Carnivale

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
tigermaster
Elder God

Carnivale

Post by tigermaster » Mon Oct 26, 2009 7:26 pm

Image

http://www.youtube.com/watch?v=Io3qEXfu ... re=related

opening
http://www.youtube.com/watch?v=BMqLks7qnew

Аз все пак да я направя темата, макар че не знам какво точно ще дискутирам тук извън онова, дето го започнах в друга тема и за което съществува голяма вероятност да греша. Във всеки случай определено го препоръчвам въпреки адски отворения край. Започва леко мудно и историята се наслагва постепенно чрез на пръв поглед случайно нахвърляни сцени - само дето нищо не е случайно. Впечатляваща визия, много стабилна актьорска игра от всички, както и може би най-приятната откриваща музцикална тема изобщо в телевизионен филм. Особено добро впечатление правят Кланси Браун в ролята на лошия(него само като лош съм го виждал, де) и Майкъл Андерсън в ролята на джуджето Самсон - а него просто трябва да го видите. Другото, което поне на мен ми направи впечатление, бяха доста натуралистичните сцени на моменти - и то не за друго, а защото не ме подразниха и не ми се видяха самоцелно ръгнати там, а това е рядкост. Във всеки случай едно стабилно 18+ ще е добре като рейтинг, макар че сестра ми го изгледа с мен и майка ми и нямаше големи поражения върху нея. Толкоз от мен, сега няма да разправям нищо конкретно. Който не го е гледал, да поправи грешката.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 26, 2009 7:27 pm

Image
Е то не е с отворен край, а просто са го спрели, което е мега гадно :(
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 26, 2009 7:33 pm

Няколко мнения отпреди няколко години. :P
Elayne wrote:Аз загледах Carnivale онзи ден. Сега пускам 8-ми епизод от първия сезон (общо два сезона по 12 епизода). Сериалът е болна горе-долу окултна психария, която обаче е адски добре направена, страхотна атмосфера, страхотен подбор на музика, актьори, случки. Много ме зариби :) препоръчвам го горещо.
zhivik wrote:Определено ще последвам съвета, само да свърша да гледам The 4400, че тъкмо почнах третия сезон. Макар че случайно засякох един-два епизода по HBO, изглеждаше много стилно направен, само че доколкото разбрах е хубаво да почна да гледам Carnivale от самото начало, иначе се губи от усещането.
Xellos wrote:Задължитено подред се гледа! Просто се губи ефекта иначе отсекъде. Май само два сезона са обаче ;(
Elayne wrote:Хех, аз пък тъкмо смятах да започна The 4400 след Карнавала :).

И да, два сезона са и да - трябва да се гледа по ред, просто няма смисъл иначе. 7-8 епизоди ги изгледах днес и направо тръпки да те побият от психарската атмосфера и weirdness.
Vash wrote:Само да кажа, че Карнавалът е незавършен. Идеята е била за шест сезона. :neutral:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 26, 2009 7:39 pm

И трейлър :) не е лоша идея да събираме малко презентационене арт и трейлър в първия пост ;) Сори нямам права тук ся аз да ги туря.

http://www.youtube.com/watch?v=Io3qEXfu ... re=related

Let's shake some dust :metal:

opening
http://www.youtube.com/watch?v=BMqLks7qnew
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Mon Oct 26, 2009 7:48 pm

Да, а сега, Тайгърмастъре, наблегни и на причините, поради които е спрян, за да мога да те нагъна тук, където няма да е офтопик, но ще си го заслужаваш все толкова много. :lol:

Няма две мнения - това е най-ужасно cancel-натия сериал на всички времена и накрая просто ми се ревеше с 4 реда сълзи + 2 сополи, ама кво да правим... ХБО са предлагали Кнауф да си доразкаже историята в минисерии, но онзи е казал, че само досегашният формат може да бъде адекватен на тоя епос и няма да го направи. Въпреки всичко, двата сезона са просто задължителни.

Тъй като сезон 3 е трябвало да почне 5 години след края на втори, все си имах няква идиотска надежда, че някъде по тва време ХБО ще си преосмислят позицията и ще го върнат - тоя път с по-добра реклама, че той основно заради това не беше гледан... ама едва ли. Такива прецеденти не се случват, щото за един костюм е много трудно да признае, че е взел грешно решение.

За сериалите говори каквото искаш и както искаш - интересни мнения имаш. Към събеседниците си обаче ще проявяваш ако не дружелюбие, то поне елементарна учтивост. Стана вече дума за това - на стр.3 от темата за Царете, ако не си го видял.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Oct 26, 2009 8:24 pm

Xellos wrote:не е лоша идея да събираме малко презентационене арт и трейлър в първия пост ;) Сори нямам права тук ся аз да ги туря.
Нямаш грижи. :wink:

Ама колко учтиво съветваш само. :mrgreen:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue Oct 27, 2009 8:16 pm

И ше продължавам обратнопропорционално на броя постове от силвата ;)

Зема си изрова дисковете, че съм го забравил тотално :)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Oct 28, 2009 12:09 pm

Silver wrote:Да, а сега, Тайгърмастъре, наблегни и на причините, поради които е спрян, за да мога да те нагъна тук, където няма да е офтопик, но ще си го заслужаваш все толкова много. :lol:
Бе, да седнеш да ме "нагъваш" заради предположение, за което сам казах, че има вероятност да е грешно, е леко глупаво. Както и да е, аз си казах вече защо мисля така, няма да се повтарям.
Бтв, мен лично най ме кефи ето тази обложка:
http://www.imdb.com/media/rm1585811968/tt0319969
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Oct 28, 2009 7:32 pm

Hell Yeah! ;)
„Dim dam talélam vacarme
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram

Jen
Paragon

Post by Jen » Mon Nov 02, 2009 1:55 pm

Аз да се автоцитирам от другата тема:
Страхотен е, наистина. Първоначално е малко изнервящо и необичайно как се леят едни бавни, бавни нищонеслучващи кадри, но това действа почти като хипноза и след 4-5 серии вече имах близко до физическо усещане за прах, пясък, напечена пустош, скърцащи и разнебитени фургони, жега и Голяма Депресия, която не е само финансова, въобще някакъв безкрайно уморен и леко свръхестествен свят, с хора, които едва си мъкнат съдбите. И всичко това е много по-съществено от основния сюжетен сблъсък, а пък той от своя страна никак не е малко епичен и символистичен.

Много се потиснах, задето свърши така. Или по-точно задето не свърши така. В толкова глупости се наливат грешни пари и се продължават до момент, в който е напълно сигурно, че вече съвсем никой не ги гледа, а нещо рядко оригинално и излизащо от сериалските конвенции като Карнавал е зарязано буквално наникъде.
и да добавя нещо – екранното присъствие на Ник Стал и въобще композицията главен герой–сетинг са много специални. Аз го бях напълно забравила от Терминатор, което означава, че ми е направил около нулево впечатление. Тук обаче няма такава инертност и толкова гъста интровертност – погледът му, жестовете, начина, по който си вади думите с ченгел и не върви, ами се влачи, всеки детайл изглежда премислен и хем изгражда характера, хем е функция на света и атмосферата. Това ми е едно от най-ценните неща в шоуто.
If I never meet you in this life, let me feel the lack.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Jul 29, 2011 8:27 am

Гледам го в момента. Минах първите шест епизода и нещо не съм достатъчно възхитен. В смисъл, атмосфера, игра, всичко му е МНОГО на място, но същевременно някакси не ме зарибява достатъчно.
And you can't dance with a devil on your back...

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Fri Jul 29, 2011 11:46 am

Е няма пълно щастие - не може и Супернатурал и Карнавал. :)
Не се отказвай, де.

P.S. Дано да го гледаш на HD все пак...

Trip
Moderator

Post by Trip » Fri Jul 29, 2011 11:59 am

Една вметка - ЗАЩО Кланси Браун е на близо 60, а не на 30? Толкова епик е бил като по-млад (още е, ама...)

Super M
Warmage

Post by Super M » Fri Jul 29, 2011 1:20 pm

Вторият сезон ми се стори доста по-добър. Не спирай!
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

coldie
Forsaken

Post by coldie » Fri Jul 29, 2011 4:49 pm

Дали го има в някой бг тракер? (понеже от аз в тия които ползвам, го няма). А пък бг субс има по нашите сайтове. Щом Ник Щал играе, трябва да е приличен.