2004 10:24 am

Post by armageddon » Thu Dec 09, 2004 1:09 pm

Напълно подкрепям марфа. особено в идеите и да отровим Сакса и да пуска стадо змии във къщата на big brother
Освен за Остин Пауърс. Все пак, за разлика от другите малоумни американски т.нар "комедийки", особено тези със споменатите вече Бен Ситлър, Адам Сандлър и тям подобни, в Остин Пауърс все пак имаше какво да се види. Илу поне във 1та част. Ся че примерно 3тата си беше откровено малоумна, беше, но във нея още имаше какво да се види, особено дебилното събиране на Остин и Др. Ийвъл. Играеше Майк Майърс все пак.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests