"39 ключа"

Литературни критики и възхвали. Всичко, което винаги сте искали да знаете за Даниел Стийл и Нора Робъртс, а ви е било срам да попитате :р
Post Reply
Eck
Merchant

"39 ключа"

Post by Eck » Thu Mar 05, 2009 5:31 pm

Чували ли сте тази поредица?
Планирана да бъде от 10 книги, издадени за две години. Три от книгите са вече факт в девет държави. Първата - издадена на 9-ти септември, втората - през декември (май 2-ри беше), третата - на 3-ти март. Издател е "Сколастик", издателството на "Хари Потър" за Америка. Всяка книга е с различен автор - първата е на Рик Риордан, втората е на Гордън Корман, третата е на Питър Лерангис, а четвъртата - на моята любимка Джуд Уотсън.
Книгите са фентъзи приключениеза деца и възрастни, с претенциите да надминат "Хари Потър". Вече са включени в образователната система в страните, в които са издадени. Историята е за две деца - Ема (14) и Дан (11) Кейхил, членове на най-богатия и влиятелен род в света. Преди да умре, баба им им предлага избор - да им завещае богатство или един ключ - ключ, който ще ги поведе през опасни приключения към тайната за източника на мощта на рода и към останалите 38 ключа... ключове към отговорите и към абсолютната власт.
Те избират ключа и приключението за тях започва.
Правата за България вече са откупени от издателство "Егмонт България" и първата книга - "Лабиринт от кости" - ще излезе на 27-ми април.
Някой чел ли е някоя от книгите на английски (има ги качени в нета май)? Какво ви е мнението?
Официалният сайт на поредицата, съдържащ интерактивна игра по нея - http://39clues.com
Актуална статия от CNN Money.com - тук.
Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.

Моят блог

Sephiroth
Farmer

!

Post by Sephiroth » Wed Mar 11, 2009 5:22 pm

Чух за тази поредица, даже малко попрочетох в оригинал първите страници. Не ми се видя нищо особено. Преподавателката ми по "Читател и Четене" в Софийския Милена Цветкова възхваляваше достойнствата на книгата и на тази поредица, изсипвайки един куп суперлативи за нея - как щяла да задмине Хари Потър, Властелина и всички останали заедно, как се бил захванал самият Стивън Спилбърг да прави от това филм, че това било голямо нещо, щото досега Стиви не бил правил фантастика (реших да си замълча относно това кощунствено нейно изказване). Вътре има карти и разни други глупости. Голям сапунен мехур ми се вижда. Имам чувството, че някой е решил да направи комбинация от книга, книга-игра, сериал, онлайн компютърна игра, детска игра от типа на Ю-Ги-О и Покемон, филм, голям миш-маш ми се видя, особено като разгледах и сайта. Моето лично мнение е, че от тази поредица няма да излезе нищо. Като вземем предвид факта, че всяка книга я пише отделен автор и е ЗАПЛАНУВАНО поредицата да бъде написана до септември 2010 г, по-добре да замълча.

Eck
Merchant

Post by Eck » Tue Mar 24, 2009 3:13 pm

http://www.egmontbulgaria.com/books/the39clues.htm

"ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ ще издаде първото заглавие от поредицата на 21 април. Очаквайте скоро повече информация за единствения по рода си мултимедиен проект, съставен от 10 супердинамични книги, 350 колекционерски карти и истинско онлайн приключение!"
Земята ни е твърде плитка,
сякаш на небето издълбана
и трепери като водна капка,
Кралят Гарван когато минава.

Моят блог

uriel_blanchard
Commoner

Post by uriel_blanchard » Sat Apr 11, 2009 11:55 am

Мдаааа, нов начин да зарибим тийновете да рутят мама и тате за кинти. Евала на Егмонт че наистина бързо реагират на световните тенденции и пускат тези неща тук с толкова малко закъснение. Схте е забавно да наблюдаваме развитието на поредицата.