10. Up -почти всичко казано за филма е вярно. Ненормално отличен филм с възхитителен сценарий и превъзходни герои. Сюблимно изживяване.
9. Moon - помня, че когато го изгледах за първи път се почувствах ужасно добре. Най-накрая се беше появил странен субект в кино-вселената ми тази година, който да ме изненада приятно и от 'нищо' да се окаже едно голямо 'нещо'.
8. Drag Me to Hell -хорър, който ми достави огромно удоволствие и ме накара да се смея почти истерично. Твърде приличен Сам Рейми.
7. Pandorum - любимият ми хорър/ sci-fi от много години насам. Великолепен Бен Фостър и категорично много добра режисура.
6. The Hurt Locker -ако някой някога се усъмни, че жена може да снима военен филм, то обезателно трябва да изгледа твърде силния военен шедьовър на Катрин Бигълоу. Продукцията заслужава суперлативи и високите оценки, с които се сдоби в пресата.
5. Anti Christ - един от филмите, за които се изприказваха най-много работи тази година. Не смятам, че е филм, който може да провокира 'умерена' реакция у зрителите. Мен донякъде ме накара да се замисля дали наистина Триър е ...нормален.

4. The Messenger - винаги когато филм успее да ме разплаче си струва да бъде споменат като...въздействащ. На мен очите ми дотолкова не реагират на кино-стимуланти, че се изисква някакъв нечовешки талант, за да ме подлъже. Изглежда тук го има. Също съдържа най-доброто мъжко изпълнение за годината. Не говоря за Уди Харълсън.
3. Where the Wild Things Are - вероятно ако го изгледам още веднъж, има опасност да се приземи на #2. Филмът, който неведнъж ме накара да си помисля докато го гледах 'По дяволите, ако някой ден снимам филм, искам да изглежда точно по този начин'.
2. 500 Days of Summer - предполагам, че моята любов към Уди Алън си казва думата тук (просто проектът е твърде повлиян от него), но дори без нея има нещо във филма, което ме очарова всеки път, когато го гледам. Рядко се получава толкова успешно и крехко кликване между визия, музика и актьорска химия.
1. Avatar -Уааааааааааааааааааааааа! Добре, гледала съм филма 5 пъти за 10 дена...това значи НЕЩО! (освен, че вероятно имам твърде много свободно време)
Филми, които аха-аха да влязат в топ 10:
1. District 9
2. Terminator Salvation
3. Coraline
4. Inglourious Basterds
5. Zombieland
6. Public Enemies
7. Star Trek
8. Adventureland