Тъй... Като купиш нещо от Live, получаваш реално два лиценза - един за конзолата и един за юзъра, който си използвал. Дори да си смениш конзолата, от известно време можеш да прехвърлиш лицензите от старата на новата, така че да не е нужно да си логнат в Live, за да си ползваш покупките.
Иначе за XBLA, ето моите любими, надявам се да ви послужат като ориентир:
Braid - Гениална е бе! Грабете!
Castle Crashers - вървежна тупалка от старата школа с адски забавен визуален стил, шашкаща продължителност за жанра си, РПГ елементи и тотална зарибявка за до 4 души.
Geometry Wars: Retro Evolved 1 & 2 - страхотна стрелялка. Пробвайте трайълите и е крайно малко вероятно да не се зарибите.
Castlevania: Symphony of the Night - абсолютно гениална игра с десетки часове геймплей, положила основа за развитието на екшън адвенчърите през последните 15-тина години. Включва силно изразени RPG елементи към стандартните платформъри.
Assault Heroes 1 & 2 - страхотни стрелялки с колички а-ла Mercs с красива визия и добра продължителност. Силно препоръчвам мулти на сплит-скрийн.
Omega Five - една от най-красивите игри на XBLA. Стрелялка. Коле, показвал съм ти я.
Duke Nukem 3D - тази версия май има само леко подобрени midi-та, но пак си струва човек да си припомни колко велик беше (и все още е) батко ни Дюк. Както и какво огромно влияние има върху модерните шуутъри.
Marathon: Durandal - втория Marathon. Серията е предшественик на Halo с приятен, макар и поодъртял геймплей. Тази версия е със значително подобрена визия.
N+ - голям фън със някакъв мъничък, подскачащ нинджа. От най-идейните игрици последно време.
Pac-Man: CE - най-добрата версия на Pac-Man, която съм играл. Първата реална нова част от десетилетия насам. Голяма зарибявка.
RoboBlitz - страхотна игра за малко, сладко роботче, с което трябва да решаваш физични пъзели, подскачайки насам-натам и биейки се с врагове. Ползва UE3.
Soul Calibur - първата игра, само че с подобрена HD визия и АА.
Carcassonne - това ми е настолната игра, която по ирония на съдбата е и настолна в буквалния смисъл. Играя я по всяко време, когато не ми се занимава с нищо друго.
Banjo-Kazooie - скъпичка е (1200 точки), но тотално си струва! Една от най-добрите игри за Nintendo 64 (дело на Rare), но с HD графика и AA. Мен лично ме кефи далеч повече от Mario 64.
Prince of Persia Classic - добрия стар първи принц, но с напълно обновена и много красива визия а-ла Sands of Time.
Lumines - наскоро намалиха основния пакет на 800 точки. Престъпно зарибяваща комбинация от пъзел и музикална игра. Грабете!
Rez HD - Няма какво да ви обяснявам. Абсолютно задължителна!!
Zuma - определено си струва за 400 точки, а аз и за повече я взех, без да се почувствам минат. Кежуълка с жаба и топчета. Знам, че звучи странно, но е зарибявка и половина.
Puzzle Quest: Challenge of the Warlords - тук е ясна работата.
Worms - еми Worms! Някои оръжия липсват, уви
Ikaruga - убер трудна, но и убер добра игра.
Age of Booty - брутално зарибяваща стратегия за мулти! Целта е да обикаляш моретата и да завладяваш градове, докато се съревноваваш с конкурентните пирати. Можеш да си развиваш корабчето, да използваш специални умения и т.н.