Аз на плейстешйъна карам на един обикновен Самсунг 22 инча и именно това ме възспира от закупуване на бокса- че ще се вижда прекалено гнусно. Но може би и това е мит.- щом ти играеш значи става, поне голяма разлика ли има с монитор например ?Roland wrote:Естествено, че пиратствам, конкретно игри, особено в случаите, когато нещото си изпревари рилийза. Просто всичко, което ми харесва, си го И купувам.
За телевизора - обикновен, за съжаление. Четенето на надписите е голяма мъка...
Неква техническа помия за HD конзоли
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
Абе ненам мене ми се виждат от пс2ката адски насечено и грозновато за са на 26''вия

- Spoiler: show

„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”
PS2 e SD конзола, правена да вади изход като за SD телевизор.
няколкото късни PS2 игри, които вадят HD резолюции са изключение, а SD игрите изглеждат силно пикселизирани на HD телевизия. на самсунг телевизор туй може долу-горе да се коригира като се изключи Game Mode и се свали шарпнеса на 0. по тоя начин се симулира некъв ъпскейл и се позамазва пикселизацията.
а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
няколкото късни PS2 игри, които вадят HD резолюции са изключение, а SD игрите изглеждат силно пикселизирани на HD телевизия. на самсунг телевизор туй може долу-горе да се коригира като се изключи Game Mode и се свали шарпнеса на 0. по тоя начин се симулира некъв ъпскейл и се позамазва пикселизацията.
а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
- RRSunknown
- Elder God
много добре го знам това и затова когато ми се скапа ТВ-то си взех само 22 инчов и то CRT- за да си играя игрите без проблем. PS2 не е предвидена за големи екрани и LCD-та и винаги има някакви ядове когато се пуска на такива екрани.
Докато за бокса все съм си мислил че е превдиден за голям екран с HD и че ако не е на такъв е ултра зле- ако не е вярно още по- добре.
- специално мене не ме грее защото съм с CRT и резултата винаги е зле
.
Докато за бокса все съм си мислил че е превдиден за голям екран с HD и че ако не е на такъв е ултра зле- ако не е вярно още по- добре.
така е ако имаш що годе нормален мониторвсъщност разликата е съществена. но пък боксът има VGA изход и няма никакви проблеми да се върже с монитор. и после връщане към SD няма. : )

точно за това си мислех и аз и затова го питах.а като се върже HD конзола като PS3 или 360 към SD телевизор има обратния проблем. там картината се даунскейлва и поне за мен изглежда ужасно. на роланд може би не му прави впечатление, щото не е бил разглезен от нормален HD изход.
Last edited by RRSunknown on Fri Oct 10, 2008 6:20 pm, edited 1 time in total.
няма значение, че е CRT. важното е, че има резолюция.RRSunknown wrote: така е ако имаш що годе нормален монитор- специално мене не ме грее защото съм с CRT и резултата винаги е зле
.
HD игрите изглеждат кофти на SD телевизор заради недостиг на резолюция, не заради тръбата. при монитор тоя проблем го няма - 22" монитор със сигурност има резолюция по-голяма от 720p.
- RRSunknown
- Elder God
Айде сега Скорж- аз почнах пръв и той само ми отговори за което вместо да му се караме трябва да му благодаря
.
Както и да е - моя CRT не е 22 инча а долнопробен LG 17-ка така че не ме устройва.
А иначе по темата:

Както и да е - моя CRT не е 22 инча а долнопробен LG 17-ка така че не ме устройва.
А иначе по темата:
Въпрос- няма ли стрелка или голяма карта на която да е отбелязан някъкъв куест? Ако няма значи са се осъзнали и са махнали един от смотаните (за мен ) елементи на Обливиън.Аз леко се дразня на неориентираността в началото. Не обичам тотално да не знам накъде вървя
Абее и разделителна си трябва, но основният проблем на стандартните ТВ-та е точно тръбата, която омазва образа, а и composite входът помага бая за влошаването. CRT мониторите са много по-развити като технология от телевизорите.Scourge wrote:няма значение, че е CRT. важното е, че има резолюция.
HD игрите изглеждат кофти на SD телевизор заради недостиг на резолюция, не заради тръбата. при монитор тоя проблем го няма - 22" монитор със сигурност има резолюция по-голяма от 720p.
А човек ако върже PS2 към HD екран и си пусне God of War, да речем, с progressive scan през component кабел, разликата е титанична, нищо че играта е SD.
Ники, най-вероятно това е проблемът ти с PS2-ката. Вземи си component кабел и всичко заспива.

- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Явно това ме спасява за графика защото още първия път като сложих RGB/scart кабела и усетих огромна разлика а преди това бях само само със SCART и всичко беше леко пикселизирано (за комозита просто няма смисъл да се коментира- абслолютен гнус- замазаност и пикселизираност на килограм. За мене лично това абсолютно неприемлив вариант за която и да е конзола.
за съжаление не е достатъчно. компонентният кабел поправя загубата на инфо от композитния, обаче пикселите си остават големи. особено в игри, които не поддържат прогресив скан, туй води до доста "забавни" картинки (най-честият артефакт е герои разместени през линия заради интерлейсването и движението, нещо което на СД телевизор изощо няма да се види). фф10 и фф12 бяха и двете такива, ако не бъркам. доста кофти резултат има и в игри без мипмапове (shadow of the colossus, конкретно). та ако телевизорът няма някакъв вид ъпскейл, че да позамаже, не е много приятно изживяване. но конкретно оня самсунг от картинката трябва да има movie mode.AlDim wrote: Ники, най-вероятно това е проблемът ти с PS2-ката. Вземи си component кабел и всичко заспива.
също, ако тепърва ще се взима РГБ или компонентен кабел, за предпочитане е все пак компонентен, щото ПС2-то тинтва в зелено картината, когато свири двд-та през РГБ кабел.
Така си е, дори на PS2 понякога е трудно да се чете текст през Composite вход.За мене лично това абсолютно неприемлив вариант за която и да е конзола.
Scourge, всичко зависи от deinterlacing-а на телевизора ти. Някои имат страхотен, други - не чак толкова.
Има настройка за това. Една от петте опции на PS2-ката всъщност...също, ако тепърва ще се взима РГБ или компонентен кабел, за предпочитане е все пак компонентен, щото ПС2-то тинтва в зелено картината, когато свири двд-та през РГБ кабел.
Няма HD телевизор без upscale...та ако телевизорът няма някакъв вид ъпскейл, че да позамаже