Гледам нямаме тема за хорър, пък то е малко по-странен жанр, дето много хора не го либят, а тия, които го либят, го либят страстно. И понеже нещо напоследък ме удари музата, рекох да позагледам разни работи, които съм си взимал на старо и да се запозная с разни важни представители на жанра.
От последните дни:
Insidious

Малко страда от проблема на първи сезон на American Horror Story, където ужасът почва да става идея твърде многоброен и прекалено структуриран и обяснен, но атмосферата е брутална, саундтракът е убийствен и историята всъщност е ужасно добра. Опредлено ми стана веднага сред фаворитите в жанра. Плюс, през цялото време докато гледах Роуз Бърн, си мислех за Bridesmaids, което разбира се прави всеки филм две идеи по-добър ^_^
8/10
Cabin in the Woods

Така де, то си е хорър, квото и да си говорим. И то все така много добър. Жалко, че му е толкова завъртяна концепцията и немитите маси не го харесаха :/
8/10
Paranormal Activity

Нека почна с това, че намирам целия псевдо-документален жанр - било то хорър, фантастика или квот-там - за абсолютно отвратителен боклук, който може и да носи някакво мимолетно удоволствие, но ултимативно тотално пропуска поантата на тия жанрове, която е suspension of disbelief. Не искам мътни клатещи се кадри, които изглеждат "наистина". Аз ВЕЧЕ знам, че то НЕ Е наистина. Искам як саундтрак, качествена работа с камерата, яки ъгли на заснемане и т.н. и т.н.
В тоя ред на мисли не очаквах да ме изкефят паранормалните активности твърде много, ама си рекох, че все пак се водят някакъв турбо як франчайз, уместно е да ги видя. Е, първият ме умори от скука. Историята е никаква, за "реализма" вече писах, и то друго просто няма... Няколко яки момента, тук-таме готина атмосфера, ама честно не мога да си обясня как точно тая скучна боза е станала хитов франчайз.
4/10
Paranormal Activity 2

Същата вечер рекох да си допричиня остатъка от болката и да видя теоретично най-добрата втора част. Която се оказа още от същото, ама с по-готини ъгли на камерата, повече история и ОЩЕ по-малко хорър... С изключение на няколко брутални момента с бебето и майката, всичко друго беше yawnsville.
Сериозно, мейджър фейл, тва съвременната публика наистина не си знае интересите. Третия не мисля, че ще го гледам. Не ме интересува честно казано каква им е врътката на двете сестри...
4.5/10
И последно, някой да ми даде мнение за тия четирите плс?