Мила от Марс

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
Beric
Paragon

Мила от Марс

Post by Beric » Sat Sep 04, 2004 3:06 am

ХМ засичам доста интригуващи мнения за новия бг филм. Някой да го е гледал, случайно, и да каже нещо ???

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Tue Sep 07, 2004 10:51 am

Ами аз мога да кажа нещо, отнасящо се за почти всички български филми, правени след национализацията на киното през 1948 г. - тотално разхищение на лента. Както чувам, "Мила от Марс" не е изключение. Защо въобще се занимават наш'те хубостници с опити да правят кино, след като очевидно не им се отдава.
:shark:
Feel the summer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Sep 07, 2004 8:12 pm

Амос, ти ме разби... След 48-ма са парвени достатъчно хубави филми в България, няма нужда да цитирам. Такова мнение не очаквах да има един ценител на киното... И освен това, щом не си го гледал - значи не можеш да коментираш по този начин.
Аз по принцип избягвам новите български филми, и това е защото два-три пъти след достатъчно много хвалби от критици (и не само) ми се налагаше да търпя... средна ръка филм в най-добрия случай. Но пак не казвам, че цялото българско кино е хабене на лента.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Tue Sep 07, 2004 8:14 pm

най-обаче ме радват тия деца дето ги сложили за актьори:)
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Wed Sep 08, 2004 12:34 am

Ся, Гибли, след като твърдя подобно нещо, значи съм запознат с него, а не говоря наизуст. А за цитиране - хайде цитирай! Аз се сещам за 2-3 български филма /от много изгледани/, които са ми харесали и не са ме оставили с желание да се изкъпя след гледането им. 2-3 филма не са кой знае колко за 56 години, нали?
За ценителя си права - точно защото съм добре запознат и с нашето "кино" и с Киното, което правят в чужбина, особено в САЩ, мога да кажа, че нашите "творци" само са си губили времето.
Feel the summer!

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Sep 08, 2004 9:20 pm

Извадих само тези филми, които 1. съм гледала, 2. си спомням, 3. харесвам. Колко много пропуснах, може да се види от списъка: http://www.titra.net/html/films/frsetyears.htm Може би не всичките са хубави, но да се казва, че са хабене на лента...

СПЕЦИАЛИСТ ПО ВСИЧКО; 1962
КРАДЕЦЪТ НА ПРАСКОВИ; 1964
БЯЛАТА СТАЯ; 1968
ШИБИЛ; 1968
ЕДИН СНИМАЧЕН ДЕН; 1969
КИТ; 1970
КОЗИЯТ РОГ; 1972
МОМЧЕТО СИ ОТИВА; 1972
БАЩА МИ, БОЯДЖИЯТА; 1974
СВАТБИТЕ НА ЙОАН АСЕН; 1975
МЪЖКИ ВРЕМЕНА; 1977
ОРКЕСТЪР БЕЗ ИМЕ; 1982
ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН; 1983
ДА ОБИЧАШ НА ИНАТ; 1986
ВАСКО ДА ГАМА ОТ СЕЛО РУПЧА; 1987
ВЧЕРА; 1988
МАРГАРИТ И МАРГАРИТА; 1989
ТИ, КОЙТО СИ НА НЕБЕТО; 1990

П.П. Хей, няма ли някой с по-богата култура от моята да се застъпи за българското кино?
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Wed Sep 08, 2004 9:34 pm

Мога да добавя няколко много любими:

КИТ
РИЦАР БЕЗ БРОНЯ
ТАРАЛЕЖИТЕ СЕ РАЖДАТ БЕЗ БОДЛИ
ТОПЛО
ДВОЙНИКЪТ

и поне още толкова.

Амос , въобще не си прав...но просто не ми се спори.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

ildalina
Adept

Post by ildalina » Wed Sep 08, 2004 10:11 pm

И още "Опасен чар", "Всичко е любов", "Любимец 13", "Вилна зона", "Куче в чекмедже", "Тримата от запаса", "Дами канят", "Преброяване на дивите зайци", "Два диоптъра далекогледство", "Авантаж", "Царска пиеса", "Време разделно", " С деца на море" ... това бяха на прима виста.

Regsa
Sorcerer

Post by Regsa » Wed Sep 08, 2004 10:42 pm

Трилогията за хан Аспарух;
"Борис"
"Мера според мера"
"Лачените обувки на незнайния воин"
И това само, защото е късно и не ми се мисли много. Няма да си говорим за филмите по Радичков или Б. Райнов.
Амос, знам, че критериите ти за кино са доста високи и само заради това ще си спестя лекцията за качествата на българското кино, която е редно да бъде прочетена на някой, който прави изказвания като твоите.
"Somewhere over the rainbow way up high
There's a land that I've heard of once in a lullaby..."

Amos Trask
Aes Sedai

Post by Amos Trask » Fri Sep 10, 2004 12:30 am

Аз не споря, а изказвам лично мнение. Противни са ми почти всички изброени филми /да, гледал съм почти всички/, с изключение на "Любимец 13". Апостол Карамитев е един от малкото български актьори, които кинокомерата обичаше. Само ще добавя, че има един български филм, който страшно харесвам и който винаги е бил някак встрани от мейнстрийма, ако може така да се каже. Става дума за "Йо-хо-хо" - красива фантазия с Кирил Варийски /лека му пръст на човека и той беше адски талантлив/. Иначе другите може да си ги задържите. Аз си имам Холивуд от златните години.
Feel the summer!