Насилието в училище

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 12:36 am

От 40 минути си пиша с едно 13-годишно дете в скайпа. Много културно хлапе и правилно комуникира, а колко е смачкано в училище. Направо се вбесявам. И е от София, което още повече ми се вдига кръвното, че е толкова далеч и не мога да му помогна. Как може да има такава агресия и умните деца да са така смачкани и унижени? :twisted: Дано поне успея малко да му повдигна настроението и самочувствието, и да му дам правилните насоки. Много съм бесен.

Super M
Warmage

Post by Super M » Wed Apr 21, 2010 9:20 am

Как попадна на тва лапе?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 12:49 pm

Super M wrote:Как попадна на тва лапе?
Видял ми е скайпа от контактите в един хардуерен форум. Писа ми да ми каже, че някакъв там ме е псувал и са го баннали. И после без още да съм му отговорил взе да пише какво му се било случило в училище. Хлапето си беше истински наплашено. Вчера е са го блъскали, хващали за гушата и т.н. Той не ходи на училище от страх. Е какви заплати искат учителите щом позволяват такива неща да се случват в училищата? Нищо не заслужават. Това е абсолютно животинско поведение. Как може учителите да си затварят очите така? Защо се толерира по този начин идиотщината и идиотчетата, а нормалните деца биват мачкани? Ами ако бях в София още днес щях да се кача на колата и да им вдигна могъщия скандал на тия некадърници. Има си лимити на нещата, които трябва да са позволени. От това, което детето ми писа, останах с впечатлението, че училището му е повече военна зона, отколкото място за учение.

Edit: Това е 7-ми клас!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 21, 2010 12:54 pm

Добре ти какво искаш да направят учителите?

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 12:56 pm

RRSunknown wrote:Добре ти какво искаш да направят учителите?
Да си вършат шибаната работа и да поддържат дисциплината. Не да гледат отстрани, докато бият и гаврят дете. Нали цялата психика му се срива. За какво се ходи на това училище, да се учи или да те бият и гаврят?

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 21, 2010 1:01 pm

Спирането на сбиванията не е работа на учителите. Нито прекратяването на тормоза на едни ученици над други. Пък и не можеш да очакваш от петдесет кила учителка да се намеси в бой между двама надвишаващи я с по глава и нещо пубери, примерно. Особено ако знае, че после ще излезе виновна. Въпреки това доста често се намесват. Неведнъж майка ми е спирала побоища в училище и след това е отнасяла скандала от родителите.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 21, 2010 1:01 pm

Пак те питам - ти ако си учител какво ще направиш ако видят че тормозят някой ?
Неведнъж майка ми е спирала побоища в училище и след това е отнасяла скандала от родителите.
same.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 1:04 pm

За мен са длъжни да се намесят и да шибат забележки масово. Не от малки на гадинките да им се дава зелена светлина да си правят каквото искат. Ще се научат, че правят нещо нередно, а такива неща се наказват. Ако това се прави със сигурност агресията ще намалее. Но все едно. Явно за вас е нормално случващото се. Ваша работа.

Отивам на тенис на маса. Ще ви пиша по-късно.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Wed Apr 21, 2010 1:13 pm

Ти сериозно ли мислиш че със забележки нещо се оправя?
Ще те замоля като не си запознат с нещо да не подхождаш агресивно защото просто си в заблуждение.

b.t.w.
Ще се научат, че правят нещо нередно, а такива неща се наказват
това зависи от родителите.
Last edited by RRSunknown on Wed Apr 21, 2010 1:21 pm, edited 1 time in total.

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 21, 2010 1:14 pm

Когато бях в осми клас, ми се наложи да сменя училището в средата на втория срок. Причините за това не са важни. Въпросът е, че нещо не ме приеха както трябва и се опитваха да ме тормозят в училище. Пък и аз нали съм нов, та не смеех много да отвръщам. Една учителка веднъж направи забележка на единия, но това не помогна изобщо. Напротив. Тормозът стана по-неприятен. Успях да го прекратя доста бързо, де, но не благодарение на чужда помощ. На това хлапе, за което говориш, му кажи да говори с родителите си. Те ще намерят начин да му помогнат.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 21, 2010 1:57 pm

Amikae wrote:
RRSunknown wrote:Добре ти какво искаш да направят учителите?
Да си вършат шибаната работа и да поддържат дисциплината. Не да гледат отстрани, докато бият и гаврят дете. Нали цялата психика му се срива. За какво се ходи на това училище, да се учи или да те бият и гаврят?
Шибаната им работа е да учат децата на някакви науки, а не да са бодигардове.
За мен са длъжни да се намесят и да шибат забележки масово. Не от малки на гадинките да им се дава зелена светлина да си правят каквото искат. Ще се научат, че правят нещо нередно, а такива неща се наказват. Ако това се прави със сигурност агресията ще намалее. Но все едно. Явно за вас е нормално случващото се. Ваша работа.
Ти смяташ, че не пишат забележки ли? Хубаво, пишат. И после бащата на детето вижда забележката и го потупва по рамото. Е, какво му пука на него? И нали някои от тия биха набили и учителката?

А детето оплакало ли се е или очаква, че учителите знаят по принцип, че през два етажа някой се държи като идиот?

Амелия, поздравления, ти си нашата гордост, сериозно. (едит: писано докато това беше още в друга тема)
Last edited by Morwen on Wed Apr 21, 2010 3:10 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Wed Apr 21, 2010 2:29 pm

Очаквах малко повече точно от вас. Значи вие ми казвате как е, а не как трябва да бъде. На мен ми е пределно ясно, че после ще има разправии с мама и тате на въпросната гадинка, но и това може да се реши. Измисля се закон, според който учителката пише един доклад и като мама и тате не са успяли да си възпитат малкото чудовище, им удрят една мазна глоба. Да видиш колко ще са милички всички. За всичко има решение и аз предпочитам решението да е цивилизовано, по законов път. Има правила и те трябва да се спазват. Училището се е превърнало в свърталище на бандюги.

И въобще не си въобразявайте, че забележките не вършат работа. Напротив, имат огромен ефект. Аз лично винаги съм бил в най-гадните класове и всички ни мразеха, но забележките винаги са били нещо страшно. Жалко само, че учителките толкова рядко ги прилагаха. Щото милите дечица са много мили и сакън мама и тате к'во ще кажат след това.

А вие защо сте вдигнали ръце? Мислите, че проблема не може да се реши? Този е един от най-лесните за решаване проблеми, но ей така всеки, като се притеснява от мама и тате, нещата са на това положение. На това момче майка му има здравословни проблеми, а баща му е чужбина и той не иска да я притеснява. Какво правим в подобен случай? Да се оправя? Да го ритат, душат и гаврят? Ами съжалявам, но не мисля. В училището трябва да има стриктни шибани правила, които да се прилагат хладно и ефективно от персонала, а учителите трябва да са подкрепени от закони, които да ги защитават от гнева на турбо селските родители. Законово и с правила могат да се стопират всякакви мераци за анархия от страна на децата и родителите. Нужно е съвсем малко да се тропне и нещата ще се оправят, но докато хората си правят пас, както си правите и вие, няма да се реши тоя проблем, а ще се задълбочава с всяка изминала година. Днешно време в училищата влизат деца, а излизат маймуни и курви. Жалко, че не съм министър на образованието.

Edit: Много поздрави на Амелиа! :oops:

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Wed Apr 21, 2010 2:48 pm

Лапето само си е виновно. Айде стига акъла не пречи на никой. Хем бях в първо отличника на випуска в 7 клас, хем ме викаха три пъти при директорката да отговарям на въпроси от сорта на "На Вальо защо му пукна главата?".

Respect is earned not given ...
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Wed Apr 21, 2010 2:48 pm

Очаквах малко повече точно от вас. Значи вие ми казвате как е, а не как трябва да бъде. На мен ми е пределно ясно, че после ще има разправии с мама и тате на въпросната гадинка, но и това може да се реши. Измисля се закон, според който учителката пише един доклад и като мама и тате не са успяли да си възпитат малкото чудовище, им удрят една мазна глоба. Да видиш колко ще са милички всички. За всичко има решение и аз предпочитам решението да е цивилизовано, по законов път. Има правила и те трябва да се спазват. Училището се е превърнало в свърталище на бандюги.
Да, казваме ти как е , защото псуваш учителите. А те нямат работа с евентуалния закон. Те не могат да го направят.
И въобще не си въобразявайте, че забележките не вършат работа. Напротив, имат огромен ефект. Аз лично винаги съм бил в най-гадните класове и всички ни мразеха, но забележките винаги са били нещо страшно. Жалко само, че учителките толкова рядко ги прилагаха. Щото милите дечица са много мили и сакън мама и тате к'во ще кажат след това.
Пич, майка ми е учителка. Забележките вършат все по-малко работа. Не че не се пишат, но точно на калпазаните родителите им (от които те гледат) не ги взимат насериозно. Нещо повече, дори почват да се заяждат, че учителят, разбираш ли, тормози детето. Вярвай ми, толкова лоши деца, колкото лоши родители няма.
А вие защо сте вдигнали ръце? Мислите, че проблема не може да се реши?
Точно ние, дето чухме за това момче вчера?
На това момче майка му има здравословни проблеми, а баща му е чужбина и той не иска да я притеснява. Какво правим в подобен случай? Да се оправя? Да го ритат, душат и гаврят? Ами съжалявам, но не мисля.
Добре, ако той не направи абсолютно нищо и не каже на никой, как да разберат дори учителите?
В училището трябва да има стриктни шибани правила, които да се прилагат хладно и ефективно от персонала, а учителите трябва да са подкрепени от закони, които да ги защитават от гнева на турбо селските родители.
Трябва, просто не е толкова лесно и повечето учители не са физически в състояние да са бодигардове, не им е и това работата.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Apr 21, 2010 2:51 pm

Пич, по-горе ти казах, че що се отнася до мен, забележките на учителите имаха отрицателен ефект. Пък и ти какво си мислиш? Че ако двама-трима побойници бъдат наказани, защото са тормозили дете в училище, ще спрат да го тормозят? Ако мислиш така, бъркаш се. По-скоро профилактично ще го смачкат от бой след часовете, за да не се оплаква повече.

Пък и, извинявай, работата на учителите е да преподават. Не са охрана в бар, че да спират сбиванията. А и, отново ти казвам, един учител надали би се намесил в сбиване между ученици, ако след това ще трябва да търпи скандалите и заплахите на родителите на побойника. А това се случва доволно често.

Изходът, който виждам аз, е да се наказват абсолютно всички участници в сбиванията. Бити, биещи - няма значение. Всички, без право на обжалване. Това е. Друго няма да помогне.
Last edited by tigermaster on Wed Apr 21, 2010 2:57 pm, edited 1 time in total.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting