Nodame Cantabile
Nodame Cantabile. 10/10. Толкова е хубаво!
Който не го е гледал - да ходи да поправи тази грешка.
Преди това изгледахме School Rumble, който имаше брутален първи сезон, но следващите бяха просто престъпно тъпи. На всичкото отгоре свърши ужасно, без квото и да е развитие, след ненам колко тона циклеж...
Таман след него си говорехме със Сашо как искаме романтично аниме с правилни персонажи, готина история и хубав край - и Нодаме ни даде всичкото това. Утре ще загледаме втория му сезон.
Дослуша ми се класическа музика, а това се случва много рядко... Ей сега ще нагрухам торентите...
Който не го е гледал - да ходи да поправи тази грешка.
Преди това изгледахме School Rumble, който имаше брутален първи сезон, но следващите бяха просто престъпно тъпи. На всичкото отгоре свърши ужасно, без квото и да е развитие, след ненам колко тона циклеж...
Таман след него си говорехме със Сашо как искаме романтично аниме с правилни персонажи, готина история и хубав край - и Нодаме ни даде всичкото това. Утре ще загледаме втория му сезон.
Дослуша ми се класическа музика, а това се случва много рядко... Ей сега ще нагрухам торентите...
Нодаме съм го гледала игрално и е великолепно. Зарибих и Дафи да го гледа и тя също му е фен
. Прекрасна история е!
От Алексис знам, че джей-дорамата е доста по-добра от анименцето
.

От Алексис знам, че джей-дорамата е доста по-добра от анименцето

I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around
Абе не е баш така според мен, но аз съм гледал само около половин епизод от драмата и то след като гледах анимето, та нямам много право на мнение по темата.От Алексис знам, че джей-дорамата е доста по-добра от анименцет

Тъпото е, че втори сезон е много по-ръшнат от първи, та е добре човек да попрочете и мангата, за да запълва празнините в сюжета. Сега се чака и трети, който би следвало да докара нещата до края на мангата, която скоро ще бъде дописана.
Иначе ако и на Симеон му хареса, това ще е направо неестествено - аниме, което всички активни юзъри на този подфорум да обичат.

Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Нодамето просто СМАЗВА. Със сигурност е от най-перфектно направените и въздействащи аниме сериали, които съм гледал. Персонажите са жестоки и прекрасно развити, историята е зарибяваща и неуморна, а самата музиката ме шашна отвсякъде - за първи път виждам музикално аниме, в което мога наистина да повярвам, че става въпрос за гениални изпълнители, а не такива, които се преструват, че са гениални (Beck примерно).
Да, вторият сезон може да е по-ръшнат от първия (исках още
), но ми хареса също толкова. Просто материалът, с който работят, е от изключителна класа и адаптацията явно се прави от наистина кадърни хора.
Имах опасения, че Нодаме ще писне като оназ клъцка от School Rumble, но се оказа учудващо интересна и многопластова и не мога да откъсна очи от нея и вдъхновената й джувка. На Чияки пък страшно му тичка гласът на Соске и успява да направи невъзможното - да е мистър Куулнес, без да е превзет и дразнещ.
Още по-яко е, че са правили солидно проучване за всеки аспект - от локациите до поведението на оркестрите. Абе евалла.
п.п. Бтв има един виолист Роланд
Да, вторият сезон може да е по-ръшнат от първия (исках още

Имах опасения, че Нодаме ще писне като оназ клъцка от School Rumble, но се оказа учудващо интересна и многопластова и не мога да откъсна очи от нея и вдъхновената й джувка. На Чияки пък страшно му тичка гласът на Соске и успява да направи невъзможното - да е мистър Куулнес, без да е превзет и дразнещ.
Още по-яко е, че са правили солидно проучване за всеки аспект - от локациите до поведението на оркестрите. Абе евалла.
п.п. Бтв има един виолист Роланд

Last edited by AlDim on Tue Jul 21, 2009 10:25 am, edited 1 time in total.
Много е хубаво бе!
Втори сезон верно са го претупали и от това е пострадала музиката доста, ама пак ме кефи.
Август месец се чака един епизод ОВА, а трети сезон почва да излиза догодина. Нямам търпение!
В момента точа разни класически произведения и като се свалят почвам да чета мангата със съответния музикален съпровод...
Втори сезон верно са го претупали и от това е пострадала музиката доста, ама пак ме кефи.
Август месец се чака един епизод ОВА, а трети сезон почва да излиза догодина. Нямам търпение!
В момента точа разни класически произведения и като се свалят почвам да чета мангата със съответния музикален съпровод...
Аз гледах първо игралния сериал. Може и това да ми е повлияло на вкуса, но ме изкефи на макс. Мангата несъмнено е най-доброто, което може да се хване.
Но несъмнено всичко Нодаме е задължително.
Но несъмнено всичко Нодаме е задължително.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
джей драмата е отвратителна,просто не си правете труда да я търсите даже.
аз лично успях да изгледам около три епизода,като не мога да не отреча,че имаше някои забавни моменти,но като цяло си беше ужасно изживяване.
типичните аниме мимики,поведения и диалог просто не стоят на място в реалния свят,но на средностатистическия японец това явно не му прави особено впечетление,незнайно защо.

аз лично успях да изгледам около три епизода,като не мога да не отреча,че имаше някои забавни моменти,но като цяло си беше ужасно изживяване.
типичните аниме мимики,поведения и диалог просто не стоят на място в реалния свят,но на средностатистическия японец това явно не му прави особено впечетление,незнайно защо.

И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.
Мда, заслужава си да се подхване мангата, въпреки че съществува опасността да я свършиш преди тя да е свършила. Все още е ongoing и последния чаптър свършва на много гадно място. (cliffhangers....grrrr...)
Но анимето ще го кажа това 1000/10, и още толкова за лайв екшъна (последния може да се гледа в asianrice.tv, ако на някой не му се играе да го тегли) Драмата е малко претрупана откъм мимики и т.н., но пък Mine е по-готин отколкото в мангата.
Но пък от мангата и анимето са страхотни. Даже, май когато Нодаме свири е по-готино от оригиналните парчета. В един от последните чаптъри на мангата свири концерт на Шопен, този ми стана любимият.
Но анимето ще го кажа това 1000/10, и още толкова за лайв екшъна (последния може да се гледа в asianrice.tv, ако на някой не му се играе да го тегли) Драмата е малко претрупана откъм мимики и т.н., но пък Mine е по-готин отколкото в мангата.
Но пък от мангата и анимето са страхотни. Даже, май когато Нодаме свири е по-готино от оригиналните парчета. В един от последните чаптъри на мангата свири концерт на Шопен, този ми стана любимият.

''За мен това малко момченце, застанало пред бронзовия кораб на пустинята , постепенно започва да се превръща в символ на човека, изправен пред монголоидните очи на вечността. Зад тях, безнадевдна и безкрайна, се сивееше вълнообразната пустиня. Възможно е и ние с вас да сме там някъде!...Не настоявам!''
Примъквам го ужасно бавно, ма първия епизод беше приятен, аз като музикален инвалид съм далеч от the shivers ама стаа
Лайвовете на японците са винаги с некви убиташкоекспресивни гримаси и препрепреувеличаване на всяка простотия. Освен GTО и DMC лайвовете които са кретении и на хартия и аниме 

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”