Коледните филми

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Samail
Sorcerer

Коледните филми

Post by Samail » Mon Jun 21, 2004 8:28 pm

Знам че не е Коледа, нито пък Великден или някой такъв празник, но подтикнат от няколко филма на тази тема, които гледах тази седмица реших да пусна тема. та, тези филми които гледах не бяха нещо особенно, но като всички Коледни филми носеха в себе си духът на този празник. И това е страхотно, как можеш да гледаш един такъв филм и да си представиш че е Коледа, да излзеш на улицата да видиш че няма дори сняг и пак да искаш да е Коледа. :)

Мои фаворите от Коледните филми са разбира се "Santa Claus", "Коледата невъзможна", "Miracle on 34th Street". Обичам Коледни филми, обичам Коледа и всичко свързано с този прекрасен празник! :wink:
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Jun 21, 2004 8:32 pm

Мразя филмите, които проповядват за "коледният дух", "светлият празник" и други такива. Повечето са толкова ужасно лигави, че направо да му се доповръща на човек.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 21, 2004 8:39 pm

Коледата невъзможна? Come on!

Ениуей, съгласен съм с Мат. Не че не са симпатични за гледане веднъж на три години, ама...
This is it. Ground zero.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Mon Jun 21, 2004 9:16 pm

Nightmares before Christmas
те тва е филма
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Mon Jun 21, 2004 9:19 pm

Matrim wrote:Мразя филмите, които проповядват за "коледният дух", "светлият празник" и други такива. Повечето са толкова ужасно лигави, че направо да му се доповръща на човек.
Съгласен, въпреки че има някой комедийки, които за забавни, но нищо, което да си струва да бъде гледано повече от веднъж...
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Drizzt Do`Urden
Jaghut Tyrant

Post by Drizzt Do`Urden » Mon Jun 21, 2004 9:20 pm

туй nightmares before christmas едно комп. анимация ли беше?
дето в страната на хелоуйн президента или какъвто беше там се опитваше да направи коледа?
-You Said it yourself, Kain.. There Are only two sides to a coin..
-Apparently so. But suppose you throw a coin enough times... But suppose one day, it lands on its edge..

thunder
Forsaken

Post by thunder » Mon Jun 21, 2004 10:18 pm

Умирай трудно :)

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 22, 2004 12:04 am

За "Умирай трудно" гласувам и аз:)))
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Jun 22, 2004 12:31 am

Не че нещо, но иеята за "Духа на Коледа" ми е дълбоко съмнителна, може би защото не ми е промит мозъкът от малка. Всеобщата лигавост на филмите по това време на годината ми е... от безразлична до противна.
Та, какава е все пак идеята в тях? Да бъдем добри в едно определено време от годината? Задължително да си купим триметрова елха и купища подаръци, които да раздадем на старците и децата под същата тази елха, иначе празник не може да има? Ще ни се прости всичко и животът ще стане песен, независимо колко мизерен, жалък и труден е бил преди това? Блях.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue Jun 22, 2004 2:16 am

Гибли, цялата идея с Коледата е за един ден поне цялото семейство да се събере да се порадват за празника и да забравят за точно тези грижи, за които ти говориш. И коледните филми успяват да го постигнат доста убедително - много Коледна музика, много забава и шеги, както и малко семейни чувства, стига филмът да успее да го постигне.

Елф е много забавен филм, в началото ми се видя тъп, и настина не е нещо особенно, но изпълнението Уил Фарел много ми хареса а и филмът си беше смешен.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jun 22, 2004 8:39 am

много забава и шеги
Както е известно, няма хумор в лигав сърцераздирателен филм, който да заслужава определението шега. Шега се очаква да е нещо умно, все пак.
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Jun 22, 2004 10:23 am

Мразим ги безценни, мразим ги :)

Не можем да ядем месо, безценни и сссссладка рибка дори.

Лигави, сантиментални и безумно тъпи, възхваляване на краден празник от една гнусна църква, като дори не са оставили оригиналният смисъл на празника.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue Jun 22, 2004 10:26 am

Да-а, коледните филми са си лигня... Единственият, който ми е харесал досега, е "Кошмарът преди Коледа" - и анимацията, и героите бяха просто култови, да не говорим за гаврата с Коледа...
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

thunder
Forsaken

Post by thunder » Tue Jun 22, 2004 11:41 am

и мен не ме кефят по принцип, но преди време гледах един филмс "кап. Пикар", който играеше скръндзата, посещавана от трите духа на Коледата. Единственият готин коледен филм (освен Умирай Трудно 1,2 и 3), който се сещам

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Tue Jun 22, 2004 7:43 pm

Имаше един хубав коледен филм, за съжаление не знам как се казваше, щото не го бях хванала отначало. Не беше лигав в интерес на истината. Беше за едно момиченце, накоето майка му държеше да го възпитава изцяло в дух на рализъм, пък то беше на има-няма три-четири годинки и беше твърдо убедено, че няма феи, елфи, Дядо Коледи и всякакви такива и беше много тъжно и сериозно дете. Та идеята беше някак да го приучат да фантазира. Много симпатично филмче беше:) Но друго такова не ми е попадало:/
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.