За Патриотизма И Злите Комерсиални Американци

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 27, 2009 6:58 pm

Презирам патриотизма и родолюбието в почти всичките им форми и националности. МНОГО СИЛНО ги презирам!
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 27, 2009 7:05 pm

Това да не е заради разговора ви във форплея за Вазов?

На мен впрочем Сребролун не ми звучи зле. :P Нямам нищо против и по-описателно название като Града на Бездънната Вода.

И е адски прав пичът, който каза, че ако бяхме повече свикнали с българския в авторски текстове от по-развлекателни жанрове като фентъзито, щяхме да го приемаме по-лесно. И мен понякога ме дразнят прекалените англицизми.

Иначе бележките под линия са си полезни в някои случаи, естествено.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vash
Paragon

Post by Vash » Fri Nov 27, 2009 7:08 pm

Roland wrote:Презирам патриотизма и родолюбието в почти всичките им форми и националности. МНОГО СИЛНО ги презирам!
+1000...

"It was an octopus, centipede, spider kind o' thing, but they was a haff-shaped man's face on top of it..."

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 27, 2009 7:10 pm

Както споменах преди време в Мислите за живота:
passer-by wrote:Le patriotisme, c'est le sentiment que mon pays est supérieur aux autres parce que j'y suis né.
François Cavanna

Патриотизмът е усещането, че моята страна превъзхожда другите защото съм се родил в нея.
Франсоа Кавана
И аз предпочитам космополитизма и глобалното село.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 27, 2009 7:16 pm

Въй! Пък аз останах с впечатлението в разни скорошни дискусии, че ние белите западни хора сме по-добри от разни други и следва да ги подобрим, че да са като нас. Или днес не сме? :lol:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 27, 2009 7:17 pm

Еми както писах и във форплей, аз се гордея с Моцарт, Достоевски, Селинджър и Шекспир. Не знам това прави ли ме патриот...

Хрис, западната култура си остава вастли супириър на всички други. Тия момци, дето ги изброих, все тя ги е раждала. Просто не виждам що трябва да се тупа някой в гърдите, че се е родил в определена нейна локация :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Nov 27, 2009 7:21 pm

Прави те космополит, защото гледаш постиженията на някой човек без да се вълнуваш къде се е родил.

В тази връзка - комични са ми напъните на някои медии да обясняват как (примерно) бащата на компютъра бил българин, защото произхожда от България. Нищо, че е израснал в САЩ (а май там беше и роден).

На мен самото гордеене с други хора ми е малко странно. Аз се гордея със своите постижения, не с чужди.
The Best of Mozart

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Nov 27, 2009 7:29 pm

Не, Хрис, в единия случай става дума "смятам, че съм по-добър, защото не бия жена си", а в другия за "смятам, че съм по-добър, защото съм роден на територията на великата Англия/САЩ/Русия/България/Узбекистан". Няма значение страната, тя е най-добра и средище на космическите енергии. :lol:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Nov 27, 2009 8:15 pm

Е добре де като някой от вас му се случи да говори с чужденец и чужденеца зададе резонния въпрос - де е България и какво е постигнала някак си логично е да му се похвалиш с нещо. Ако и Левски и Ботев им беше имаше голяма вероятност вместо да се изказване по форумите против исляма да сме в границите на някоя друга държава (ислямска може би?) където за разлика от нас да се изживяват като патриоти и да ни тормозят затова че сме българи както ние мачкаме циганите.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 27, 2009 8:42 pm

Morwen wrote:Не, Хрис, в единия случай става дума "смятам, че съм по-добър, защото не бия жена си", а в другия за "смятам, че съм по-добър, защото съм роден на територията на великата Англия/САЩ/Русия/България/Узбекистан". Няма значение страната, тя е най-добра и средище на космическите енергии. :lol:
Ааа, не знаех. :lol:
Аз мислех, че се гордеем, че сме родените на рандъм територия по конкретни причини като - езикът ми е по-хубав, климатът и релефът са ми по-хубави, жените ми са по-хубави, богът ми е по-хубав, имам 5 години повече история от теб, имам по-правилна култура от теб, имам по-правилен и по-развит спорт от теб, имам повече пари от теб, имам повече образование от теб, имам по-правилен морал от теб...
То било зарад космииииическите енергии! Смирено се поправям тогава и обещавам да не презирам американците никога вече заради консуматорщината и липсата на изтънчена и многовековна култура. Само на база космически енергии ще ги презирам вече! :lol:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 27, 2009 9:03 pm

Еми Хрис, ти виждаш консуматорството и липсата на история, други хора виждат Селинджър, Фицджералд, О'Хенри, По, Кормак Макарти, Вонегът, Зелазни, Дилейни, Улф, Кроули и още над-два-метра-списък-таймс-ню-роман-8-пункта други.

Който от каквото разбира един вид :lol:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Fri Nov 27, 2009 9:04 pm

Какъв си сексист само! Нито една жена в тоя списък... :roll:

Имаме си Улф (Вирджиния), Мърдок, Бронтетата, Атууд, Лий, Лайвли, Мънро, Уортън...
Last edited by Vivian on Fri Nov 27, 2009 9:09 pm, edited 1 time in total.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 27, 2009 9:09 pm

Въй, Симеоне? Все еднооки ли сме се събрали тук? Пък аз живеех с илюзията, че depth perception-a си ми бачка. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Nov 27, 2009 9:12 pm

You lost me with this one :neutral:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Nov 27, 2009 9:16 pm

Ех тоя моят майндфлоу. :lol:
Сори, тва е кат да обяснявам виц - губи се ефекта. НЕ Е ПЕДАГОГИЧНО!!!

Oui. Je suis garbage.