Vagabond

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Post Reply
Cruelty
Paragon

Vagabond

Post by Cruelty » Sun Oct 25, 2009 8:38 pm

Vagabond.
Shinmen Takezo is destined to become the legendary sword-saint, Miyamoto Musashi - perhaps the most renowned samurai of all time. For now, Takezo is a cold-hearted killer, who will take on anyone in mortal combat to make a name for himself. This is the journey of a wild young brute who strives to reach enlightenment by way of the sword - fighting on the edge of death.
Определено си трябва отделна тема :D. Още на първи том мина AS в личната ми класация :shock: :shock: :shock:. Уж го чаках да приключи преди да го почна, пък го изчетох за 2 нощи... Добре, че беше Зайо го препоръча :heart:.
Невероятен арт, разкошни битки, добре разказана история до момента. Има си кървища, разни хвърчащи крайници, кретенски хумор на точните места. Изобщо - разкош...
И в момента съм се олигавила до ушите от възторг и вече ме тресе злобна абстиненция. По-трезва преценка ще има на втори прочит :).
We're just a lie,
We're just a fake
I can't wait 'til I'm finally dead
Erase my numbers and hope to never return again

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Oct 25, 2009 9:01 pm

Az v gornata tema wrote:Vagabnoda и аз го прочетох - много готино ми влезе. Разказана е историята на Миямото Мусаши - най-могъществения турбо легендарен японски войн, за който не знае. Не е особено исторически достоверна, то и май няма много факти за него (не се знае кога се е родил даже май), но както и да е...
Мен лично ме грабна с рисунъка и особено с изключително реалистичните си битки едно на едно. Не знам, мен лично кръвта не ми дойде много, имаше няколко чифта отрязани крайници и два-три чифта цици, ама според мен си седят особено на място и допълват много атмосферата... Де да знам, на мен не са ми направили такова впечатление като на Зайо.
Минусите са, че по някое време битките взеха да се проточват в твъърде много глави, и че всеки втори цървул си има история, дето мангаката гори от желание да я разкаже - то даже историите са готини, ама просто на Мусашката си е по-яка...
Който се кефи на самурайчета и мечове да налазва яко...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Oct 25, 2009 10:28 pm

Хехе, днеска го изгълтах до 80та :) Не е върха, поразредиха битките ма грабва. Бабето е уникално ;)
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”