Мила от Марс
Мила от Марс
ХМ засичам доста интригуващи мнения за новия бг филм. Някой да го е гледал, случайно, и да каже нещо ???
- Amos Trask
- Aes Sedai
Ами аз мога да кажа нещо, отнасящо се за почти всички български филми, правени след национализацията на киното през 1948 г. - тотално разхищение на лента. Както чувам, "Мила от Марс" не е изключение. Защо въобще се занимават наш'те хубостници с опити да правят кино, след като очевидно не им се отдава.

Feel the summer!
Амос, ти ме разби... След 48-ма са парвени достатъчно хубави филми в България, няма нужда да цитирам. Такова мнение не очаквах да има един ценител на киното... И освен това, щом не си го гледал - значи не можеш да коментираш по този начин.
Аз по принцип избягвам новите български филми, и това е защото два-три пъти след достатъчно много хвалби от критици (и не само) ми се налагаше да търпя... средна ръка филм в най-добрия случай. Но пак не казвам, че цялото българско кино е хабене на лента.
Аз по принцип избягвам новите български филми, и това е защото два-три пъти след достатъчно много хвалби от критици (и не само) ми се налагаше да търпя... средна ръка филм в най-добрия случай. Но пак не казвам, че цялото българско кино е хабене на лента.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Drizzt Do`Urden
- Jaghut Tyrant
- Amos Trask
- Aes Sedai
Ся, Гибли, след като твърдя подобно нещо, значи съм запознат с него, а не говоря наизуст. А за цитиране - хайде цитирай! Аз се сещам за 2-3 български филма /от много изгледани/, които са ми харесали и не са ме оставили с желание да се изкъпя след гледането им. 2-3 филма не са кой знае колко за 56 години, нали?
За ценителя си права - точно защото съм добре запознат и с нашето "кино" и с Киното, което правят в чужбина, особено в САЩ, мога да кажа, че нашите "творци" само са си губили времето.
За ценителя си права - точно защото съм добре запознат и с нашето "кино" и с Киното, което правят в чужбина, особено в САЩ, мога да кажа, че нашите "творци" само са си губили времето.

Feel the summer!
Извадих само тези филми, които 1. съм гледала, 2. си спомням, 3. харесвам. Колко много пропуснах, може да се види от списъка: http://www.titra.net/html/films/frsetyears.htm Може би не всичките са хубави, но да се казва, че са хабене на лента...
СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО; 1962
КРАДЕЦЪТ НА ПРАСКОВИ; 1964
БЯЛАТА СТАЯ; 1968
ШИБИЛ; 1968
ЕДИН СНИМАЧЕН ДЕН; 1969
КИТ; 1970
КОЗИЯТ РОГ; 1972
МОМЧЕТО СИ ОТИВА; 1972
БАЩА МИ, БОЯДЖИЯТА; 1974
СВАТБИТЕ НА ЙОАН АСЕН; 1975
МЪЖКИ ВРЕМЕНА; 1977
ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ; 1982
ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН; 1983
ДА ОБИЧАШ НА ИНАТ; 1986
ВАСКО ДА ГАМА ОТ СЕЛО РУПЧА; 1987
ВЧЕРА; 1988
МАРГАРИТ И МАРГАРИТА; 1989
ТИ, КОЙТО СИ НА НЕБЕТО; 1990
П.П. Хей, няма ли някой с по-богата култура от моята да се застъпи за българското кино?
СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО; 1962
КРАДЕЦЪТ НА ПРАСКОВИ; 1964
БЯЛАТА СТАЯ; 1968
ШИБИЛ; 1968
ЕДИН СНИМАЧЕН ДЕН; 1969
КИТ; 1970
КОЗИЯТ РОГ; 1972
МОМЧЕТО СИ ОТИВА; 1972
БАЩА МИ, БОЯДЖИЯТА; 1974
СВАТБИТЕ НА ЙОАН АСЕН; 1975
МЪЖКИ ВРЕМЕНА; 1977
ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ; 1982
ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН; 1983
ДА ОБИЧАШ НА ИНАТ; 1986
ВАСКО ДА ГАМА ОТ СЕЛО РУПЧА; 1987
ВЧЕРА; 1988
МАРГАРИТ И МАРГАРИТА; 1989
ТИ, КОЙТО СИ НА НЕБЕТО; 1990
П.П. Хей, няма ли някой с по-богата култура от моята да се застъпи за българското кино?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
Мога да добавя няколко много любими:
КИТ
РИЦАР БЕЗ БРОНЯ
ТАРАЛЕЖИТЕ СЕ РАЖДАТ БЕЗ БОДЛИ
ТОПЛО
ДВОЙНИКЪТ
и поне още толкова.
Амос , въобще не си прав...но просто не ми се спори.
КИТ
РИЦАР БЕЗ БРОНЯ
ТАРАЛЕЖИТЕ СЕ РАЖДАТ БЕЗ БОДЛИ
ТОПЛО
ДВОЙНИКЪТ
и поне още толкова.
Амос , въобще не си прав...но просто не ми се спори.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Трилогията за хан Аспарух;
"Борис"
"Мера според мера"
"Лачените обувки на незнайния воин"
И това само, защото е късно и не ми се мисли много. Няма да си говорим за филмите по Радичков или Б. Райнов.
Амос, знам, че критериите ти за кино са доста високи и само заради това ще си спестя лекцията за качествата на българското кино, която е редно да бъде прочетена на някой, който прави изказвания като твоите.
"Борис"
"Мера според мера"
"Лачените обувки на незнайния воин"
И това само, защото е късно и не ми се мисли много. Няма да си говорим за филмите по Радичков или Б. Райнов.
Амос, знам, че критериите ти за кино са доста високи и само заради това ще си спестя лекцията за качествата на българското кино, която е редно да бъде прочетена на някой, който прави изказвания като твоите.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."
- Amos Trask
- Aes Sedai
Аз не споря, а изказвам лично мнение. Противни са ми почти всички изброени филми /да, гледал съм почти всички/, с изключение на "Любимец 13". Апостол Карамитев е един от малкото български актьори, които кинокомерата обичаше. Само ще добавя, че има един български филм, който страшно харесвам и който винаги е бил някак встрани от мейнстрийма, ако може така да се каже. Става дума за "Йо-хо-хо" - красива фантазия с Кирил Варийски /лека му пръст на човека и той беше адски талантлив/. Иначе другите може да си ги задържите. Аз си имам Холивуд от златните години.

Feel the summer!