Сирените за деня на загиналите

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Trip
Moderator

Post by Trip » Mon Jun 02, 2008 12:02 pm

Станахте ли?

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 02, 2008 12:04 pm

Станах, както винаги ставам и спирам, ако съм навън. Този път съм си вкъщи и като излязох на балкона - ми хората долу си вървяха, само 1 човек спря.

Много гадно впечатление ми прави като се случва така :(.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 02, 2008 12:04 pm

за чии беха тия сирени са?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 02, 2008 12:06 pm

Денят на Ботев, може би? :roll:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 02, 2008 12:07 pm

С извинение, но в моя квартал АБСОЛюТНО нищо не се чу, ако щете вярвайте....

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 02, 2008 12:09 pm

Е ти си на 10 мин от мене. Пък и по радиото свириха. Да бе, знам кой не е бил с каска на тоя ден :)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Jun 02, 2008 12:10 pm

Това е. Всяка година си е в 12ч отдаването на почит. При мен винаги са много силни, щото сирената е на съседния блок (или вероятно е на моя и чувам ехо-то от стените на съседния блок). Трябва да се отдава почит... тия хора живота си са дали едно време.
Ден на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България
Всяка година на 2 юни - Денят за всенародна почит, в 12.00 часа сирените в цялата страна в продължение на три минути оповестяват отдаването на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България. На 2 юни 1948 г. точно в 12.00 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна.

Официално се отбелязва от 1901 г., когато на тържествата на връх Вола присъстват живи ботеви четници. От 1953 г. до 1988 г. се чества като Ден на Ботев и на загиналите в борбата против турското робство, капитализма и фашизма и в Отечествената война, от 1988 г. до 1990 г. като Ден на Ботев и на загиналите за национално и социално освобождение на България, от 1991 г. до 1993 г. като Ден на Ботев, и на загиналите за свободата на България.

Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България е обявен е с решение на Министерския съвет от 31 май 1993 г. За първи път се отбелязва през 1884 г. във Враца и Пловдив.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 02, 2008 12:12 pm

Ники, не се бъзикай с човека, плз. Това е един от малкото българи, които адски уважавам. Като човек, де, не защото ми се пада сънародник.

За каската - не бяха ли го застреляли в сърцето? Една от тезите впрочем е, че е бил убит от свой човек, защото не са искали да ги избият турците. А Ботев май от самото начало си е давал сметка, че четата му ще отиде мърцина :cry: и е искал да привлече вниманието на световните фактори върху ставащото у нас.

ЕДИТ: И този разговор го водим в спам-темата... :roll: Някой форумен фактор ще се прежали ли да мръдне последните постове (от този на Емо на предишната страница) в отделна тема? Моля?
The Best of Mozart

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jun 02, 2008 12:28 pm

Еми има секви спекулации има по въпроса които не ни касаят, са тия няколко човека дет са си икони на България не се пипат. Са даже спрях да поствам докат виеха сирените, не ми триите сол.

Тежко, тежко! Вино дайте!
Пиян дано аз забравя
туй, що, глупци, вий не знайте
позор ли е или слава!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Jun 02, 2008 12:33 pm

Не ти, който си помазал
царе, папи, патриарси,
а в неволя си зарязал
мойте братя сиромаси!

И въобще цялата "Молитва".

И не само тя, разбира се. Далеч не само...

Този човек според мен е изживял живота си невероятно пълноценно. Като илюстрация на сентенцията на Сенека "По-добре достоен живот, отколкото дълъг живот".

ЕДИТ: И този разговор го водим в спам-темата... Някой форумен фактор ще се прежали ли да мръдне последните постове (от този на Емо на предишната страница) в отделна тема? Моля?
Модовете не могат ли да местят теми? Или само админите могат? Че ще е жалко това обсъждане да се затрие в небитието спамерско.
Last edited by passer-by on Mon Jun 02, 2008 12:36 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 12:35 pm

Аз бях на Славейков по време на сирените и беше доста впечатляващо как всички спряха. Даже хората излизазха от магазините и заставаха неподвижно.
Само някакви ученици се разхождаха и не им пукаше. Край мен минаха двама и си разправяха какви тъпаци сме били да стоим прави по време на сирените. За малко се удържах. Просто няма симъсал. :evil:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Skywalker
Warmage

Post by Skywalker » Mon Jun 02, 2008 12:41 pm

бех на магистралата!ни сирени съм чул ни нищо!баси би трябвало в цяла България да се чуват!

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Jun 02, 2008 12:44 pm

Аз си станах. И на мен ми прави много лошо впечатление да не станеш..
This is it. Ground zero.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Mon Jun 02, 2008 12:45 pm

Абе те в София, както каза Ники, не се чуват ти по магистралите искаш. :(
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jun 02, 2008 12:45 pm

Еми страхотно, аз си бях в нас, НИЩО не чух...