Нещата, които ми харесаха:
+Контролерът ме изненада особено приятно - някак си доста по-"плътен" от този на двойката и аналозите му са (поне за мен) по-удобно разположени от джойпада на бокса. Възможността да го зареждаш на самата конзола е мноооого яка, майкрософт в това отношение искат пари или за допълнителна зареждачка или за зарядно за батерии....
+Дизайнът на стейшъна е просто фантастичен - изчистен, готино заоблен и въобще страхотен - някак си конзолата не изглежда така тромава и огромна кутия като бокса
+Каталогът с ексклузиви е доволно страхотен - освен ясните такива (които тук няма да изброявам, всеки запознат геймър ги знае) ПС3 разполага с неща като Ратчет и Кланк поредицата, които за мен поне са задължителни "гилти плежъри"- обичам платформъри, какво да направя, на Бокс или не ми ги предлагат, или са зле направени:).
+Тези Блурей-дискове нямат счупване и надраскване, всичките игри, които си бях купил на старо работеха перфектно:), а има един-два стабилно надрани:)
Нещата, които ме поздразниха:
-Ужасно тромавият интерфейс на тукашния "дашборд" както и на PSN Store-a....В последния НЯМА секция за гейм демота по дяволите, трябва да ги ловиш едно по едно.....
-Инсталирането на игри е ужасно досадна история, но поне е еднократно....Но пък продължава да чете от диска баси, искам си опцията от бокса да кача целия диск на харда, ама нъцки....
Въобще ще цитирам АлДим като цяло за впечатленията си - Микромек са софтуерна компания, а Сони - хардуерна и това си личи от километри.
Игрите, които си имам и мисля да цъкам засега са:
1.Ratchet and Clank: Tools of Destruction (най-красивия платформър, който съм играл, иначе геймплеят е повече от ъщото, май новата част е дъ шит в това отношение)
2.Ratchet and Clank: Quest for Booty (5-часово продължение на горната)
3.Uncharted 1 - това откакто е излязло си мечтая да го цъкам и няма да пускам двойката без да го свършва, макар да е доста остаряло:)
4.Heavenly Sword - хич не съм впечатлен, но поне ще се пробва (за повече от 20 мин)
5.Little Big Planet - ужасяващо зарибителна игра, която ме изненада много при условие, че е отрицание на всичко, което харесвам в игрите:))) добре де признавам си - играя я защото обичам плаъформъри
6.Metal Gear Solid 4 - не съм играл обстойно нито една предишна от поредицата, но тази мисля да си я мина от-до, и то не само заради ревютата и визията (макар да са доста сериозни стимули)
7.Killzone 2 - поцъках я час, играта наистина си е поредното шутърче, но пък е красива и има Браян Кокс, все някога ще я поиграя.
Игрите, които възнамерявам да си купя съвсем скоро:
God of War Collection - няма какво да пиша тук:)))
Ratchet and Clank: A Crack in Time
Uncharted 2
Demon's Souls (като излезе, което май ще е скоро)
Играта, заради която си купих конзолата (макар че пак подчертавам - конзолата е понатрупала доста сносен за моя вкус каталог:) -
God of War III.
Мисля да пропусна напълно Resistance 1 и 2, не ми изглеждат като нещо, което е в състояние да ме изненада дори малко....
Еми толкоз от мен, да са живи и здрави Сони, че смъкнаха цената с 200 лева, иначе и досега щях да си го гледам тъжно Стейшъна на Озона:)