. Едно предварително извинение на всички, с които не го гледахме днес и главно на Жоро, но организацията беше особено внезапна
 . Едно предварително извинение на всички, с които не го гледахме днес и главно на Жоро, но организацията беше особено внезапна   .
 .На надписите бях разочарован. После обаче се замислих много сериозно в трамвая. В крайна сметка се оказва, че Зодиак със 158те си минути (!!!) не ми беше скучен дори за миг напук на протяжните сцени на убийствата и прекалената обстоятелственост, търсеце на доказателства и отхвърляне на тези.
Сюжетът с няколко думи и без спойлери - През лятото на 1969 година в Сан Франиско започва историята на Зодиак - сериен убиец, който няма шаблон и пуска писма до вестници и полиция, описвайки убийствата си с по някое друго шифърче за цвят. Историята на неговото преследване се разпростира три десетилетия и е разказана от гледните точки на трима души - един карикатурист, един криминален хроникьор (и двата от един вестник) и един полицай-детектив. Филмът е по истински случай, сценарият е по книгата въпросния карикатурист - http://www.amazon.co.uk/Zodiac-Shocking ... 698&sr=8-1.
Зодиак е най-увлекателният и готин ДОКУМЕНТАЛЕН филм, който съм гледал. Напук на няколкото особено ефектни съспенс момента (наистина са максимум 4 за 2 часа и половина) филмът си е едно към едно движение по реалните събития със сцени от по 2-3 минути с дати в началото, прегледно и хубавичко. Гиленхал, Ръфало и Дауни-Младши са доволно обикновени и не особено дълбоки персонажи, като единственото, което прави впечатление като игра от тях е обсесията на Гиленхал. Музика - безлична през целия филм, две готини парчета в началото и края. Големият минус на филма е ограничеността му от реалните събития. Но пък за човек, който се интересува от подобна тематика е рай - кога ще ти дадат по телевизията документален филм с режисьор Финчър и готини актьори в крайна сметка???

- Spoiler: show

и исках да разбера какво е станало в крайна сметка.
 и исках да разбера какво е станало в крайна сметка.
 Неслучайно е толкова високо и в Доматите, и в ИМДБ. И неслучайно се провали в боксофиса.
 Неслучайно е толкова високо и в Доматите, и в ИМДБ. И неслучайно се провали в боксофиса.