dellusion wrote:tigermaster, не видях нищо във втория епизод, което да ми промени мнението.
Освен момента с продажбата на китарата, където само дето някой не се обърна към камерата, за да каже: "Ето, вижте колко ни е необходимо да имаме самостоятелна валута, понеже без нея търговията е напълно невъзможна."
Това с пушките е доста интересно, де, но, както и авторът на статията сам е написал, подобно нещо може да се види навсякъде в телевизията.
Бтв, как точно Джим Шанън е "мълчалив и смирен, леко меланхоличен"? В смисъл, не е мълчалив, още по-малко пък е смирен. Точно обратното - избухва като бомба всеки път, когато някой засегне семейството му, независимо дали това ще му донесе полза или не.
- Spoiler: show
- В смисъл, каза на онова войниче почти директно "Внимавай как приказваш за дъщеря ми, за да не те гръмна." Малко оставаше да измете пода с Малкълм, когато онзи тръгна да сваля жена му. Влезе в затвора, след като смачка от бой трима полицаи само защото единият каза нещо на детето му с малко по-заплашителен тон, отколкото беше нужно. Не се подчини на пряката заповед да се занимава с някаква земеделска работа и вместо това тръгна да гони някакъв, понеже онзи евентуално може би имал оръжие. И т.н.
Това не е мълчалив и смирен персонаж. Тийнейджърът като цяло, всъщност, ми се вижда достатъчно точен. Като цяло мразя подобен тип образи, обаче този поне има доста здрава обосновка за поведението си. В смисъл,
- Spoiler: show
- вижда как баща му прави огромна глупост и отива в затвора заради това, а две години по-късно се връща и веднага почва да му дава заповеди. Много ясно, че ще се бунтува срещу него. Бил е принуден да зареже целия си социален живот - приятелите си, групата, в която е свирил, гаджето си... На сестрите му им е лесно - едната е антисоциален училищен зубър, а другата е на има-няма пет години. На него - не. Трябвало е да остави прекалено много в бъдещето -
няма абсолютно никакъв начин да е едновременно весел и харесваем образ и да е достатъчно достоверен.