Играта е просто КОЛОСАЛНА. След 93 (!!!) мисии по основната история броячът показваше 22 часа чисто игрално време. Като прибавя поне 2-3 часа преиграване числото набъбва до 25 часа, което на фона на шутърчетата по 7-8 часа за бокса, е направо феноменално.
Либърти Сити (ака Ню Йорк) е огромен, ЖИВ и безумно красив дори на телевизора ми от преди 10 години. Главният герой Нико е може би най-приятният и готин главен герой за серията досега. Сюжетът е над нивото на де що има гангстерски филм, предлаган от Холивуд последните години.
По дяволите в тази игра дори има не един, а няколко чисто морални избора с различни последствия и два изцяло различна края на основната история!
И да нямате конзола - вярвам, че постове в тази тема ще има като излезе ПЦ-версията.
Искрено съм любопитен кой и на какво основание ще се опита да плюе по играта. Тук искам да кажа, че наистина разчитам на АлДим и му стискам палци този път да се получи, при условие че IGN и Gamespot дадоха 10/10 и в момента ГТА 4 има 98.5% на gamerankings.com, което я прави номер едно all-time на въпросния сайт, ПРЕД Зелда: Ocarina of Time (последното най-вероятно ще е временно, но нека се порадваме:)). Поне на gamerankings като игра за Бокса едва ли ще бъде изпреварена от каквото и да е тази година. Искрено се надявам да греша.
Белите кахъри с това бижу съвсем накратко:
-пак нямате какво да правите абсурдните количества кинти накрая, или поне аз още не съм открил
-по-малко неща за правене извън историята, която обаче пък е 61% от цялата игра според ин-гейм статистиките. Never cared much for side quests anyway

-по-слаб каст от Сан Андреас определено, ГТА 4 не може да се похвали с толкова як гаден като Самюъл Джаксън катоп Тенпени (и като развитие на образа и като озвучаване)
За финал - за всички истински фенове на поредицата и тези, които тепърва ще се потопят в лудницата, която представлява ГТА 4, Мултирама най-вероятно ще внесат ето това (звъннах вече:)):
http://ps3.ign.com/articles/799/799812p1.html
така че запазете по някой лев от банички!