Tropic Thunder
За мен работи по всички линии. Но основната е не друго, а интелигентната сатира - и билюк самоирония. (За нещастие и тe, и пародията хващат дикиш предимно с инсайдъри и гийкове, останалите ше гледат като теле в железница.) По тази причина и приемът му от масовата публика хич не е сигурен. Аз ако бях, не бих споменавал думите сатира и пародия при представянето на филма, а само бих крещял ЕКШЪН (високобюджетен) и КОМЕДИЯ (с големи звезди). Това като че ли е единственият начин да се примами публиката. А после, дори да не й хареса филма, вече все тая.
Той ше си е направил 100-те хилки оупънинг. (Непременно трябва да се спомене и ролята или поне името на Том Круз - няма смисъл да се пази в тайна, квато е била тамошната политика.)
Тва от меня. 8,5/10. Пиша го така само за да дразня Силвето, а дали е деветка (най-вероятно) или осмица ше си проличи при задължителното второ гледане като излезе след няколко седмици. Много отдавна не съм се смял така - не през цялото време, но през голямата част. А и повечето актьори размазват. Зрелището настрана, не е там силата.
П.П.: Сещам се за доста готини сцени от трейлърите, които са ги окастрили.
Но за сметка на това имаше много други, не е като стандартните комедии дето си изгърмяват и без тва малкото и тъпи лафчета в трейлъра. 

Тва от меня. 8,5/10. Пиша го така само за да дразня Силвето, а дали е деветка (най-вероятно) или осмица ше си проличи при задължителното второ гледане като излезе след няколко седмици. Много отдавна не съм се смял така - не през цялото време, но през голямата част. А и повечето актьори размазват. Зрелището настрана, не е там силата.
П.П.: Сещам се за доста готини сцени от трейлърите, които са ги окастрили.

Аз подкрепям становището, че беше миш-маш. Весел, приятен такъв, но все пак доста "дезориентиран". Не мога да отрека, че Cruise и Downey Jr. бяха страхотни. 

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
Ми аз съм по-скоро на мнението на Рол. В началото филмът много ме грабна, но нататък някак си позагуби силата. Именно в началото беше интелигентната сатира, а после имаше само моменти между първосигналния хумор (и после в края, де).
За мен филмът е много малко екшън (защото взимащият се насериозно такъв кажи-речи се изчерпва с пресичането на взривяващия се мост) и много пародия и комедия. Само че на моменти хуморът е твърде дебелашки. Бтв, на мен кръвта не ми пречеше (в трите момента, където я имаше). Ся, веднъж отвърнах глава доста инстинктивно, но като цяло беше ясно, че това е бутафория.
Като актьорско изпълнение - Робърт Дауни Джуниър и Том Круз къртят мивки. Останалите също са добри, но не са чак толкова ярки.
Като цяло, ако бях гледала филма на платена прожекция, въобще не бих съжалявала за дадените пари, но не бих го и гледала пак скоро (което важи за 98% от филмите, така че не е никакъв критерий). Това, което се опитвам да кажа е, че за мен филмът беше всъщност много забавен, но просто няма да ми придобие статус на култовост и деветковост.
За мен филмът е много малко екшън (защото взимащият се насериозно такъв кажи-речи се изчерпва с пресичането на взривяващия се мост) и много пародия и комедия. Само че на моменти хуморът е твърде дебелашки. Бтв, на мен кръвта не ми пречеше (в трите момента, където я имаше). Ся, веднъж отвърнах глава доста инстинктивно, но като цяло беше ясно, че това е бутафория.
Като актьорско изпълнение - Робърт Дауни Джуниър и Том Круз къртят мивки. Останалите също са добри, но не са чак толкова ярки.
Като цяло, ако бях гледала филма на платена прожекция, въобще не бих съжалявала за дадените пари, но не бих го и гледала пак скоро (което важи за 98% от филмите, така че не е никакъв критерий). Това, което се опитвам да кажа е, че за мен филмът беше всъщност много забавен, но просто няма да ми придобие статус на култовост и деветковост.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
- Roamer
- Ascendent
- Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...
Е, имаше и по-нататък забавни моменти с тънка пародия, но като цяло май филмът не разчиташе на това - а може би трябваше, защото там, където ги имаше, бяха добри
Иначе, мдам, като за забавление филмът успя да ме забавлява, и то доста, но не съм сигурен дали бих го гледал пак. А като актьорска игра не разбирам защо никой още не е споменал и Брандън Су Ху освен Том Круз 
Чудя се дали TiVo са още достатъчно живи като бизнес, за да си пуснат сега нова серия реклами в стил "спасява човешки животи"

Чудя се дали TiVo са още достатъчно живи като бизнес, за да си пуснат сега нова серия реклами в стил "спасява човешки животи"

Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.
На мен филмът страшно ми хареса
В началото бях леко недоволна от някои от майтапите, но след това вече ме беше спечелил. Финалът беше страхотен и оставя едно такова хубаво чувство... Палци горе за Бен Стилър, въпреки че нечовекът във филма е Робърт Дауни (ама то това неговото не може да се опише, трябва да се види).
Накратко, ако някой се чуди дали да го гледа: има доста груби ругатни и някои от майтапите са на границата на добрия вкус, но ако можете да ги изтърпите, си струва

Накратко, ако някой се чуди дали да го гледа: има доста груби ругатни и някои от майтапите са на границата на добрия вкус, но ако можете да ги изтърпите, си струва

PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.
- Moridin
- Global Moderator
Нечовекът във филма твърдо си беше Том Круз, Робърт Дауни зима второ място ;р Малкият виетнамец на Пенчев също беше стойностен, но ДРУГИЯТ малък виетнамец дето полетя през моста, беше с класи отгоре
Като цяло доста забавен и ако изключим дебелашките шеги и Джак Блек даже бих го нарекъл интелигентна сатира, ама все пак няма да ида чак там

Като цяло доста забавен и ако изключим дебелашките шеги и Джак Блек даже бих го нарекъл интелигентна сатира, ама все пак няма да ида чак там

This is it. Ground zero.
Това е малко overreaching.Muad_Dib wrote: И бтв най-яката роля на Том Круз ВЪОБЩЕ.

Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Най-яката роля на Круз ВЪОБЩЕ е като Лестат в Интервю с вампир. Точка.
Иначе, прочетох ревюто на Роланд и не съм съгласна. Филмът е поне за 7,5, рекламите в началото са ГЕНИАЛНИ (особено оная за филма на Лазарус, на нея вих от смях). Гаврата е готина и това, че кръвта и карантийката бяха по-истински не прави филма да не знае какъв иска да бъде, а просто го прави достатъчно експресивен.
А на Робърт Дауни Джуниър продължавам да искам да му изхвърлям боклука. Баси, как може да е толкова готин?
Иначе, прочетох ревюто на Роланд и не съм съгласна. Филмът е поне за 7,5, рекламите в началото са ГЕНИАЛНИ (особено оная за филма на Лазарус, на нея вих от смях). Гаврата е готина и това, че кръвта и карантийката бяха по-истински не прави филма да не знае какъв иска да бъде, а просто го прави достатъчно експресивен.
А на Робърт Дауни Джуниър продължавам да искам да му изхвърлям боклука. Баси, как може да е толкова готин?
Наистина за ролята на Лестат се изискваше ТОЛКОВА МНОГО талант! Сигурна ли си, че не си влюбена в образа, а именно в изпълнението на актьора
Добре, че е Бен Стилър да осмисли кариерата на Круз, поне в моите очи. Тъкмо се беше позагубил малко (ми ис хепи), Валкирията дано се позабави а и със сигурност Круз като едноок войн от СС лично на мен ХИЧ не ми е впечатляващ.
Единственото наистина слабо място на Тъндъра е "средата" на филма, където има едни около 30-40 минути, в които нищо не се случва и не са толкова забавни.
СЪгласен с Амелия за ревюто в ШД, все едно е писано да ревюира някакъв филм с оскарови претенции, а не просто забавление.

Добре, че е Бен Стилър да осмисли кариерата на Круз, поне в моите очи. Тъкмо се беше позагубил малко (ми ис хепи), Валкирията дано се позабави а и със сигурност Круз като едноок войн от СС лично на мен ХИЧ не ми е впечатляващ.
Единственото наистина слабо място на Тъндъра е "средата" на филма, където има едни около 30-40 минути, в които нищо не се случва и не са толкова забавни.
СЪгласен с Амелия за ревюто в ШД, все едно е писано да ревюира някакъв филм с оскарови претенции, а не просто забавление.