Shadowdance #55 е на линия!

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Roland
Site Admin

Shadowdance #55 е на линия!

Post by Roland » Tue May 27, 2008 2:48 pm

Новият брой е на линия :)

В него сме ви приготвили доста приятни работи. На първо място - интервю с Робърт Уилсън!

Томболата също продължава. Този месец наградата е Вековен дъжд на Алистър Рейнолдс, любезно предоставена от ИК ИнфоДАР. За повече подробности - началната страница на списанието.

Третият Конкурс за Разказ на ShadowDance също все още е открит за пращане на разкази. За повече подробности, можете да прочетете ТОЗИ ТОПИК.

http://www.shadowdance.info

Какво друго има вътре:

Ревюта:
КНИГА НА БРОЯ: Мастилото (Хал Дънкан) - Рандъм
Нокът на сребърния ястреб (Конклав на сенки #1) (Реймънд Фийст) - Роланд
Лисичи крал (Конклав на сенки #2) (Реймънд Фийст) - Роланд
Български фантастични ваяния 2007 (сборник разкази) - Трип
Метро 2033 (Дмитрий Глуховски) - Рандъм
Изабел (Гай Гавриел Кай) - Матрим
Война на видовете (Йордан Матеев) - Моридин
Мъртвият град (Андерс #1) (Волвганг Холбайн) - Морвен
Вихър (Стен #7) (Алън Кол и Крис Бънч) - The Dragon
Еликсир в ада (Зотов Р.А.) - The Dragon

Станек:
Хрониките на Ралмия: Перлата на Феникса (Александър Драганов) - Ян, Трип, Роланд

Интервю:
Робърт Уилсън

Профил:
Артър Кларк - Моридин

Непреведено:
Going Postal (Тери Пратчет) - Моридин

Evergreen:
Щамът Андромеда (Майкъл Крайтън) - Алексис, Моридин

Филми:
Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп - Роланд, Трип, Морвен
Железният човек - Роланд, Трип, Ян
Спийд Рейсър - Роланд, Трип, Морвен
Ритни камбаната с финес - Морвен

Шестнадесет много очаквани филма за 2008 - Роланд

Любими филми - Екшъни

Сериали: Studio 60 on the Sunset Strip - Рандъм

Класическо кино: Възнаграждение за страха (Анри-Жорж Клузо) - Демандред

DVD ревюта

Аниме:
Gurren Lagann - Амелия
Аниме пролет 2008 - Матрим & Алексис

Музика:
Mazzy Star, Hope Sandoval & The Warm Inventions - Гаро

Още веднъж адресът: http://www.shadowdance.info

И приятно четене :)
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 27, 2008 3:07 pm

Страхотен брой. Прочетох само едно от трите ревюта за Ралмия, ревюта за Мастилото, както и почти цялото кино....засега;).

Огромно "евала" от мен - за този брой и за по принцип. Винаги ми се сгрява душата като видя, че има хора, които взимат "даването на мнение" насериозно и го правят интелигентно, аргументирано и най-важното адски четивно.

Накефих се на постерчетата в предстоящите филми много:)

И последно - изпитвам искрено задоволство, че с времето секцията за кино се разви и дори надмина (или почти де, зависи от броя) като обем тази за книги. Това чисто субективно, не че не ми се чете. Но с тая липса на време взех та се закачих повече към едното изкуство и се кефя.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue May 27, 2008 3:21 pm

"Нашите се натъкнаха на керван с роби(ни), предвидени за хареми и бардаци, и се оказа, че НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ Е БИЛ ИЗНАСИЛЕН."

Този минус ме размаза просто. :P

А евъргрийнът на Моридин почти напълно се покрива с моето мнение за книгата.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue May 27, 2008 3:46 pm

Лол. Броят изглежда страхотно. Засега прегледах само шестнадесете очаквани филма и отпочнах ревютата на книги. Продължавам със страшна сила нататък. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Daggerstab
Arcanist

Post by Daggerstab » Tue May 27, 2008 4:47 pm

Учудих се, че Ралмия липсна в "Ревюта"-та, после забелязах връзката "Станек" и... :shock:

Серизоно, по-зле ли е от "Окото на Аргон" (пускал съм тема за нея в "Книги")?
Дагърстаб. Точка.

Предупреждение: Имам лошия навик да споря. Освен това страдам от черен хумор и изблици на сарказъм.

hellside
E'lir

Post by hellside » Tue May 27, 2008 4:49 pm

Невероятни ревюта за Ралмия, просто уникални... Обездумяват те, ако мога да перифразирам Рол...
Направо чакам с почти искрено нетърпение следващите книги на Спар, просто за да прочета следващите ви ревюта по темата. :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 27, 2008 4:53 pm

Daggerstab wrote:Учудих се, че Ралмия липсна в "Ревюта"-та, после забелязах връзката "Станек" и... :shock:

Серизоно, по-зле ли е от "Окото на Аргон" (пускал съм тема за нея в "Книги")?
Не съм чел въпросната, но е по-зле от САМИЯ Станек...
And you can't dance with a devil on your back...

ysn
Merchant

Post by ysn » Tue May 27, 2008 5:09 pm

Браво за броя, както винаги интересен и информативен. Особено палци горе за филмовата рубрика. Това е вина колкото на ревюиращите, толкова и на ревюираното, но все пак...

Сега - малко конструктивна критика :) Радвам се, че успявате да пускате ревюта от по няколко автора за дадена книга/филм. Това дава изключително много и на отделното ревю и на списанието. За мен лично обаче реализацията куца. Основната мисия в живота на всеки уеб-дизайнер трябва да е да намали възможно най-много кликовете необходими на посетителя за да достигне това, от което се нуждае на даден сайт и в случая също е така. За потребителя е многократно по-лесно да ползва скрола на мишката за да мине от едното ревю на другото от това да търси линкове из страницата и да ги щрака. На пръв поглед не е нещо голямо, но е от дреболиите, които се забелязват и усещат. Поне аз така смятам :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue May 27, 2008 5:11 pm

Ами всъщност ние бяхме така преди, но решихме, че сегашният начин е по-прегледен.

Имаме и други идеи по въпроса всеки случай
This is it. Ground zero.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 27, 2008 5:12 pm

Основна религия в живота на дизайнера е омразата към крайния потребител :). Иначе не са толкоз много нещата пък и е хубаво човек да прави някакви упражнения са. Иначе май пак последен ше имам време да чета броя аз.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Tue May 27, 2008 5:22 pm

Некои ревюта на дебюти ми се сториха твърде многословни ;р

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue May 27, 2008 5:26 pm

ysn wrote:Браво за броя, както винаги интересен и информативен. Особено палци горе за филмовата рубрика. Това е вина колкото на ревюиращите, толкова и на ревюираното, но все пак...

Сега - малко конструктивна критика :) Радвам се, че успявате да пускате ревюта от по няколко автора за дадена книга/филм. Това дава изключително много и на отделното ревю и на списанието. За мен лично обаче реализацията куца. Основната мисия в живота на всеки уеб-дизайнер трябва да е да намали възможно най-много кликовете необходими на посетителя за да достигне това, от което се нуждае на даден сайт и в случая също е така. За потребителя е многократно по-лесно да ползва скрола на мишката за да мине от едното ревю на другото от това да търси линкове из страницата и да ги щрака. На пръв поглед не е нещо голямо, но е от дреболиите, които се забелязват и усещат. Поне аз така смятам :)
Не съм съгласен - на мен ми е много по лесно да кликна три пъти десен бутон и отворя отделен прозорец за всяко ревю което да се побира изцяло на екрана отколкото да скролирам нагоре надолу по 5 мин.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue May 27, 2008 5:34 pm

Interpreter wrote:Некои ревюта на дебюти ми се сториха твърде многословни ;р
Съгласен с Преводача. Евала, че имате търпението да пишете толкова дълги ревюта за нещо с нулева литературна стойност, аз примерно щях да се зарадвам много повече на три ревюта за пергамента и мастилото, ама очевидно работата е толкова абоминабъл, че сте се навили...

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Tue May 27, 2008 5:48 pm

Еми има некви седмици до следващия, не е задълже се изгълтва с качването на екс и да ти се струва дълго написано. :mrgreen:
Аз примерно в кенефа имам един в-к Труд от седмица и даже некролозите научих наизуст вече.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lazy
E'lir

Post by Lazy » Tue May 27, 2008 6:16 pm

Я, четяло се значи българско фентъзи все пак? Но само подбрано. :D Че даже и по три ревюта се пишат. :)
Извън кръга на шегата – хубав брой. Браво на Трип за прочитането и ревюто на “Ваяния”.