Аз затова казах, че на тая сцена дамите ще набиват стоп-кадъра плюс зуум.
Доста ми хареса филмът. Разминаванията с комикса са не едно и две начело с Дедпул, естествено, но вече реших, че ще възприемам филмите по комикси като алтернативен прочит. Един вид Ълтимът вариант.

(Като с предпоследния сезон на "Бъфи", но за това - в съответната тема). И при тази настройка на призмата филмът ми допадна.
Сцените на бой обаче бяха доста нескопосано заснети. Джеймс и Виктор се втурват един към друг, блъскат се и падат. Аман. Да бяха спретнали някаква готина бойна хореография - поне на нивото Улвърин-Лейди Детстрайк в Х-Мен 2.
И съм съгласен с феновете, които смятат, че твърде много неща са наблъскани в един филм и преспокойно можеха да заснемат трилогия. Имаше добър пример, че само със сцените от надписите можеше да се развие отделен филм. А тук някой се появява, има намигване към феновете и айде следващия. Всъщност в горната рецензия, която цитирах има чудесни аналогии на какво мяза крайният продукт.
Ама и така става. Доволен съм. Мърморещите фенове са радикалните елементи на фендъма според мен. Като тези, които хленчат защо Питър Джаксън не сложил в трилогията си А и показал другояче Б.
Освен това втората сцена след надписите (Логан в японския бар) може би е намек, че следващият филм ще е за Улвърин в Япония по мини-серията, писана от Крис Клеърмонт и нарисувана от Франк Милър. Ако е тя обаче е желателно да се придържат малко повече към първоизточника. Тя впрочем е идеална за заснемане.
И за да стане разговор

- горе-долу на нивото на Х-Мен 3 ми беше. А за мен Х-Мен 3 е под двата на Сингър, най-вече заради хаотичното нахвърляне на елементи, които остават недоразвити. Иначе и той ме изкефи, де, просто първите два бяха по-пипнати откъм комбинирането на отделни сториаркове, някои от които писани с години разлика.