Едно време имаше едни много култови супер-пиратски (квартални)видиотеки. Та някъде там през 94-95-а за пръв път гледах аниме - "A wind named amnesia" - наскоро след много търсене из нета най-сетне разбрах какво му е името. Имам доста бегли спомени, обаче си спомням че го гледах с отворена уста и сигурно съм олигавил пода:-))))
В тая видиотека имаше и още едно аниме, то обаче ми е проблемно, въобще не мога да се сетя как се казва и за съжаление колкото и да претърсвам сайтовете, не мога да го намеря. Wind-а по една случайност го открих, обаче това...
Спмням си долу-горе за какво се разказваше - за някакви войни със специални умения - главатаря им имаше меч, атаката му беше някакъв луд вятър, който отнасяше един куп гадове.
Имаше някакво момче с ебаси огромния меч, носеше го на гърба си през повечето време - атаката му бяха водни (или пък снежни в един момент) дракони - също лудница.
Някакво момиченце, което май беше принцеса и откри силите си към края на филма - изпепеляваше всичко, че даже и се кефеше.
И последния персонаж който си спомням - някаква жена-нинджа или нещо подобно, (хвърляше нещо като дискове), която чак накрая се разбра че е към наште, иначе като че ли беше слуга на главния гад.
Та тоя гад отупа водача на войните по едно време.
Наште бяха 5 или 6. Филмчето беше към 40 - 50 минути и накрая гада си беше още жив, а наште разбраха че жената-нинджа трябва да е с тях. Сигурно е някакво OVA, нямам идея.
Ако някой може да ми помогне и да ми каже кое точно може да е това аниме (въпреки мъглявото описание) ще съм му много благодарен.
In search for the lost Anime
In search for the lost Anime
Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me
Анимето, което търсиш, се казва RG Veda. Можеш да го дръпнеш от тук:
http://chise.ludost.net/Anime/RG%20Veda ... %5bdvd%5d/
Ако си попаднал на същата пиратска касета, която гледах и аз навремето, значи си пропуснал може би най-готиния бой от филма, дори и само за това си струва да си го дръпнеш. Между другото, серийките свършват точно никъде, и няма други епизоди. Правени са по комикс и е филмирана само малка част от оригинала.
http://chise.ludost.net/Anime/RG%20Veda ... %5bdvd%5d/
Ако си попаднал на същата пиратска касета, която гледах и аз навремето, значи си пропуснал може би най-готиния бой от филма, дори и само за това си струва да си го дръпнеш. Между другото, серийките свършват точно никъде, и няма други епизоди. Правени са по комикс и е филмирана само малка част от оригинала.
Elves dig rocket launchers.
RG Veda? Нищо чудно, че не съм могъл да го намеря, никога нямаше да се сетя, че се казва така.
Благодаря много!

Благодаря много!

Life is an illusion, death - just reflexion, heaven is a dream, only hell lies within...
Me
Me