Конкурс за нови автори в Shadowdance

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

User avatar
Random
Ascendent
Posts: 4060
Joined: Thu Feb 05, 2004 12:18 am
Location: electromagnetic steamboat

Конкурс за нови автори в Shadowdance

Post by Random » Fri Nov 30, 2012 10:15 pm

През изминалото лято Shadowdance навърши 12 години. Внушителен период от време, с което се гордеем силно. Времето и заетостта обаче взеха да ни притискат и към днешна дата от авторската активност в екипа има много какво да се желае. За сметка на това, преди около три месеца претърпяхме сериозна промяна във формата на издаване и външния си вид. Промяна, за която се надяваме, че ще ни позволи да продължим да растем и да се развиваме с по-големи и бързи крачки. За целта обаче се нуждаем от свежа кръв и приток на инициатива.

Затова с голяма доза нетърпение обявяваме Конкурса за нови автори в Shadowdance! Условията са прости, а крайната цел е една – да направим изданието още по-интересно.

1. Не поставяме долна или горна граница на броя автори, които ще поканим да работят с нас. Решението за това ще се вземе единствено на базата на демонстрираните качества и желание за работа.

2. Работата в Shadowdance е доброволна и с идеална цел. Заплащането се измерва със степента на лично удовлетворение. Новите автори ще получат равни права с останалите членове на екипа.

3. Списанието изпитва глад за материали във всички вече съществуващи рубрики. Най-ясна нужда се усещат в следните области:

– Писането на критически рецензии на заслужаващите си книги, които се издават на българския пазар.

– Навременното писане на рецензии на актуални филми, т.е. заглавия, които вървят в кино-салоните.

– Отразяването на новини от сферата на фантастичните жанрове. Ще оценим силно автор, който би подходил с ентусиазъм и сериозност към тази задача.

– Позамряли рубрики като “Аниме” и “Игри”.

– Писането на статии, които не се вписват в останалите категории, стига да пасват на тематиката на списанието. Подходящи теми биха могли да са: футуризъм и високи технологии, наука, поп-културни феномени, жанрови дискусии или обзори и т.н.

4. За да изберем авторите, с които искаме да работим, молим кандидатите да ни изпратят:

2 представителни текста, които ще бъдат четени от жури автори в Shadowdance. Текстовете трябва да бъдат актуални и подходящи за публикация в списанието. Не защото наистина ще ги публикуваме (което не е изключено при съгласие на авторите), а защото искаме да преценим доколко кандидатите имат усещане за стила и целите на Shadowdance. Подходящи материали могат да бъдат рецензии на актуални заглавия (книги, филми, игри, телевизионни сериали и т.н.), класически фантастични романи, непреведени книги, които по някакъв начин са отличителни представители на жанра (в този случай от рецензията се очаква да предложи убедителни аргументи за важността на книгата, независимо дали съответната е пример за добра или лоша литература). Материалите могат да касаят и заглавия вече рецензирани в Shadowdance, стига да представят свеж поглед върху тях. Всичко това са най-вече насоки, не правила; материалите могат да бъдат от всякакво естество, най-важното нещо е журиращите да останат впечатлени. Някои от най-добрите материали в Shadowdance са без аналог от гледна точка на форма или тематика. Ограничението на броя думи е: 3000 думи за Статия и 2000 думи за всички останали материали. Като един от материалите кандидатите могат да изпратят подборка от 10 актуални новини.

Кратко мотивационно писмо. В него от кандидатите се очаква да опишат интересите си, свързани с фантастичните жанрове и различните медии, в които те се развиват, както и да очертаят визията си за това колко активно и в кои сфери могат да допринесат за развитието на списанието. Концептуални предложения за оформлението и бъдещето на изданието са добре дошли. Ограничението на броя думи е 500.

– Двата материала трябва да принадлежат към различни рубрики, освен ако в мотивационното писмо не е указано изрично, че авторът има намерение да пише изцяло или предимно в една рубрика. Така даден автор може да предаде, например, една рецензия на актуална книга и рецензия за рубриката Евъргрийн, рецензия на книга и игра, на книга и филм и т.н.

– Приемаме и материали, публикувани на други места, т.е. писани не специално за конкурса. За целта въпросните трябва да са на не повече от година (т.е. интересува ни сегашният стил на писане на кандидатите) и да отговарят на останалите поставени условия (например, да са подходящи за публикуване в някоя от рубриките на списанието).

5. Срокът за изпращане на материалите е 15 януари. Адресът за изпращане е articles@shadowdance.info, материалите трябва да са прикачени към съобщение със заглавие “Конкурс”.

Екипът на Shadowdance.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Fri Nov 30, 2012 11:44 pm

Не го казвам като човек, който ще участва в конкурса, но от страни изглежда все едно сте огромна корпорация и обявявате длъжност с голяма заплата за която хората биха се избили да кандидатства. Че и мотивационно писмо, разбираш ли. Ако до преди 1-2 години, когато нямах блог и не се занимавах с други сайтове, дори да исках да "кандидатствам", щях да се откажа. Защо направо не поискате и диплома за завършена филология?
Много е хубаво, че най-сетне решихте да обновите сайта и да намерите нов екип, но не мисля, че това е начинът за аматьорско фентъзи списание в интернет, което дори не предлага някакво възнаграждение.

п.п
Идеята ми е, че можеше просто по приятелски начин да обявите, че си търсите нови хора и просто да кажете да ви пратят някакъв свой текс. А не да звучи толкова сериозно и ужасно строго. Най-вече, че хората, които в бъдеще ще пишат за ShadowDance ще правят услуга на вас, а не вие на тях.

Иначе адмирации за амбицията наистина да се върнете в играта.
Last edited by Dante on Fri Nov 30, 2012 11:49 pm, edited 1 time in total.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Amelia
Moderator
Posts: 12921
Joined: Mon Aug 30, 2004 9:49 am

Post by Amelia » Fri Nov 30, 2012 11:49 pm

Т.нар. мотивационно писмо, въпреки много страшното си заглавие, служи не да се доказват квалификации и прочее, а да даде критично важно инфо за това в кои рубрики и колко често желае да пише авторът. Как си го представяш това начинание без тая информация?
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Fri Nov 30, 2012 11:53 pm

Не знам, на мен просто цялото нещо ми звучи изключително неприветливо и ако не пишех тук от 4 (5?) години, а попадах за първи път, щях да си помисля, че се възприемате твърде несериозно. Аз знам, че това не е вярно, но читателят, който не е чел форумът? Казвам това като приятелско мнение, не хейтя.

Сега ще разпространя обявата из литературните места, където имам контакти.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Fri Nov 30, 2012 11:58 pm

Ъм, човек, който не е чел форума или не следи списанието поне от известно време, не би бил добър match за екипа, не си ли съгласен?

Мерси за разпространяването :)
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Sat Dec 01, 2012 12:02 am

От една страна си прав, но от друга ще е хубаво, ако дойдат свежи попълнения, млади, интелигентни и ентусиазирани хора, които имат време за губене. Докато във форума повечето са стари кучета и почти всички, които пишат редовно, пишат и за списанието. Все пак би било да има нова вълна от потребители, които да вдъхнат нов живот и да направя И форума активен.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Ordo Malleus
Mistborn
Posts: 1453
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:59 am

Post by Ordo Malleus » Sat Dec 01, 2012 1:00 pm

Има ли смисъл да пращам нещо, или сте ми сложили тлъст черен хикс?

:oops:
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

User avatar
Marfa
Moderator
Posts: 11241
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:12 pm
Contact:

Post by Marfa » Sat Dec 01, 2012 2:05 pm

Не виждам да личи по нещо, че имаш тлъст черен хикс. ;)
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

User avatar
Ordo Malleus
Mistborn
Posts: 1453
Joined: Fri Apr 23, 2010 9:59 am

Post by Ordo Malleus » Sat Dec 01, 2012 3:27 pm

Еми.. обменяли сме си по-остри реплики с някои хора от екипа, та може и да не ме лайквате особено. Иначе аз си знам, че съм страхотен 8-)
What froze me was the fact that I had absolutely no reason to move in any direction. What had made me move through so many dead and pointless years was curiosity. Now even that had flickered out.

User avatar
Claymore
Ascendent
Posts: 4957
Joined: Sat Sep 12, 2009 9:55 pm

Post by Claymore » Sat Dec 01, 2012 3:50 pm

Да не си само ти, всеки от форума се е сдърпвал с някого от време на време, но това не е Цитаделата.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata

User avatar
Roland
Site Admin
Posts: 30165
Joined: Sat Dec 20, 2003 10:36 pm
Location: Chicago, IL
Contact:

Post by Roland » Sat Dec 01, 2012 7:29 pm

Никой няма хиксове.
And you can't dance with a devil on your back...

User avatar
RRSunknown
Elder God
Posts: 9513
Joined: Thu Nov 01, 2007 9:54 am

Post by RRSunknown » Sun Dec 02, 2012 2:20 am

Имам едни материали стил Dark Chronicles писани от мен за мен за кеф и помисля като намеря време да ги редактирам дали ви пиша. 8-)

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Sun Feb 03, 2013 12:44 am

Колко хора взехте? :)
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

User avatar
Random
Ascendent
Posts: 4060
Joined: Thu Feb 05, 2004 12:18 am
Location: electromagnetic steamboat

Post by Random » Sun Feb 03, 2013 1:02 pm

По материалите в сайта ще си проличи :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

User avatar
Dante
Mistborn
Posts: 1275
Joined: Sun Jan 20, 2008 7:58 pm

Post by Dante » Thu Feb 28, 2013 9:47 pm

Пичове, имам огромна молба и препоръка за списанието. Сигурен съм, че говоря от името на голяма част от читателите ви.
Върнете рубриката Evergreen. Това ми беше най-най-любимата рубрика. За книгите няма срок на давност, готиното е, че ревютата за тях винаги за актуални. Мисля, че ще се чете много, а имате автори, които да пишат за това. Примерно Клеймор.
п.п
Знам, че я има на сайта, ама последно сте писали в нея август миналата година.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot] and 4 guests