Ми аз пък ще ви подложа на всичките крак, защото изхождате от грешна и едностранна позиция. Не е задължително при това разграничение "най-добър" да значи "Казват, че/обективно погледнато излиза, че/критицита твърдят, че" и т.н. Аз имам филми (игри, книги, ръкавици), които по някакъв начин ме кефят повече от други, но обективно съзнавам, че другите са всъщност по-добри. Това не значи, че въпросните не ме кефят примерно също страшно много, но просто има нещо, което е светнало в правилния момент в другите и са ми се запечатали по друг начин. И за да не се ядем за дефиниции на "любим" и "най-добър", което, нали, ше утрепе сякъв спор наред с пъстървите, просто ще дам...
Пример - Ghost in the Shell VS Vampire Hunter D
Ами първото е философско кино, смислено, стойностно, силно и невероятно въздействащо. Обожавам го. Вторият обаче... Ами може би защото ми беше първото аниме, може би заради божествената анимация/музика/атмосфера и т.н, обаче ако ме питат за любимото ми аниме, няма да кажа GitS, въпреки че се прекланям пред него като дърт толкинист пред Властелина. Ще кажа VHD, въпреки че, убийте ме, няма нито един елемент, в който той да е по-добър от Призрака и всъщност на малкото му пръстче не може да стъпи (ок, преувеличение), спрямо критериите, според които аз определям добро или лошо кино.
И това всичкото са си мои усещания и възприятия, които нямат нищо общо с това кой критик какво мислел и обективните ми "идеи" кои елементи били добри (да, знам, че го казах в предното изречение, плс разбирайте какво искам да кажа) и кои не. И двата филма са страхотни, но винаги бих посочил единия като най-добър, а другия като мой любим. Нещо като неясната разлика между "събитие на броя" и "книга на броя"
Едит: "Отмъстителите" е третият най-тъп филм във вселената след "Пич, къде ми е колата" и "Батман и Робин"

:P:P:P:P:P
And you can't dance with a devil on your back...