Голямо питане

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
toma_reznor
Smallfolk

Голямо питане

Post by toma_reznor » Sat Jun 06, 2009 5:25 pm

Привет!
Знам, че не прави много хубаво впечатление да се регистрираш някъде и веднага да направиш тема, но случаят е спешен, болният ми мозък се измъчва прекалено много в търсенето си и...

Става въпрос за едно анимационно филмче, от 80е е, гледал съм го като много малък - през 1995-6 (ако не и по-рано). Сюжетът е за един постапокалиптичен свят, изпълнен с хора мутанти и нормални хора, спасили се от радиацията в подземен град. Цялата планета е унищожена. И... тук спомените ми свършват. Като визия леко наподобява "Волтрон", а като сюжет на моменти е близко (мисля) с филмът по "Машина на времето". Ще бъда много благодарен, ако някой, който се сеща по "богатото" ми описание за коя анимация става въпрос сподели името й. Предварително благодаря...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Jun 06, 2009 5:29 pm

Имаше един форум за анимация, в който имаше огромна тема точно за такива запитвания. Аз веднъж търсих една анимация и там ми помогнаха, но не мога да се сетя как беше. Дали от тук някой ми го беше показал. Не мога да се сетя.

moonlight
Warmage

Post by moonlight » Thu Jun 11, 2009 10:56 am

Английска продукция ли беше? Поне едно име на герой не се ли сещаш?

Циндил-Пиндил
Smallfolk

Post by Циндил-Пиндил » Thu Jul 09, 2009 9:49 am

Здрастиииии,
щом е наподобявало Волтрон японско/корейско/американско наподобяващо японско, ще да е било.

Намерих 1, що-годе отговарящ.
Starchaser: The Legend Of Orin

The story, set millennia in our future, opens on the fictional planet Trinia, where in a network of subterranean caverns toil a population of human slaves overseen by anthropomorphic robots known as Mine-Masters. These humans are led to believe that only their "Mine-World" exists; that above it is a hell more terrible than their present joyless lives; and that their overlord Zygon, who demands that they mine increasing numbers of the volatile red crystals native to Trinia, is a messenger of their Gods.

Edit: Щом си го гледал тогава, сигурно е било по ТВ-то или на видеото. Значи го има на БГ, ще го намерим. :)
Тук го има даже филмът -
"- Ти ангел ли си? - попита той тихо.
- Какво? - зяпна момичето.
- Ангел - Анакин се поизправи. - Живеят на луните на Йего. Най-красивите създания във Вселената. Те са добри и мили и са толкова красиви, че щом ги видят, и най-закоравелите космически пирати се разплакват като бебета.
Падме го изгледа объркано.
- Никога не съм чувала за ангели.
- Ти трябва да си ангел - настоя момчето. - Може би просто не го знаеш."