SleepwalkerzzzZZZZZZzzzzzzz
Moderator: Moridin
- tigermaster
- Elder God
SleepwalkerzzzZZZZZZzzzzzzz
Просто не е истина колко криви ми бяха последните няколко дена. Брутални гафове на работното място... Закъснение за работа, понеже някой особено интелигентен интелигент решил, че автоматът за билети в трамвая трябва да бъде поправен точно в най-натоварения час сутринта... Днес пък цял ден нямахме вода...
А преди две денонощия май научих какво е сънна парализа... От опит, имам предвид, и се надявам да не ми се повтори, че още ме хваща страх, като се присетя. Имах чувството, че върху мен е седнал слон. Единственото, което чувах, беше собственият ми пулс. Не виждах нищо, не можех и да се мръдна, а през цялото време направо усещах как нечия гнусна ноктеста ръка е стиснала сърцето ми и прави всичко възможно да го смачка. И все пак се усещах буден и напълно в съзнание. Не знаех какво ми става... В някакъв момент май си помислих, че получавам инфаркт. Опитах се да крещя за помощ, но си останах само с опитите. По едно време успях да се размърдам и се събудих напълно, но не посмях да затворя очи повече тая нощ.
Не пожелавам никому да преминава през това, честно.
А преди две денонощия май научих какво е сънна парализа... От опит, имам предвид, и се надявам да не ми се повтори, че още ме хваща страх, като се присетя. Имах чувството, че върху мен е седнал слон. Единственото, което чувах, беше собственият ми пулс. Не виждах нищо, не можех и да се мръдна, а през цялото време направо усещах как нечия гнусна ноктеста ръка е стиснала сърцето ми и прави всичко възможно да го смачка. И все пак се усещах буден и напълно в съзнание. Не знаех какво ми става... В някакъв момент май си помислих, че получавам инфаркт. Опитах се да крещя за помощ, но си останах само с опитите. По едно време успях да се размърдам и се събудих напълно, но не посмях да затворя очи повече тая нощ.
Last edited by tigermaster on Wed Nov 20, 2013 2:56 am, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Съчувствам ти, брат, на мен сънната парализа ми се е случвала веднъж за 1 минута и честно казано напълних гащите, въпреки че бях чувал за нея, но все пак не можеш да знаеш колко ще трае.
Доста неприятно преживяване. А това за ръката и за усещането, че има някой в стаята, който те гледа и те пипа е обшо за много случаи на сънна парализа, поне от случаи за които съм чел. И аз усещах някакво присъствие. Доста гаден мозъчен трик. Даже един приятел беше намерил съвети в интернет как сам да си я причини и реши да го направи на ебавка. Очевидно на другия ден не изглеждаше много щастлив, но по - интересното беше че когато я е правил е бил сам вкъщи и се е бил завил, а като се е освестил е бил отвит.

What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata
I can boom shakalaka your medulla oblongata
На мен ми се е случвала веднъж тая по-тежката сънна парализа - само че аз си виждах и чувах всичко. Александър спеше като пор до мен, аз се опитвах да завъртя глава към него и да извикам за помощ, но естествено, не можах да произведа ни движение, ни звук. Доста странен и ужасяващ експириънс. В един миг ми прищрака, че е сънна парализа и се успокоих и просто го изчаках да отмине. Даже беше някак интересно и ми вдигна адреналинчето.
Онова другото дето усещаш присъствие в стаята и сякаш виждаш някъв чудовищен силует до леглото ми се случва доста често обаче и не мога да го понасям. То май си е стандартен проблем на инсомниаци като мен, дето така или иначе не спят нормално.
Онова другото дето усещаш присъствие в стаята и сякаш виждаш някъв чудовищен силует до леглото ми се случва доста често обаче и не мога да го понасям. То май си е стандартен проблем на инсомниаци като мен, дето така или иначе не спят нормално.
- tigermaster
- Elder God
Не знам... То аз в последния месец да имам две нощи нормален сън, а когато ми се случи тая гадост, бях изкарал един цикъл от три нощни смени подред, без да мога да си отспивам денем. Подозирам, че това е част от причината.
Иначе, всъщност, със сънища проблеми нямам почти никога. Обикновено или не сънувам нищо, или през цялото време осъзнавам, че съм в сън и мога да си правя каквото си искам.
Иначе, всъщност, със сънища проблеми нямам почти никога. Обикновено или не сънувам нищо, или през цялото време осъзнавам, че съм в сън и мога да си правя каквото си искам.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Еми според Уикипедия:
Така че вероятно просто ти се е насъбрало сега с това объркано спане. Не се плаши - не е опасно. Ако ти се случи пак поне ще знаеш кво е.Several circumstances have been identified that are associated with an increased risk of sleep paralysis. These include insomnia and sleep deprivation, an erratic sleep schedule, stress, overuse of stimulants, physical fatigue, as well as certain medications that are used to treat ADHD.
Пък аз си мислех, че само аз съм с инсомния 
Иначе, много странно, нямах на идея че на това състояние му се казва така. Аз съм преживявала нещо подобно (май) преди близо 15-на години, беше много откачено. Сънувах че съм мъж (тва много рядко ми се е случвало, и е адски странно, честно), че съм на гладиаторска арена, и противника отсреща буквално ме изкорми, направо усетих как меча излезе откъм гърба ми, ниско в кръста. И се събуждам, не мога да мръдна, корема боли зверски, аз още под впечатление на съня само си викам "мамка му, изтича ми кръвта", мъча се да се размърдам, да викам, ама няма. Не знам защо по едно време си мислих че съм жива погребана. Не знам колко мина докато се освестя да се размърдам, ама после 1 час ме боля корема все едно са ме изкормили. И от цялото преживяване най-странното беше усещането да съм мъж, не знам защо, някак си това най ме впечатли от случката.
За останалото досега си мислех, че е просто последица от съня

Иначе, много странно, нямах на идея че на това състояние му се казва така. Аз съм преживявала нещо подобно (май) преди близо 15-на години, беше много откачено. Сънувах че съм мъж (тва много рядко ми се е случвало, и е адски странно, честно), че съм на гладиаторска арена, и противника отсреща буквално ме изкорми, направо усетих как меча излезе откъм гърба ми, ниско в кръста. И се събуждам, не мога да мръдна, корема боли зверски, аз още под впечатление на съня само си викам "мамка му, изтича ми кръвта", мъча се да се размърдам, да викам, ама няма. Не знам защо по едно време си мислих че съм жива погребана. Не знам колко мина докато се освестя да се размърдам, ама после 1 час ме боля корема все едно са ме изкормили. И от цялото преживяване най-странното беше усещането да съм мъж, не знам защо, някак си това най ме впечатли от случката.

За останалото досега си мислех, че е просто последица от съня
- Moridin
- Global Moderator
Тайгъре, ти току-що каза, че редовно lucid dream-ваш просто ей така? О.о
Колкото до sleep paralysis, никога не ми се е случвало, но не ми изглежда особено невероятно - знаем, че тялото се парализира по време на сън, за да не реагира на сънищата, просто съзнанието се събужда непланирано. Но сигурно си е бая гадничко де.
Колкото до sleep paralysis, никога не ми се е случвало, но не ми изглежда особено невероятно - знаем, че тялото се парализира по време на сън, за да не реагира на сънищата, просто съзнанието се събужда непланирано. Но сигурно си е бая гадничко де.
This is it. Ground zero.
Братле, това съм го изкарвал на 15 и още го помня като бял ден. Смятай. Напълно ти съчувствам, честно!tigermaster wrote: А преди две денонощия май научих какво е сънна парализа... От опит, имам предвид, и се надявам да не ми се повтори, че още ме хваща страх, като се присетя. Имах чувството, че върху мен е седнал слон. Единственото, което чувах, беше собственият ми пулс. Не виждах нищо, не можех и да се мръдна, а през цялото време направо усещах как нечия гнусна ноктеста ръка е стиснала сърцето ми и прави всичко възможно да го смачка. И все пак се усещах буден и напълно в съзнание. Не знаех какво ми става... В някакъв момент май си помислих, че получавам инфаркт. Опитах се да крещя за помощ, но си останах само с опитите. По едно време успях да се размърдам и се събудих напълно, но не посмях да затворя очи повече тая нощ.
Мда, познато. Случваше ми се доста често и понякога пак опитва, но открих доста смешен начин да се справям с това. Като ме споходи, си казвам "я, пак проклетата сънна парализа, чакай да се събудя напълно" и то минава. Но е изключително гадно и страховито, да.
Странното е, че при всички случаи, за които съм чувала, включително и моя, включват присъствието на ужасяваща старица до теб, която може евентуално дори да те дърпа за ръката или нещо такова. Докато нещо е легнало отгоре ти и и те притиска.
А по-лекият вариант е просто да усещаш, че има някой в стаята. Ewww.
Странното е, че при всички случаи, за които съм чувала, включително и моя, включват присъствието на ужасяваща старица до теб, която може евентуално дори да те дърпа за ръката или нещо такова. Докато нещо е легнало отгоре ти и и те притиска.
А по-лекият вариант е просто да усещаш, че има някой в стаята. Ewww.
Сещам се за поне двама човека, които са ми казвали същото. Явно просто се случва естествено за някои хора.Moridin wrote:Тайгъре, ти току-що каза, че редовно lucid dream-ваш просто ей така? О.о
"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."
- tigermaster
- Elder God
Честичко се случва, да. Не знам на какво се дължи, обаче предпочитам да си остане така. Случвало ми се е, обаче, сънят да е толкова точно копие на реалния ми живот, че да е просто невъзможно човек да се досети, че спи. Преди време бях споделил ето това:Moridin wrote:Извинявайте, ама ще се репостна, че сменихте страницата, а въпросът е ключов!
Moridin wrote:Тайгъре, ти току-що каза, че редовно lucid dream-ваш просто ей така? О.о
Сънувам ужасен кошмар. Предпочитам да не го споделям тук, понеже е твърде гнусен - чак се чудя как подобна гадост се е пръкнала в подсъзнанието ми или каквото отговаря за сънищата. Това не е важно, де, важното е, че заради ужаса се събуждам съвсем рано сутринта - слънцето още не е изгряло. Чувствам се отвратително. Ставам от леглото, обличам се, отивам в банята, измивам се и отивам в кухнята да си направя закуска. Там баща ми седи пред компютъра и пуши цигара. Той тръгва рано за работа, затова е станал още по тъмно. Тук е добре да спомена, че откакто родителите ми отказаха цигарите за около година и през това време никой не пушеше сериозно около мен, цялата ми поносимост към тютюневия дим изчезна. Затова когато продължиха да пушат, се разбрахме просто да го правят само в кухнята, а не в останалите стаи на жилището. А сега и заради отвратителния сън се чувствам отвратително, затова учтиво помолвам баща ми да загаси цигарата. Той го прави, без да каже нищо. Правя си някакви сандвичи, докато си мисля: "Брей, да му се не знае, как така? Това е невъзможно, сигурно сънувам..."
Оказва се, че наистина сънувам. Веднага, щом тази мисъл ми минава през главата, се събуждам отново. Много рязко при това, просто изведнъж отварям очи и виждам, че отново съм в леглото. Вече е доста по-светло. Започвам да се обличам и установявам, че червената лампичка на телевизора в стаята свети. "Добре", викам си, "дявол го взел, тоя телевизор не е включван от година и половина, дори щепселът не е в контакта..."
И отново се събуждам рязко. Вече ми минават разни подозрения из главата, но още не знам какво се случва... Сядам в леглото... Оглеждам се... В малкия библиотечен шкаф са се появили книги, които никой в семейството никога не е купувал...
Поредното рязко събуждане... Точно когато отварям очи, майка ми влиза в стаята, за да ме събуди. Обикновено през уикендите спя до обяд, понеже през седмицата изобщо не мога да се наспя както трябва, но този път бях помолил някой да ме вдигне към осем и половина, за да свърша нещо, не помня какво вече, а и не е важно. Въпросът е, че преди да се вдигна от леглото, няколко пъти я попитах сигурна ли е, че съм се събудил.
Сигурна беше...
От тогава не съм се събуждал така, но кой знае... Може би все още сънувам...
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора
Блог
The Painting
Срещнах милиони хора
Блог