Компютърни неволи

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply
Bat Garo Still Rots
Moderator

Компютърни неволи

Post by Bat Garo Still Rots » Sat Feb 16, 2008 11:12 am

След сглобяване на компютъра ми възникнаха проблеми със САТА хард-а, тъй-като БИОС-а така и отказа да го разпознае като праймъри драйв (инсталирах му Уиндоус, на който Xellos е вмъкнал драйвъри за САТА хард). Въпреки това уин-а си зарежда и в това отношение всичко е ок, обаче:
1. двд записвачката ми я разпознава като DVDROM drive, вместо DVDRW
2. исках да сложа втори хард, който е АТА, и който БИОС-а разпознава, но компютъра отказва да започне да зарежда Уиндоус и зацикля на един приятен черен екран.
Та ако може някой да помогне за тези проблеми, ще съм благодарен, че сега е някак дебилно
:roll:
Last edited by Bat Garo Still Rots on Sat Feb 16, 2008 12:19 pm, edited 1 time in total.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 16, 2008 11:44 am

Емии, не ми звучи като нищо, което да не може да се оправи от Bios-а или с преинсталация на Уиндоус.
Но аз да си попитам - за къв ти е било да слагаш някакъв кърпен Уиндоус със съмнителни качества вместо просто да грабнеш такъв, който си има съвсем официална поддръжка на SATA?
Иначе тоя ATA дет му ръгаш сигурно е сложен с по-високо priority в Bios-а и компа се опитва да буутне от него.

Как да е, ако не се оправиш, бих ти предложиш услугите си срещу 2л. Загорка (в краен случай Каменица).

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Sat Feb 16, 2008 11:53 am

Фащаш и слагаш Serial ATA диска да е 1st boot device или веднага след CD-to ако компа не ти поддържа да си избираш динамично boot устройство.

Взимаш свестен windows - практически всеки SP2 интегриран от арената върши работа.

Разкачаш ВСИЧКИ други хардове освен SATA-та - за всеки случай. Правило ми е мизерии на по-стари дъна. Но беше 2005 за последно май.

Инсталираш бозата.

След това гледаш дали всичко е ок. И връзваш ATA-та. Коректно ли си направил MASTER SLAVE и т.н.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Feb 16, 2008 2:18 pm

Тая версия на уиндовса дет съм му я дал нема грешка. Има и дискета ако иска и без интегриран си мушне драйвера. До са поне с тоя хард и уиндоус е изкарала 3 години машината нещо сме разбърникали по кабеляците евентуално.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Feb 16, 2008 4:12 pm

Windows-a SP1 ли е? И да е с някакъв ранен SP2, пак е доста дъртичка инсталацията, ако е от 3+ години.
А и тая версия едва ли е всеизвестната, която може да се фейква, че е легална.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Mon Feb 18, 2008 1:23 pm

Благодаря на всички, които помогнаха за разбулването на мистерията :)
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Feb 18, 2008 6:17 pm

ех тва скъзи :) Ми тоя май е сп2 от последните одобрени от народа в замундата ;р са аз съм му добавил сата драйверите ма си бачка, то не е и да нема програмки вече и за разкарване на genuin-а :mrgreen:

Мдам при мене пък смяната на компа без преинсталация ше е временна :neutral: След систем ристора ъпдейтите на уиндоуса се смахнаха отсекъде, ма ме мързи още неколко дена докато не зема нов хад да си копирам 250те гиги неща. :roll: