За бисексуалността и защо тя има почва у нас :р (18+)

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

За бисексуалността и защо тя има почва у нас :р (18+)

Post by Roland » Fri Aug 27, 2004 1:07 am

Сега, това е много обширна тема, но с риск да си остана самичък пост в топика, ще си я развия.

Значи, моята концепция първо е, че съм хомофоб. Сори, мразя ги, противни са ми (ако има такива тук, се извинявам за обидата, продължавайте да се криете :р). Обаче бисексуалността ми е тотално различна. Основната причина да са ми гнусни е, че цялата концепция на хомосексуализма е дълбоко сбъркана. Аз искам деца. Сигурно е защото отраснах, отглеждайки малко дете, но просто това е, адски много искам да имам един ден деца. А при онези това просто го няма изобщо (разните осиновявания не ги броя), тоя инстинкт го няма. Има и други причини да са ми противни де, но не ми е това мисълта.
Мисълта ми е, че обратно, бисексуалността изобщо и въобще не ми пречи. Според мен всяка жена и всеки мъж, които изпитват влечение към противоположния пол, но И към собствения си, са нормални. Инстинктът за продължаване на рода, бащинският и майчинският такива си ги има.

В който ред на мисли проведохме един дълъг разговор с много червяща се Морви, в който аз с бляскава аргументация (която тук няма да докарам естествено, щото не мога да жестикулирам) я убедих, че природата всъщност е бисексуална. Тотално и повсеместно.

Да разгледаме бозайниците. Принципно бозайниците правят секс само в размножителния период. Тогава природата си знае работата и си се намират мъжко с женско, когато няма много сериозни смущения по трасето. Има САМО два животински вида, които правят секс за удоволствие. Маймуните (поне по-развитите видове) и делфините. И при двата вида по време на размножителния период всичко си е по модела, но при секса за удоволствие НЯМА подбор. Пецкат се в каквито комбинации им падне демек, и полът изобщо няма значение.

След като установихме, че животните, които правят секс за удоволствие, са повсеместно бисексуални, да погледнем и имитаторите им, тоест нас:

В момента се сещам за пет примера.

Дрвена Гърция. Там хомосексуализмът е бил не просто толериран, а на почит, като любовта между мъже се е смятала за по-висша от тази между мъж и жена (разбираемо де, имайки предвид мебелната функция на жените тогава). При все това не са измрели, което иде да покаже, че са си се размножавали съвсем успешно. Бисексуалност демек.

Древен Рим. Ами имаме си един прекрасен пример за култура, в която всеки хваща най-близкото момченце и... Така де, особено по време на късната империя, Калигула, Нерон и прочее, развратът дето се е ширел отвъд ДОРИ и на Морви най-бесните фантазии, та там изобщо не се е подбирало.

Древните македонци (не знам доколко е правилно определението, визирам Александър Велики). В една книга за него бях чел, че там армията се деляла на двойки войници - мъж и жена. Излишно е да казвам, че са си били само мъже войниците по онова време :р Директни наследници на горните две култури наистина, но...

Randomly picked варварско племе от северните култури. Големият, изгарящ от тестостерон млад войн, който не мое си намери жена за изнасилване в горящото село сред труповете, налита на неопитното конярче със сопа в ръка... Блях, гнусно!

Ранно предхристианско средновековие. Директен наследник на горното, то тогава половин Европа е директен наследник на горното.

И т.н. В нито един от тези случаи не става дума за чист хомосексуализъм. И още нещо липсва във всеки от тях - палава монотеистична религийка. Впрочем, не знам какво е положението в източните култури, но доколкото си спомням там имаше доста сериозна толерантност към тоя тип изпълнения, при това датираща от доста отдавна. Може и тотално да се бъркам де...

Ениуей, достатъчни са ми Христианството и Исляма в случая. Имаме си, значи, едно прекрасно общество, в което шибаната природа е отречена като нещо мръсно и сатанинско. Тук дори не става дума само за хомосексуализма, то и сексът изобщо е бил нещо крайно гнусно в един хубав момент... Но както и да е, минават едни чудни 1600-1800 годинки и изведнъж се изправяме пред прекрасните "права на обратните", гейпарадите, където неведнъж ми се е искало да отида и лично да ги скопя всичките с голяма, ръждива и много, много заразена с какво ли не градинска ножица, както и други чудесни проявления на махалото. Доказателства, че задържаш ли нещо естествено твърде дълго, то избликва и стига до ексцесии. Според скромната ми теорийка за бисексуалността, огромен процент от тия неадекватници, щяха да са в едно по-различно и лишено от хилядолетните ни предразсъдъци, които вече са почти физиологически вградени, съвсем нормални и пълноценни мъже и жени, които без притеснение щяха да си падат И по собствения си пол.

Защото природата наистина си знае работата и не би позволила интересът към собствения пол да пречи на възпроизвеждането. Споменатите жуотни са доказателство. Най-развитите (уж) животински видове след човека са стопроцентово бисексуални и въпреки това си фунцкионират прекрасно (или поне доколкото им позволяваме). Обаче това, което имаме сега, е болно и е ексцесия. Тук не говоря за хормонално повредените, а за типа "неправилно дешифрирани сигнали в ранния пубертет", "желание да е различен/различна", "Как, мамка му, се влизаше в тоя елитен кръг".

Та така, нямам много идея що го изписах това цялото, просто на мен по някакъв особен начин бисексуалността ми изглежда абсолютно естествена. Сега, честно казано не съм thrilled от мисълта да ми се пъха каквото и да е където и да е, нито изобщо да правя нещо с мъже, подозирам и че с мнозинството тук (че и навън) е така, доколко това е плод на въпросното хилядолетно натрапване на "ценности" и доколко на нещо друго, не мога да знам.
Просто поддържам тезата, че ако се интересуваш активно от противоположния пол, няма нищо лошо да си те кефи и твоят.

Ъъъ, мнения?
Last edited by Roland on Tue Aug 31, 2004 5:01 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...

Clio
Moderator

Post by Clio » Fri Aug 27, 2004 1:24 am

Хмммм... Всичко това ми изглежда много смислено. С идеята, обаче, че и идея си нямам какво има да казва природата по въпроса. Щото, за разлика от милите мамунки и делфинчета, на нас ни е дала нещо, което доста прецаква нещата - мозък. Де да знам, погледнато чисто еволюционно може всичките тея бисексуални изпълнения да са повредили този важен и набъркващ се във всичко орган до степен, че е сътворил моно-религиите... Вярно, не ми се струва логично, но не съм сигурна, че всъщност целта й (на природата) не е била баш тази ;)

Иначе никога не съм имала против което и да било - бисексуалност, хомосексуализъм, все едно ми е... Малко са ми странни хомо-тата, тъй като не ги разбирам хич, а и наистина ми се вижда някак неестествено, но всъщност никога не ме е вълнувало особено...
Beauty is a luster which love bestows to guile the eye. Therefore it may be said that only when the brain is without love will the eye look and see no beauty.

The meaning of life is 'bucket'

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 27, 2004 1:29 am

Хмм, не съм много убеден. В крайна сметка монотеистичните религии все още съм убеден, че ги е мислил някой от нашето време, твърде сманипулативно-ориентирани са зад цялата си система от заповеди, твърде точно калкулирани :P Но от друга страни конкретно при Христианството чак през средновековието мисля, че се анатемосва хомосексуализмът, така че то не е неделима част от религията.

Random
Ascendent

Post by Random » Fri Aug 27, 2004 9:35 am

Доста добър поглед върху нещата, Рол. Склонен съм да се съглася, най-вече, защото не съм се замислял много досега по този въпрос. Всички предразсъдъци, които сме натрупали като общество, са леко излишни и без тях сигурно щеше да е доста по-поносимо. Самият аз се чувствам по същия начин от относно хомотата. Не че тая някаква злоба към тях, но показността на гейпарадите и всички тия изцепки от висшето общество ме докарват до тиха ярост. БТВ, т'ва за ножиците е доста добра идея, аз съм си мислил само за моторна резачка досега...

Иначе ми се ще да добавя една идейка към теорията ти. Модерното общество е тотално сбъркано не само откъм полови предразсъдъци. Навсякъде в природата си важи законът на джунглата, т.е. по-силният прибира пая. Не че при нас го няма това, но цялата борба е ограничена от закони, организации, етц., което само я прави по-подла и в разрез с природата. В древността си е имало доста по-различен обществен строй, при когото силните са облажени с полова свобода и е нямало кой да им протичоворечи. Мисълта ми е, че едно момче или момиче, да речем, рядко е имало думата дали да се пусне на богатия римски търговец/благородник и така. В наше време всеки си има "права", което усложнява естествените процеси и спъва някои природни закономерности. Не казвам, че щеше да е по-добре да тънем във варварство, но поне за мен това си че част от обяснението.

Е, има и други случаи като източните култури, където сексуалната освободеност е доста толерирана. Вярвам, че се сещате - Индия, Япония:) Само дето западните ценности вече май са проникнали твърде дълбоко и там.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Aug 27, 2004 9:43 am

Е, ъ, аз съм съгласна със смисъла на основния пост, а именно в частта, твърдяща, че бисексуалността е принципно заложена във всеки от нас. Която е същинската част на изложението де, признавам! Само че си лафим за бисексуалността, нали? Щото, доколкото съм запозната, пък и наскоро даваха един много поучителени донейде забавен филм по Дискавъри, в древна Елада не е идело реч баш за бисексуалност. Онуй тяхното си е било чист и неподправен с нищо хомосексуализъм от най-адвансед вид. В смисъл не баш в цяла древна Елада, основно говорим за Атина и някои по-малки, подчинени ней полиси, където властта е била взета и упражнявана от нещо, което в наши дни може да се определи основно като гей-мафия. Мислех си, че Гор Видал в "Сътворението" е попреувеличил това-онова, ама май не е, като гледам. Просто идеалът за красота е бил голото мъжко тяло. Иделаните мускулести форми. Да вземем олимпиадите и спортните съзтезания - с какво удоволствие са ходели там да си гледат голите задници, нали. Скулптори и ваятели са се надпреварвали да увековечават красотата на голия мъж. И отвреме-навреме таткото привиква синчето си и му казва:
"синко, как да ти кажа, май се налага да продължиш рода. За тая цел съществуват едни неща, дето им викат жени, разбрах, че комшията Агрипус има една таква под ръка, каза, че евтино ще ни я даде пък е и от добър род...
Синът: Ма какво да я правя, бе татееее?!
Тати: Е, и аз се чудех навремето, по някое време майка ти те роди, ама и аз не разбрах как се получи. Предполагам, че и ти ще се справиш! Ух на татя момчето!
Синът: Ами Полиандрос няма ли да ми се сърди?!
Тати: Е, чичо ти Мезополимерос да не ми е сърдит?! Пък и виж как чудесно се разбираш с онези двама негови близнаци!"
Общо взето, нещо подобно:Р
И така чак до заветния миг, в който Фидий, вероятно след тежко комоцио, прозрява, че май в жените имало хляб. Е, говори се, че за това негово епохално откритие е виновна една известна по онуй време хетера, ама да не задълбаваме:))) Ама е истина, че това крайно извращение в Атина не би било възможно без двойнствената природа на човешката сексуалност, тъй си е:) А в древен Рим май са си били баш бисексуални - хич и не гледали кой с кого по време на оргиите, квот има - тва е. Мъжко, женско, детско... Подозирам, че основният виновник е бил оловото!
За монотеизма - нямам идея зороастрийците какви са ги вършили, ама в юдаизма и християнството всичко май тръгва от Содома и Гомора (е, съгласно мойто лично мнение ако двата града са били близко подобиена древна Атина, то малко им е било! То пък честно това тяхното... Е хайде де! Ми прекалено е пък! И делфините даже не правят чак така, тъй ами!). А пък дали човекът има по-як мозък от тоя на делфините - доста народ се е опитал да го докаже, ма май още не е успял:Р Относно Содома и Гомора е възможно някой човек да си е рекъл:
я гледай какъв хубавец е станал Мелисех, сина на Моше! Бреееей, брей, брей! Ма ако го онодя дали Бог няма да се разгневи както се е рразгневил на содомитите, а?! Пък гледай и комшийката Ревека, а, че тя май още по-хубава бе! Пък и брада няма! Значи, решено!
Е, дега по-добре да не задълбаваме в същността на приятелството между Давид и Йонатан, в такъв случай, ама предполагам, че ако е не твърде начесто, пък и основните ти помисли клонят по-скоро към противоположния пол, то тогава Бог не се нервира много:) Ама аз все пак викам да се придържаме към хетеросексуализма, на мен някак въпреки всичко по-правилно ми се чини, ко ше кажете?:РРР
Та в кратце де - да, съгласна съм, че човекът по природа е бисексуално нещо.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Aug 27, 2004 10:40 am

Марфа е права за Гърция. Малко странно ми се вижда да А) Мразиш хомосексуалисти и Б) Да нямаш нищо против тях, когато да речем няколко пъти в годината лягат с жена си за да създават поколение. Аз такива хора спокойно бих нарекъл хомосексуални, а не бисекуални. Особено пък в днешно време когато, малко по-малък естествен прираст би бил само добре дошъл, да скачаш срещу хомосексуалистите, защото видите ли пък нямало да имат деца е малко глупаво. Инстикт за продължаване на рода викаш? Ами то с тия банки за сперма, жени износващи и раждащи чужди деца, ин витро, бла-бла, и гей не виждал гола жена през живота си спокойно може да има деца, стига да има достатъчно кинти и желание. Много хора и без да са хомосексуалисти не искат да имат деца. И тях ли ги ненавиждаш Рол? :)
Между другото, аз поне не го знаех това за маймуните-гейове, явно човек се учи докато е жив.

Древен Рим съвсем не се изчерпва само с оргиите на Калигула и Нерон, както и Франция не е само оргиите на Анри III. А и все пак Александър е толкова наследник на римската култура, колкото аз съм на зергската. :D Просто хронологията ти куца малце в случая. Ако вярваш на един автор Александър и повечето му войници са били хомосекуалисти, ако вярваш на друг няма такова нещо, така че не знам дали трябва да се опираме на това.
Randomly picked варварско племе от северните култури. Големият, изгарящ от тестостерон млад войн, който не мое си намери жена за изнасилване в горящото село сред труповете, налита на неопитното конярче със сопа в ръка... Блях, гнусно!
Това пък откъде ти щукна?

И за какво все пак спорехме? А да, че много хора ставали гейове щото било модно. Ами идиоти винаги ще има, докато не го правят пред очите ми въобще не ми дреме, тъкмо повече жени ще има за останалите. :) Пък и винаги е малко трудно да се определи дали даден индивид е станал гей, защото е модно или защото винаги това го е привличало, та аз поне не се наемам да кажа кои са повече, кое е нормално и кое не.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 27, 2004 1:13 pm

Мат, извинявай, ама аз просто казах, че са ми гнусни и изтъкнах ЕДНА от причините. За Александър казах ,че е наследник на древна Гърция, не на Рим, и си стоя зад думите, докато някой ми каже нещо различно от "Бах, колко си прост". Най-малкото копира в огромна степен древногръцката култура. Това с армията съм го чувал и от други места, не е само на едно място.

Варварското племе не мога да ти извадя източници за него, но просто *знам* за такива работи, може да съм бил варварин изнасилвач на малки момченца в предишния си живот.

А за спор, засега не спорим, щото всички са съгласни с мен :р

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Aug 27, 2004 1:52 pm

За Александър казах ,че е наследник на древна Гърция, не на Рим, и си стоя зад думите, докато някой ми каже нещо различно от "Бах, колко си прост".
Никой не отрича, че Александър си е проводник на гръцката култура (не случайно след него започва елинистическият период в Близкият Изток), само че в
Директни наследници на горните две култури наистина, но...

или си визирал и Рим, или аз спя с отворени очи. :P

Аз така и не разбрах как така хомосексуалистите те отвращават, но пък ако от време на време правят секс с някой от противоположният пол изведнъж всичко е наред.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Aug 27, 2004 2:11 pm

Не, пиле, просто не ми четеш постовете внимателно и се заяждаш на дребно :) Казвам, че много от тях НЯМАШЕ да са хомосексуалисти, ако ги нямаше всички фактори, за които говорих (монотеизма и прочее). И не е въпросът да се прави секс, въпросът е привличането. Ако един мъж изпитва нормално влечение към жените (респективно жена към мъжете), но се кефи и на своя си пол, това ми изглежда нормално, да.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Fri Aug 27, 2004 2:19 pm

Roland of Gilead wrote:Не, пиле, просто не ми четеш постовете внимателно и се заяждаш на дребно :)
I am not you. :P :D
Казвам, че много от тях НЯМАШЕ да са хомосексуалисти, ако ги нямаше всички фактори, за които говорих (монотеизма и прочее). И не е въпросът да се прави секс, въпросът е привличането. Ако един мъж изпитва нормално влечение към жените (респективно жена към мъжете), но се кефи и на своя си пол, това ми изглежда нормално, да.

А аз някъде да съм отричал точно това? Мисля, че не. Просто повечето ти исторически примери не са много точни, това е. Доказателството ти кое е "по-нормално" измежду хомосексуализма и бисексуалноста ми се вижда малко неиздържано. Сигурно ако човек се порови може да открие сторици древни и не толкова древни народи и племена без монотеистична религия, които са заклеймевали и двете гореспоменати практики.
И все пак - споко, вероятно след няколко години ше стане модно да си бисексуален. Да се тревожим заради такива глупости е нелепо.

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Fri Aug 27, 2004 2:23 pm

Нека се върнем към темата,а не на изводите и мислите на Рол,а?
Какво мога да кажа за тези хора....Не са ми приятни,но няма пълно щастие тук.Опитвам се да се съгласявам с тях,не ги разбирам,но понеже имим приятел такъв,не мога да ги мразя.

Относно предците ни и техните оргии,ами застояли неща са,нищо друго.Щом има хипотеза,че Ахил и Патрокъл са бели повече от близки...

necronom
Commoner

.

Post by necronom » Fri Aug 27, 2004 3:45 pm

Кой тва бе Ефо? :)

А иначе по темата - както пеят Living Colour - "Everybody loves you when you're bi"... май съм съгласен с Roland, въпреки че не споделям кариностите в, ако мога така да се изразя hate-а ;) Както казва приятелката ми за пед....така де gay-овете - "ми щом ги радва...".

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Aug 27, 2004 3:52 pm

Така... сега и "много червяща се Морви" да си каже... (не се червях толкова, пък, имах почти минута и половина с нормален цвят на лицето)
Рол успя да ме убеди, макар че за мен примерите с животните бяха по-меродавни някак. Просто има логика в това, че когато правиш секс за удоволствие и докосването от страна на индивид от същия пол може да те накара да се чуВстваш добре. И не че не е много по-естествено двойките да са разнополови, и не че принципно привличането не е много по-силно при противоположните полове, но... и това го има. Или може да се появи в определен момент.
И според мен тук не става дума толкова за различните цивилизации, просто за нещо съществуващо си отделно и без значение на цивилизацията. А това дали тя ще го потиска или изкуствено ще го изкарава на показ е друг въпрос.
Мисълта ми е, че едно момче или момиче, да речем, рядко е имало думата дали да се пусне на богатия римски търговец/благородник и така. В наше време всеки си има "права", което усложнява естествените процеси и спъва някои природни закономерности. Не казвам, че щеше да е по-добре да тънем във варварство, но поне за мен това си че част от обяснението.
Така е и за това се опитвахме да говорим с Роланд, но не сме стигали чак дотам. Идеята е, че ограниченията, които са наложени в определена епоха, колкото и да са плиткоумни, обикновено способстват по-сигурното продължаване на вида. И ако сега нямахме тези ограничения, щяхме да имаме една много, ама много грубо пренаселена Земя, в сравнение с която Младост щеше да е китен селски район. Просто най-здравословно за човечеството в момента е да не расте в геометрична прогресия. Естественото е да се регулира по някакъв начин и май този е най-безболезненият.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Aug 27, 2004 3:56 pm

Култовия лаф за бисексуалността:

Когато си би, шансът да правиш секс в събота вечер автоматично нараства два пъти..

Всеки да прави каквото си иска. Поне за мен жените са една от двете причини заради която си струва да се живее (луксозните вина са втората)
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Aug 27, 2004 3:58 pm

Мда, на Уди Алън е лафът и наистина е култов, особено като си го представиш казан от него:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either