Tengen Toppa Gurren Lagan

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Roland
Site Admin

Tengen Toppa Gurren Lagan

Post by Roland » Sun Jun 01, 2008 12:15 pm

Дразня се вече. И без тва всичко сте го събрали само в един топик, ами и половината постове са за тоя сериал. Христина вика, че нямало кй вече да пише, но явно има, пък и аз планирам да го гледам, така че - на. Нов топик.

Amelia: Пействам тук каквото беше приказвано по темата от "Гледано напоследък":

Amelia wrote:WHAT THE FUCK?!?!?!?!? WHAT THE FUCKIN' FRIGGIN' FUCK?!?!?!?!?!?
Току що Гурен Лаган уби всичко детско в мен.
Spoiler: show
КАМИНА УМРЯ ДА ГО ЕБА!!! ЗАЩО КАМИНА УМРЯ???? ТОВА ДА НЕ Е ДЕТ НОУТ, ЧЕ КАМИНА ДА УМИРА??? СЕГА ЗАКВО ЩЕ ГО ГЛЕДАМ ТОВА АНИМЕ, СЛЕД КАТО КАМИНА УМРЯ, А ОСТАНА МАЛКОТО ГАДНО ГЕЙЧЕ????? СМЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪРТТТТТТТТТТТТТТТ! ААААААААААААРГХХХХХХХХХХ!
:< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :< :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :spank: :spank:
:dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :dash: :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Matrim wrote:Какво ми става, за втори път в рамките на има-няма половин час съм напълно съгласен с Амелия?! Да взема да си полегна, че почвам да се тревожа. :lol:

БТВ, като (ако) минеш 14-ти епизод, постни тук да кажеш има ли смисъл да се доглежда, защото на мен доста ми затъпя в един момент Лагана.
Amelia wrote:На 18ти епизод съм. Според мен си заслужава гледането. Бтв, 15 епизод е финалът на тоя арк, така че си спрял много ненавременно. :) 17-ти е добре направен рекап, в който половината е само Камина, така че се гледа лесно и с кеф. 16-ти е 7 години след събитията и вече почва да прилича на стереотипна мека, което мен лично не ме кефи, но предполагам на теб ще ти хареса.
Добро е сериалчето, с много хубави боища. А нещата сега са толкова различни, все едно е друга вселена направо.
Matrim wrote:Дълбоко грешиш, че типична мека би ми харесала. :)

Иначе бях стигнал до някакъв time-jump, така че може да е бил и 16-ти епизод.
Amelia wrote:Изгледах го. БРУТАЛНО Е. Официално, това е най-доброто мека-аниме, което съм виждала (тва щото не броя Ева, Патлабор и Блу Джендър за чиста мека). Битките са толкова мащабни, че съм ги гледала с увиснало чене и насълзени очи. Жестоко!

От 17 епизод натам все едно гледаш друго аниме. Но и двете части къртят. Симон стана готин пич почти като Камина. НИЩО общо с малкия гей, който беше. Бахти разкошния край! Бахти яката идея! Бахти стилността!

Деба, ако не бяха елементарните евтини мелодрами от време на време и леко дразнещите персонажи, щях да му пиша едно сосно 11/10.

ИСКАМ ОЩЕ!!!!!!! :<
AlDim wrote:Gurren Lagan:

- Гигантски пудели, препускащи назад :mrgreen:
- На къртичето опашлето! :cry:
- Лъскави Цици - охайо гозаймас! :shock:
Amelia wrote:Току що приключих второто гледане на Гурен Лаган. Ебати, велико е! Ебати!

Определено страшно малко анимета са успявали да ми въздействат толкова силно и да ме надъхат по тоя начин. Такъв възторг рядко ме обхваща. Велико е, ебати! Ебати!
Pugsley wrote:Рошиу е гъз и бастун.
Amelia wrote:Доста дразнещо парче, да.
Pugsley wrote:Така смятам да започна със следното изявление стоейки 100% зад думите си:

TENGEN TOPPA GURREN LAGANN Е НАЙ-ДОБРОТО АНИМЕ, КОЕТО СЪМ ГЛЕДАЛ НЯКОГА И ПРОСТО КЪРТИ МИФКИ И ЛЕПИ ТЕРАКОТ С МИСЪЛ. ТОЯ КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ХОДИ ДА ПИШЕ ХАЙКУТА И ДА ГЛЕДА ЕЛФЪН ЛИЙД.

Така сега без капс. Започнах да го гледам след горещо препоръчване от Амелията и в началото ми беше приятно-веселяшко с елемент на лек бъзик с меките и като цяло шонените. После зе да става сериозно. Към средата престана да ми харесва и ме обсеби зловещо. След средата ше рече от 12 до 27ми епизод го изгледах днеска без да стана от стола и в 11 вечерта осетих колко всъщност ми се пикае. Това не ми се беше случвало никога досега с аниме. Просто развитието на историята е гениално, в нея имам чувството че са вплетени две различни заглавия, арта е страхотен, а саундтрака невероятен. Мисля че за всичките 27 епизода се събират около 10ина минути, които не са ми харесали и те са свързани с тва че един от главните се сдуха лошо, но пък за кратко.

Най-добрата мека, ако не и най-доброто аниме гледано от мен досега. Баси кат си отворих списъка с гледано аниме намалих всички меки с по една единица осъзнавайки колко пошли и жалки са пред това.

П.С. Камина рути
П.С2 Симон и той след време

Аааа за малко да забравя най-яките цайси и цици са тука.
Amelia wrote:
Pugsley wrote:Така смятам да започна със следното изявление стоейки 100% зад думите си:

TENGEN TOPPA GURREN LAGANN Е НАЙ-ДОБРОТО АНИМЕ, КОЕТО СЪМ ГЛЕДАЛ НЯКОГА И ПРОСТО КЪРТИ МИФКИ И ЛЕПИ ТЕРАКОТ С МИСЪЛ. ТОЯ КОЙТО НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА ХОДИ ДА ПИШЕ ХАЙКУТА И ДА ГЛЕДА ЕЛФЪН ЛИЙД.

Така сега без капс. Започнах да го гледам след горещо препоръчване от Амелията и в началото ми беше приятно-веселяшко с елемент на лек бъзик с меките и като цяло шонените. После зе да става сериозно. Към средата престана да ми харесва и ме обсеби зловещо. След средата ше рече от 12 до 27ми епизод го изгледах днеска без да стана от стола и в 11 вечерта осетих колко всъщност ми се пикае. Това не ми се беше случвало никога досега с аниме. Просто развитието на историята е гениално, в нея имам чувството че са вплетени две различни заглавия, арта е страхотен, а саундтрака невероятен. Мисля че за всичките 27 епизода се събират около 10ина минути, които не са ми харесали и те са свързани с тва че един от главните се сдуха лошо, но пък за кратко.

Най-добрата мека, ако не и най-доброто аниме гледано от мен досега. Баси кат си отворих списъка с гледано аниме намалих всички меки с по една единица осъзнавайки колко пошли и жалки са пред това.

П.С. Камина рути
П.С2 Симон и той след време

Аааа за малко да забравя най-яките цайси и цици са тука.
Бати, как ме кефят подобни постове... Най-обичам някой да хареса като мен нещо мое любимо. 8-)
neEd'Le wrote:леле мауе,GL фенбойщината достигна и българия.
сериалчето си е чиста седмичка от всякъде,като се вземат в предвид тъпотиите,
дето ги нацвъкаха след като пречукаха бащата на ния
,ама ще си затрая,че за кой ли път съм от грешната страна на барикадата.
AlDim wrote:Ма'муно, кай си първо кои анимета харесваш най-много и тогава ще говорим за Gurren-а. :monkey:
Amelia wrote:Резач, не се излагай! :)
И полека със спойлерите, ей!
neEd'Le wrote:
Ма'муно, кай си първо кои анимета харесваш най-много и тогава ще говорим за Gurren-а.
От mecha сериалите ли?
Принципно никога не ми е допадал жанра.
Някак си японският фетиш 14 годишни да пилотират огромни роботи никак не ме кефи.Да не говорим за роботчетата,дето се трансформират в разни камиончета и багерчета :lol:
Та за гурена - първата част беше идеална - абсолютна кретенщина,не ти трябва да мислиш "ама тия ся що стрелят стрели от пушка,ама що така можеш да откъснеш опашката на някакво животинче и тя явтоматично да се превърне в пушен бут",просто го приемаш за дебилна забава,щото си е очевидно,че самият сериал е правен да не се взима на сериозно.
Нещо като Dead Leaves предполагам.
Само че във втората част нещо се опитаха да предадат сериозност на сериала,което никак не ми хареса.
-Саймън става крал и трябва лично да преглежда куп документи,свързани с ъъъ апели от граждани - окей,приемливо...някак си.
-Саймън поразрушава града два пъти и хоп - от най-обичания,дето ги е измъкнал от дупките изведнъж се превръща в най-мразения,щото кой щял да плаща за разрушените къщи.
-Рошиу(ако се чете така) от протеже на Камина и Саймън се превръща в зъл полу-диктатор и праща Саймън каторжник.
-Тъпите хлапенца от част първа вместо да ги изтрепят като кучета още в 18-19 епизод ги къткаха чак до края,щото разбираш ли Саймън е вече на двайсе,а все пак тряба да има поне един 14 годишен в тоя сериал.
-Лорд Геном можеха изобщо да не го възкресяват и да му обръщат персонажа от зъл към добър,но както и да е.
-Йоко пък отиде в заточение и само не разбрах - бъзик ли си правеха Гейнакс с Онегай Тиичър или бяха решили,че са много оригинални?
И в двата случая обаче мини историята с красивата,но строга учителка Йоко беше тъпичък.
-Немаше нужда да изтрепят цялата бригада,само и само да внесат допълнителна драма в анимето.
-Последните епизоди никак не ми харесаха,главно защото бяха сведени до малумно сътезание по реторика,премесено с крещене.
Демек,които изкара по-добри аргументи що е най-великия и в допълнение крещи силно - той печели.То е ясно,че в почти всеки шонен е така,ама прекалено силно бяха наблегнали на тоя аспект тоя път
-Финалната битка беше по-скоро дразнеща.Принципно е нормално в шоунените главният герой да вдигне левел-два,ама от Ганмен,към Гурен,към корабче майка,към превозното средство на Лорд Геном,към вече по помня какво,към робот с размерите на планета,после към робот с размерите на съзвездие,към робот с размерите на галактика - нямаше нужда,ебати.
Знам,че с горното издребнявам на места,но пък какво да направя - просто ми се набиха в очите тия неща,не е като да съм бил предубеден.

Айде като финал една полезна картинка,да не ме линчувате
Image
дизайна поне беше доста добър през повечето време:)
AlDim wrote:
neEd'Le wrote:Само че във втората част нещо се опитаха да предадат сериозност на сериала,което никак не ми хареса.
Бате, замеряха се
с шибани галактики!
Xellos wrote:Остават ми още 3-4 епизода да догледам Гуурен Лаган :) Рулирка си анименцето просто.
Alexis wrote:А знаеш ли, че точно днес в MOON PHASE се появи новина че ще има филм на 16.06?
And you can't dance with a devil on your back...

Alexis
Forsaken

Post by Alexis » Sun Jun 01, 2008 12:19 pm

Мда, макар да не съм гледала сериала и да не съм наясно кога ще го, като видях новината рано сутринта, исках да я споделя с феновете наоколо, но като нямаше тема се въздържах. Ако не беше коментарът на Ксел, нямаше да го спомена.

В този ред на мисли, може да направим една тема за новини от бъдещето - 'предстоящо' или 'Anime News', нещо от сорта. Аз редовно проверявам MOON PHASE и често даже преди да обявят някои неща в ANN знам какво предстои и поне там инфото е винаги абсолютно вярно, а не изсмукано от надеждите на рандъм фен.
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae

Обичам си аватара!!

Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Jun 01, 2008 12:21 pm

Ми... ъм... направи?

Кхъм, а за да не е съвсем спам, аз само първите два епизода съм гледал досега, но ме грабнаха много. Просто все ощ не съм успял да насиля Емо, пък не ми се гледа сам :)

Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Sun Jun 01, 2008 1:56 pm

Мм, аз съм на 7 или 8-ми епизод, доста ми е забавно :) Камина е просто уникален кретен, няма какво да си говорим. А идеята роботите да представляват глави с крайници и досега ме хвърля в музиката всеки път като гледам :lol:

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 01, 2008 3:53 pm

That's the DRILL просто :) За човек дет му коства яки усилия да изгледа гъндам примерно, тва ми влезе като късо кафенце в понеделник сутрин. Сичко си има, и драмата и политиката и екшъна и то толкова стегнато и свежо че просто да кажеш ЕТО ТАКА СЕ ПРАВИ!Са верно че и FLCL и Dead Leaves съм гледал с кеф и правя приятни асоциации, ма си е добре направено.
Идеята за спиралата си е гениална и просто гледаш как хорицата си се жертват там с такава усмивка баси, че даже не ти е мъчно.
Last edited by Xellos on Sun Jun 01, 2008 4:22 pm, edited 1 time in total.
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sun Jun 01, 2008 3:58 pm

Мда, гениално е и го обожавам. За филма знам отпреди статията дето писах - доколкото ми е известно, това ще е обобщение на първите 8 епа от анимето. Няма да е нещо ново и особено различно. Но ще го преслушам задълже.

GIGAAAAAA DRILLLLLLLLLL BREAKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEERRR!!! :metal:
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sun Jun 01, 2008 4:35 pm

Мегаломания с покритие мдаа ;). Макар че има подозрителен фетишец към дриловете автора :mrgreen:

Забравих да спомена - Къртичето просто е КРАЯТ!
Как си откачи опашката да ги нахрани просто :shock:
Image
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Wed Jun 04, 2008 10:05 am

Roland wrote:Ми... ъм... направи?

Кхъм, а за да не е съвсем спам, аз само първите два епизода съм гледал досега, но ме грабнаха много. Просто все ощ не съм успял да насиля Емо, пък не ми се гледа сам :)
Еми, аз съм насреща...
Винаги бих го гледала още веднъж.

Oui. Je suis garbage.

Killua
Ascendent

Post by Killua » Wed Jun 04, 2008 10:50 am

Брей, гениално е :mrgreen:
Още съм едва на седми епизод, но много се кефя!

Толкова много не съм се смяла отдавна*. Особено когато
нашите двамина юначаги се комбинираха за пръв път
:lol: :lol:

* Сега като се замислих, преди няколко дни направо се задавих от смях на "Мисис Даутфайер" и култовия момент с маската от торта и сметанката в чая :mrgreen:
shadow dance nikoga ne luje

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Fri Jun 13, 2008 2:44 pm

Събрах в първия пост (почти) всичко, което е говорено за Гурен Лаган в "Гледано напоследък".

Oui. Je suis garbage.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Jun 29, 2008 3:07 pm

И аз го довърших днес най-сетне.
Накратко:
+много брутално нарисувани главни герои
+нечовешки и перфектно избрани бекграунд мелодии
+Камина, Симон, червенокосата цомболина, русия зъбльо (не помня имена:)), Лорд Геном - великолепно нарисувани и изградени.
Едит: (Йoko и Вирал :))
++ Буута
+около половината епизоди, колкото и абсурдни да бяха битките, колкото и смешни да бяха роботчетата, колкото и да реваха и да драматизираха, бяха зверски надъхващи. Директно те кара да ходиш да търсиш Гуренче в ибей.

-останалите бяха от бригадата бяха безлични цървули
-Рошиу беше много зле
-предателството беше зверски претупано. Сега, не е най-ненормалното нещо на света да те свалят от "осанна" до "разпни го" за няколко дни, но си личеше, че тоя момент не е доклатен и беше сложен колкото да го има. Драма бате.
-Учителската кариера на Йоко.
-Ниа беше зверски дразнеща.
-дизайна на поддържащите Гурени. Сега, сори, ама тия са тръгнали да спасяват село/град/Земя/Вселена, ще правят зверски надъхващи битки, а приличат на играчки за три годишно дете.
-матриошковата концепция на Гурен Лаган.
-Вместо да вкарват милион драми (5 любовни, Рошиу преебава Симон, Рошиу се отчайва от живота), да бяха подраматизирали малко по-качествено като мреше накрая бригадата.

+/- Градацията беше твърде... голмяма. От защитата на пършивото село, до народна топка с галактики.
+/- В най-сериозните моменти вкарваха простотия...

Много приятно аниме, и аз изгледах последните епизоди на един дъх, но просто бяха набутали доста излишни герои и неща.
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 23, 2008 1:41 pm

Аз все така съм на първи два епизода, но вижте какво има в Амазон ;)

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... R&v=glance

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... R&v=glance

Изглежда американското издание ще са три бокса с по 2 диска, всеки бокс с по 9 епизода :) Малко екстри, но пък всеки бокс струва колкото нормален аниме-волюм, та мисля, че три вместо осем е добра оферта :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 24, 2008 12:16 am

Джийз, не скачайте от радост, ше изместите орбитата на планетата :neutral:

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 24, 2008 9:41 am

Е на кво да се радвам като сега нямам пари да си го поръчам? :cry:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Sep 10, 2008 10:13 am

Image