Такам, разгледах го и аз туй нещо. Дадох 12 лева, 12 ценни лева, за които можех да си купя една книга от "Славейков" и за какво!?!
Ами за "Хари Потър". Трябваше да се доверя на инстинкта си, но... Още когато прочетох на американците първите отзиви, трябваше да разбера, че филма го не бива, ама все пак нали с аз да се уверя, а излезна ми двойна цена за двойно по- ниско качество. Филмът е средна класа, в никакъв случай по- добър от предходните четири. Но въпреки, че съм адски разочарован ще дам обективна и адекватна оценка:
1. Визуални ефекти - 6/6 - е да революция, ама то за нашия век...
2. ОСТ - 2/6 - най- слабата черта на филма, той няма саундтрак а някакво жалко подобие на такъв, и като знам, че тоя бездарник се мисли за композитор...
3. Актьорска игра - 5/6 - Триото, особено Радклиф се опитва да бъде адекватен, но нещо не се получава. Въпреки Имелда Стантън обаче, другите актьори дръпват назад, сигурно са видели колко струва филма и се решили да не си дават зор![nacupvam se]
4. Режисурата 3.9/6 - Много зле, не знам с какво избраха този режисьор за следващия, сигурно с глупастта си, но...
5. Сценарии 3.5/6 - Орязан до немай къде, просто явно с всяка следваща книга по- кратки филми, къде е логиката бога ми?
Общо: 4.1/6
ПП: Уви ще трябва да го гледам за втори път, дано тогава с развалени впечатления да си пооправя мнението.