ДЗИФТ - Трябваха им само 19 години...
ДЗИФТ - Трябваха им само 19 години...
Да, български филм. С дължина на пълнометражен анимационен - 92 минути. Да, има МНОГО просташки език, стабилно количество псувни и цици (доста хубави).
Въпреки всичко гореопосочено това е най-добрият филм излязъл от милата ни родина в последните 19 години и според мен е абсолютно задължителен за всеки киноман. Интелигентно поднесен и несравнимо забавен, Дзифт ме трогна и бръкна в мен повече от последните 10 или 20 американски комерса, за които съм дал 80 или 160 лева в киносалона. Простичка но заплетена история, култов главен герой, убийствено количество правилни лафове (които повярвайте ми ще помните доста време в главата си, проблемът е, че са наистина МНОГО), невероятна камера и изпипана режисура - това е семплата, но докосваща формула на филма.
Препоръчвам ви го от все сърце..., не МОЛЯ ВИ да го гледате - защото това си е наше, идва от тук, правено е за НАС и е доста, доста добро.
Залата в петък вечер в Мол-а беше по-пъла отколкото съм я виждал дори в първия Уикенд на Батман или каквото новичко си харесате, имаше максимум 15 свободни места...Искрено се надявам да е така и занапред.
п.с. Ударното начало или ще ви плени с хумора си, или директно ще откаже крехката ви пуританска душа. Само заради него бих гледал пак филма.
Който има желание - насреща съм за второ и дори трето ходене, ще се уговорим във въпросната тема.
Въпреки всичко гореопосочено това е най-добрият филм излязъл от милата ни родина в последните 19 години и според мен е абсолютно задължителен за всеки киноман. Интелигентно поднесен и несравнимо забавен, Дзифт ме трогна и бръкна в мен повече от последните 10 или 20 американски комерса, за които съм дал 80 или 160 лева в киносалона. Простичка но заплетена история, култов главен герой, убийствено количество правилни лафове (които повярвайте ми ще помните доста време в главата си, проблемът е, че са наистина МНОГО), невероятна камера и изпипана режисура - това е семплата, но докосваща формула на филма.
Препоръчвам ви го от все сърце..., не МОЛЯ ВИ да го гледате - защото това си е наше, идва от тук, правено е за НАС и е доста, доста добро.
Залата в петък вечер в Мол-а беше по-пъла отколкото съм я виждал дори в първия Уикенд на Батман или каквото новичко си харесате, имаше максимум 15 свободни места...Искрено се надявам да е така и занапред.
п.с. Ударното начало или ще ви плени с хумора си, или директно ще откаже крехката ви пуританска душа. Само заради него бих гледал пак филма.
Който има желание - насреща съм за второ и дори трето ходене, ще се уговорим във въпросната тема.
Re: ДЗИФТ - Трябваха им само 19 години...
Не можа да не блъвнеш, а?Muad_Dib wrote:п.с. Ударното начало или ще ви плени с хумора си, или директно ще откаже крехката ви пуританска душа. Само заради него бих гледал пак филма.
And you can't dance with a devil on your back...
Хм, аз честно казано не съм гледал абсолютно никакви нови бг-филми/сериали и съм против тях на чисто принципно ниво (долнопробни третирания на долнопробната бг-действително, която дори не е точно такава всъщност), тъй че няма да има с какво точно да го съпоставя филма, но звучи интересно. Пък и доста шум вдигнаха около него...
Аз чакам първата бг-научна фантастика бтв, ама с ефекти и прочие!
Аз чакам първата бг-научна фантастика бтв, ама с ефекти и прочие!

Last edited by Trip on Sun Sep 28, 2008 4:55 pm, edited 1 time in total.
Абе ше се прежаля и аз сигурно, ама...
Last edited by Roland on Sun Sep 28, 2008 6:23 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
- tigermaster
- Elder God
А за какво всъщност става дума във филма?
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Re: ДЗИФТ - Трябваха им само 19 години...
ама и ти не можа да не блъвнешRoland wrote:Не можа да не блъвнеш, а?

Scalpel. Sponge. Magic Wand!
Ако си приел горното като "блъвване" или каквато там неориентирана гняс си мислиш, че съм имал предвид по адрес на пресветлата ти личност - в дълбока грешка си, ако е изглеждало така - съжалявам. Просто ако ще идвате имайте предвид, че езикът е доста цветист и толкоз.
За какво става дума:
Нашият е дребен престъпник, който след един объркан обир преди 9ти си излежава младостта за престъпление, което не е извършил. Филмът започва с неговото излизане от затвора след 9ти (60те). Главната фабула е прекъсвана от флашбеци за живота му преди затвора и по време на престоя му там.
За какво става дума:
Нашият е дребен престъпник, който след един объркан обир преди 9ти си излежава младостта за престъпление, което не е извършил. Филмът започва с неговото излизане от затвора след 9ти (60те). Главната фабула е прекъсвана от флашбеци за живота му преди затвора и по време на престоя му там.
Чакам го с нетърпение още откакто гледах трейлъра преди месец някъде. Идеята за филм ноар в соц сетинг звучи потресаващо яко.
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".
мда, филмът си струва да се види, ако ще и само заради опита най-накрая да се направи нещо у нас, дето да не е див битовизъм. не се е получило навсякъде, но свежият монтаж и обилното количество "мъдрости" компенсират дори рядко дразнещия гавър на рита хейуъртовото изпълнение (тя и рита не може да пее, но поне не се опитва), насиления грешен цитат от волтер и няколкото увиснали във въздуха сцени (не, не става дума за скечовете).
на втори прочит, туй твърде критично излезе, но ако се подходи с умерен оптимизъм, може да има приятна изненада.
а, и не знам кои луди са решили туй да е бг номинация за оскар. дълбоко погрешно решение, имхо. не че знам другите алтернативи, просто тва не става по чисто практически причини - целият куулнес ще е лост ин транслейшън & културни различия. отделно, че туй просто не е оскаров тип филм.
на втори прочит, туй твърде критично излезе, но ако се подходи с умерен оптимизъм, може да има приятна изненада.
а, и не знам кои луди са решили туй да е бг номинация за оскар. дълбоко погрешно решение, имхо. не че знам другите алтернативи, просто тва не става по чисто практически причини - целият куулнес ще е лост ин транслейшън & културни различия. отделно, че туй просто не е оскаров тип филм.